Hjälp med att köpa skrivare

2023-05-30
Hjälp med att köpa skrivare
Att köpa en ny skrivare kan vara en viktig investering för både hem- och kontorsbruk. Med så många olika modeller och funktioner att välja mellan kan det vara överväldigande att hitta rätt skrivare för dina specifika behov. I denna artikel kommer vi att ge dig användbara tips och vägledning för att göra rätt val när du köper en ny skrivare.

  1. Bestäm dina behov:

Innan du börjar söka efter en ny skrivare är det viktigt att klargöra dina behov. Fundera på vilken typ av utskrifter du främst kommer att göra, om du behöver färgutskrifter eller enbart svartvitt, och vilken utskriftshastighet som är rimlig för ditt användningsområde.

  1. Välj mellan bläckstråleskrivare och laserskrivare:

De två vanligaste typerna av skrivare är bläckstråleskrivare och laserskrivare. Bläckstråleskrivare är bra för färgutskrifter, fotoutskrifter och mindre utskriftsvolymer. Laserskrivare är mer lämpade för högvolymutskrifter och ger snabbare och mer kostnadseffektiva svartvita utskrifter.

  1. Utskriftskvalitet och upplösning:

Utskriftskvaliteten och upplösningen är viktiga faktorer att överväga. Om du behöver skriva ut fotografier eller grafiska material, se till att välja en skrivare med hög upplösning för att få detaljerade och levande utskrifter.

  1. Anslutningsmöjligheter och trådlös funktion:

Kontrollera vilka anslutningsmöjligheter skrivaren erbjuder. De flesta moderna skrivare har USB-anslutning, men om du vill kunna skriva ut trådlöst från datorer, surfplattor eller smartphones, se till att skrivaren har inbyggd Wi-Fi eller Bluetooth-funktion.

  1. Utskriftshastighet:

Utskriftshastigheten är speciellt viktig om du behöver skriva ut stora dokument eller har hög utskriftsvolym. Jämför utskriftshastigheterna mellan olika modeller och välj en som passar dina behov.

  1. Pappershantering och kapacitet:

Kolla skrivarens pappershanteringsfunktioner och se till att den kan hantera den typ och storlek av papper du använder mest. Kontrollera även skrivarens papperskapacitet för att säkerställa att den rymmer tillräckligt med papper för dina behov utan att behöva fylla på ofta.

  1. Kostnad per utskrift:

Utöver inköpspriset är det viktigt att överväga kostnaden per utskrift. Ta reda på priset för bläckpatroner innan du köper din nya skrivare.

Billiga skrivare men dyrt bläck

Priset på skrivare för hemmabruk har gått ner kraftigt. För 1000 kronor kan du idag få en multifunktionsskrivare som även kan användas som skanner och fax. Hastighet och kvalitet är inte längre dyrt, de flesta modeller skriver ganska fort.

HP leder branschen, med 49 procents marknadsandel och säljer mer än dubbelt så många skrivare som Canon den närmsta konkurrenten. Kodak och Epson har mindre andelar.

Skrivarens kostnad avgörs av den totala utskriftskostnaden

När du väljer mellan olika skrivare som alla verkar billiga bra är det en mycket viktig sak som du först måste vara medveten om. 2023 är det inte skrivarens pris som avgör kostnaden utan kostnaden för bläck- och tonerkassetter.

Det är knepigt att beräkna utskriftskostnader. Det beror bland annat på vilken typ av utskrifter som görs men framförallt vilken typ av patroner som du kommer att använda.

En ny original Hp bläckpatron som kan skriva ut i både svartvitt och färg kan lätt kosta mer än 300 kronor medan själva skrivaren kanske bara kostade 500.

Du bör också överväga hur många dokument du kan skriva ut med en bläckpatron. Vissa företag har sänkt priset på bläckpatroner men minskas mängden bläck så att du inte kan skriva ut så många sidor.

Beroende på bläckpatron kan utskriftskostnaderna variera från några ören till flera kronor för att skriva ut ett fotografi i storformat.

Ett sätt att minska kostnaden är att köpa billiga kompatibla eller återvunna bläckpatroner från tredjepartsleverantörer.

Trots att skrivartillverkare förnekar att de gör något för att förhindra att patroner som säljs av tredje part ska fungera finns det dock mängder av rapporter som visar att så är fallet. När man försöker använda en påfylld Canon bläckpatron i en Canon skrivare kan ett felmeddelande dyka upp och skrivaren vägrar att fungera.

Finns det kompatibla patroner till skrivaren?

När du hittat en skrivare som fått bra betyg, kontrollera så att det finns kompatibla bläckpatroner eller åter tillverkade patroner att köpa och vad de kostar. På lastoffer kan du läsa mer om tester och recensioner av skrivare.

Frågor och svar
Det beror på dina behov. Bläckstråleskrivare är bra för färgutskrifter och mindre utskriftsvolymer, medan laserskrivare är mer lämpade för högvolymutskrifter och svartvita utskrifter.
Om du behöver skriva ut fotografier eller grafiska material, leta efter en skrivare med hög upplösning för detaljerade och levande utskrifter.
Kontrollera att skrivaren har de anslutningsmöjligheter du behöver, som USB, Wi-Fi eller Bluetooth, för att kunna skriva ut från olika enheter.
Utskriftshastigheten är viktig om du behöver skriva ut stora dokument eller har hög utskriftsvolym. Jämför utskriftshastigheter mellan olika modeller och välj en som passar dina behov.
Kolla skrivarens pappershanteringsfunktioner och se till att den kan hantera den typ och storlek av papper du använder mest.
Förutom inköpspriset är det viktigt att överväga kostnaden per utskrift. Ta reda på priset för bläckpatroner eller tonerkassetter och hur många sidor de räcker till för att bedöma långsiktiga kostnader.
Kontrollera att skrivaren är kompatibel med operativsystemet på din dator eller enhet innan du köper den.
Om du ofta behöver skriva ut på båda sidor av papperet kan en skrivare med duplexfunktion vara fördelaktig för att spara papper och tid.
Utöver bläck- eller tonerkostnader kan det finnas kostnader för utbytbara delar, som trumma eller skrivhuvud. Ta reda på dessa kostnader för att undvika obehagliga överraskningar i framtiden.

Kontakt

Integritetspolicy

Villkor

© 2003-23

lastoffer network