Vilka är det som spelar onlinebingo och varför?

2024-04-21
Faktaruta: Vilka spelar bingo?

Bingo på nätet lockar en bred publik, från yngre individer som uppskattar bekvämligheten och snabbheten i digitala spel till äldre generationer som söker gemenskap utan att lämna hemmet.

Med varierade spelalternativ och chattrum förenas olika åldrar och bakgrunder genom detta gemensamma nöje.

bingo/wp-content/uploads/2019/03/vilka-spelar-bingo.png” alt=”Vilka spelar bingo?” width=”300″ height=”300″ />
Förklaring: Vilka spelar bingo?

Bingo på nätet, en modern version av det klassiska spelet, har snabbt blivit en populär plattform för underhållning över hela världen. Men vilka är det egentligen som lockas av digital bingo? Den virtuella bingovärlden har brutit de geografiska och sociala barriärerna, vilket möjliggör en mångfald av spelare som sträcker sig över generationer och kulturer.

Till skillnad från den stereotypa bilden av bingohallens äldre besökare, omfattar onlinebingo en bred demografisk skara.

Många yngre individer, uppvuxna med teknik och internet, har upptäckt bingo på nätet som ett bekvämt och roligt sätt att spela.

Bingo spelas av alla

De digitala plattformarna erbjuder ofta chattfunktioner, vilket lägger till en social dimension och skapar en känsla av gemenskap trots fysiskt avstånd. Samtidigt har även äldre generationer som redan är bekanta med spelet tagit steget in i den digitala arenan, lockade av bekvämligheten att kunna spela hemifrån.

Med ett klick kan man nu dyka in i en värld av spänning, gemenskap och potentiella vinster. Oavsett ålder eller bakgrund förenas människor av kärleken till spelet och möjligheten att koppla av, ha roligt och kanske till och med vinna stort.

Paf

spelarnas val
Paf
"Goda ändamål och kul på vägen"
Fördelar Ansvarsfullt spelbolag
Freespins 🎲 99 Freespins
Belopp 🎲 99 Freespins
Max bonus 99 Kr

Bäst vilka är det som spelar onlinebingo och varför?

  1. Paf : Vilka är det som spelar onlinebingo och varför?
  2. Playojo : Vilka är det som spelar onlinebingo och varför?

Playojo

Playojo
Säker spelglädje
Fördelar Nya och roliga bingospel
Freespins
Belopp
Max bonus Kr

Maxbonus Freespins Bingospel
Playojo Nya och roliga bingospel 100 JA
Paf Ansvarsfullt spelbolag 99 99 JA

Statistik

Statistik

Antal spel 2
Lägst bonus 100 Kr
Högst bonus 99 Kr
Antal bingospel 2

Kartläggning av bingospelare

Forskare har kartlagd bingospelarna.

Läs om undersökningen:

Den sammantagna bilden av forskningsresultaten visar att många stereotypa fördomarna om bingospelare är fel.

Nej, det är inte gamla tanter som spelar bingo – framförallt inte bingo på nätet.

Enligt undersökningen är över en tredjedel av online bingospelarna under 34 år.

Ålder bingospelare

Även om många bingospelare hunnit få grått hår är det mer ett resultat av generationsskifte än en särskild preferens hos den äldre generationen att spela bingo.

De som börjar spela bingo i sin ungdom tenderar nämligen att fortsätta livet ut (bingo har funnits på nätet i 20 år).

Faktum är att den äldsta ålderskategorin faktiskt hade minst antal personer representerade.

När det gäller könsfördelning är det dock som vi kunde annat, även om det är lite bättre än vad många kanske tror. 75 procent är kvinnor, vilket innebär att bara en fjärdedel av spelarna identifierar sig som manliga.

75% Bingospelare Kvinnor

Många tror kanske att det mest är ensamstående kvinnor som fördriver ensamma kvällar med rödvin och nätbingo – det stämmer inte heller.

Gifta spelar mer bingo

När det gäller civilstånd, är spelarna oftare gifta eller i ett inhemskt partnerskap än ensamstående eller frånskild. Över hälften av spelarna befann sig i ett seriöst förhållande vid tidpunkten för undersökningen.

Civilstatus bingospelare

Det som dock förmodligen inte kommer som en överraskning är att bingo är populärare i mindre städer. Norra Sverige och många småkommuner är överrepresenterade (i förhållande till folkmängd). En anledning kan vara att nöjesutbudet är mindre och att hemmabingo därför blivit ett populärt alternativ.

Varför vi spelar bingo

47 procent av deltagarna uppgav att bingon hjälpte dem att slappna av, medan 34 % uppgav att de spelade för spänningen. Endast 20 % spelade enbart för att vinna pengar och priser.

Många spelare som blev tillfrågade gillade också bekvämligheten med att spela bingo hemma och inte behöva följa schemalagda tider för spel.

Bingospelarnas personlighet

Ett intressant resultat av undersökningen är att den genomsnittliga bingospelaren ser sig själv som utåtriktad.

Med hjälp av Myers-Briggs skala, var spelarna mer benägna att klassificera sig som extroverta (utåtriktade) än introverta. Resultatet vänder lite upp och ner på fördomen att nätbingospelare är inåtvända hemmasittare.

Skalan, som utvecklats av Katherine Cook Briggs och hennes dotter Isabel Briggs Myers i början av 1900-talet, har blivit grunden för personlighet test över hela världen.

Den baserades på inledande forskning av Carl Jung, som belyste fyra principiella psykologiska funktioner genom vilka människor ser världen.

Med hjälp av skalan visar undersökningen också andra fascinerande fakta. 60 procent av deltagarna anser sig fokusera på helheten när de ser världen, medan resterande 40 % uppgav att de ser mer till detaljerna.

Det är oklart om detta påverkar deras val av spel i något avseende, men resultatet både svarar på och leder till mer frågor om bingospelarens psykologi.

Fler pyskologiska frågor visade att 60 % av nätbingospelare uppger att de i första hand tänker logiskt – övriga anser sig mer impulsiva och låter hjärtat visa vägen.

Dessutom uppgav 57 % av deltagarna i undersökningen hade personlighetstyper som innebär att de hänger med och låter livet hända, medan resten hellre följer en fast plan.

Något svar eller bevis på vilka personlighetstyper som vinner mest på bingo framkom inte ur undersökningen vilket kan bero på att bingo är ett turspel, det är helt enkelt bara en slump vem som vinner och förlorar.

Nyttan med bingospel är istället att det aktiverar kognitiva funktioner, är spännande och erbjuder en social nätsamvaro med andra spelare.

Resultaten pekar på det faktum att nätbingo är ett spel för alla. Människor av alla åldrar, personlighetstyper och samhällsskikt har glädje av att spela bingo, och intresset bara ökar!

Hur mycket spelar vi för?

För den absoluta majoriteten av bingospelare är nätbingo ett nöje.

Över 90% spelar för mindre än 1000 kronor i månaden.

bingospelare-1000-kronor-manaden

Andra intressen

En intressant upptäckt från undersökningen var att bingospelare gärna köper och säljer saker på auktionssajter …

bingospelare-auktionssajter

Varför gillar fler män än kvinnor att spela bingo?

Det finns flera faktorer som kan bidra till att fler kvinnor än män gillar att spela bingo, även om det inte är en generell regel som gäller för alla. Nedan är några möjliga förklaringar:

  1. Historiskt sett har bingo ansetts som en social aktivitet som lockar fler kvinnor än män. Det kan vara en social norm eller förväntan som har påverkat könsskillnaden i deltagande.
  2. Bingo har ofta betraktats som en mer avslappnad och social spelaktivitet än vissa andra spel, vilket kan locka kvinnor som söker social gemenskap och interaktion.
  3. Bingo har traditionellt sett varit tillgängligt på platser som är vanliga samlingsplatser för kvinnor, såsom kyrkor, välgörenhetsorganisationer och kvinnoorganisationer. Detta har skapat en stark koppling mellan kvinnor och bingospel.
  4. Spelbranschen har historiskt sett haft en mer manlig dominans i vissa spelkategorier, vilket kan ha påverkat intresset och deltagandet av män i bingo. Det finns en viss könsspecifik marknadsföring och stereotypbildning kring spel som kan ha påverkat uppfattningen om att bingo är mer lämpligt för kvinnor.
  5. Personliga intressen och preferenser spelar också en roll. Vissa kvinnor kan helt enkelt tycka att bingospel är underhållande och roliga, medan det kanske inte tilltalar lika många män.

Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa faktorer inte gäller för alla individer, och att det finns många män som också tycker om att spela bingo. Spelintressen och preferenser kan variera stort bland olika individer, oavsett kön.

Så spelar man bingo

Frågor och svar

Bingo är populärt bland människor i olika åldersgrupper, men det är framför allt äldre personer som ofta spelar bingo.
Äldre personer spelar ofta bingo eftersom det ger dem en rolig och social aktivitet som passar deras intressen och behov. Det är också en aktivitet som är tillgänglig för människor med olika funktionshandikpp.
Utöver äldre personer kan också personer med funktionsnedsättningar eller personer som söker social gemenskap delta i bingoaktiviteter.
Bingo är känt för sin enkelhet och tillgänglighet. Reglerna är lätta att förstå och det kräver ingen speciell skicklighet eller kunskap. Det är också en social aktivitet som ger möjlighet till samtal och interaktion.
Motiven för att spela bingo kan variera. Vissa gör det för att ha roligt och koppla av, medan andra kanske är ute efter spänningen att vinna eller för att träffa och umgås med vänner.
Bingo ger en plattform för människor att träffas och umgås. Det skapar en gemenskap där deltagarna kan interagera, prata och skapa nya relationer.
Att vinna i bingo ger en känsla av prestation och glädje. Det kan vara spännande och ge en positiv boost till självförtroendet.
Det finns flera tänkbara förklaringar. En är att bingo inte innehåller något tävlingsmoment som till exempel poker. Det är bara slumpen som styr.

Redaktionen

Anna Svensson

Anna Svensson är expert på online bingo med över ett decennium av erfarenhet i branschen. Hon gör djupgående analyser om trender inom online bingo-världen.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network

Ansvarsfullt spelande