Köpa bläckpatroner

2024-02-23

Lastoffer informerar och tipsar om var du kan köpa bläckpatroner till lägst pris, patroner för en krona, gratis frakt och andra erbjudanden. Nytt bläck till skrivaren kan bli ett dyrt inköp och det är därför ett ämne som intresserar många konsumenter. Varför är bläckpatroner och toner så dyra? Var hittar jag billiga bläckpatroner som det går att spara pengar med? Det och svar på andra frågor samt aktuell prisjämförelse av skrivarbläck hittar du svar på här.

Det behöver inte vara krångligt att köpa nya bläckpatroner. Men med det ökande antalet patrontyper från olika tillverkare som nu finns tillgängliga kan det ibland vara knepigt att göra rätt val.

Du måste i de flesta fall köpa en bläckpatron som är speciellt anpassad för din skrivare. När du vet vilken skrivare och patron du behöver står du inför ett val. Vilken patron ska jag köpa? Original, kompatibel eller en återanvänd? Vilken typ du väljer att köpa blir en avvägning mellan pris och kvalitet. Billiga patroner duger bra till pappersutskrifter som inte är tänkta att sparas någon längre tid. Originalpatroner å andra sidan kan vara väldigt dyra men är av garanterat hög kvalitet.

Bläck eller toner 2023?

Har du en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare? Lyft på skrivaren lock och leta efter patronen: en färgbläckstråleskrivare har vanligen fyra små patroner medan en färg laserskrivare har fyra betydligt större patroner. Exempelvis en HP Laserskrivare som bara skriver ut i svart har bara en HP toner. Skrivarens modellnummer hittar på toppen av ytterhöljet. När du har tagit reda på vilken beteckning patronen har är det dags att leta efter en kompatibel bläckpatron som passar med din skrivare.

Original, kompatibel eller återanvänd patron?

Prismatrisen ovan beskriver de olika patrontypernas egenskaper.

1. Kompatibel patron

Den kompatibla patronen är ofta billigast, den håller en medelhög till hög kvalitet (motsvarande original).

2. Miljöbläckpatron

Den återanvända patronen tar upp nästan hela det vertikala fältet, kvaliteten är ojämn och varierande. En åter tillverkad patron kan ha använts allt från 1 -10 gånger och kan därför ge en utskriftskvalitet från att nästan motsvara original till att ge så dåliga utskrifter att den i värsta fall måste skickas i retur till tillverkaren.

3. Originalpatronen

En varumärkespatron håller en jämn och mycket hög kvalitet, patroner från HP och Lexmark (patroner med påmonterat skrivarhuvud) är dyrare och återfinns längst till höger. Canon och Epson skrivare har stationärt skrivarhuvud vilket gör patronen billigare.

Slutsats

Kompatibla patroner ger 2023 bäst kvalitet för minst pengar. Om valet står mellan original eller åter tillverkad/miljöpatron, välj original för fotoutskrifter och miljöpatron för utkast och enklare utskrifter.

IDG: Test av 5 färglaserskrivare

Råd och rön: Därför kostar skrivarbläck 16000 kronor litern

Redaktionen

Stig Eskilsson är skribent och expert inom området för bläckpatroner och toner. Med sin gedigna kunskap och passion för ämnet bidrar han regelbundet med informativa och insiktsfulla artiklar.

Mer om oss

Bläckbloggen

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network