Rensa och rengör tilltäppt bläckpatron

Rensa rengör bläckpatron

När en skrivare  inte används så ofta kan bläcket i patronen torka vilket leder till dåliga  utskrifter. Rengöringsrutinen i skrivarens programvara kan ofta lösa problemet –  men inte alltid. Om du efter 4-5 försök fortfarande inte får tillfredställande  utskrifter måste du använda dig av vatten- eller alkoholmetoden.

Varmt vatten för  att rengöra en bläckpatron

Det första  steget är fukta patronens skrivarhuvud med varmvatten för att lösa upp bläcket.  Fukta ordentligt och under en längre tid så att vattnet får en chans att bryta  upp delar av det intorkade bläcket. När detta är klart låter du patronen torka  över natten för att sedan sätta tillbaks kassetten i skrivaren. Kör  rengöringsprogrammet igen och kontrollera att utskrifterna blir bra. Om detta fungerar  har patronerna varit lindrigt tilltäppta och problemet är åtgärdat.

Rengöra  bläckpatroner med alkohol

Om vattenmetoden  fallerar måste du istället använda alkohol (t-sprit eller några droppar vodka går  bra, använd inte lacknafta). Gnugga in skrivarhuvudet i alkohol genom att fukta  en näsduk eller handduk som läggs under skrivarhuvudet över natten, för optimalt  resultat placera skrivaren i någon form av behållare fylld med alkohol  tillräckligt för att dränka skrivarhuvudet.

Dagen efter torkas bläckpatronen  med vatten och rengörs noggrant. Tänk på att alkohol torkar mycket snabbt, så  när du tar bort behållaren ska vara torrt inom tio minuter. Torka av kassetten  med hushållspapper att få bort eventuella återstående droppar alkohol.

Placera den i  skrivaren och kör igång skrivarens rengöringsrutin igen. För det mesta kommer det  nu först lite varmt vatten och sedan en del alkohol men efter att ha kört  rutinen några gånger bör utskrifterna se normala ut igen. Om detta inte fungerar  är kassetten helt tilltäppt och du måste tyvärr köpa en ny.

Förhindra att  bläckpatroner blir tilltäppta

Det bästa  sättet att säkerställa att bläckpatronen inte blir tilltäppta i framtiden är  att skriva ut någonting (t.ex. testsidan) minst en gång i veckan. På så sätt får  bläcket inte tillräcklig tid för att torka ihop. Det skadar inte att köra  självrengöringsprogrammet någon gång i månaden för att hålla patronerna i bästa  trim.

Den här sajten är tänkt att fungera som ett stöd vid köp av nya bläckpatroner via webbutiker online. lastoffer är guiden för den som vill ha lite mer information och tips om skrivarbläck. Om den var till hjälp och du sparade lite pengar länka då gärna tillbaks från din blogg eller hemsida.

En vanlig utmaning för alla som använder en skrivare är tilltäppta bläckpatroner. En tilltäppt bläckpatron kan orsaka fläckig utskrift, bristfällig färgåtergivning och även förhindra att skrivaren fungerar som den ska. Det är därför viktigt att rengöra eller byta ut tilltäppta bläckpatroner för att se till att skrivaren fungerar optimalt.

Orsaker till tilltäppta bläckpatroner

En av de vanligaste orsakerna till tilltäppta bläckpatroner är att de inte används regelbundet. Om du inte använder din skrivare ofta kan bläcket torka ut i patronen och orsaka tilltäppning. Andra orsaker kan inkludera felaktig installation av bläckpatronen, att använda en låg kvalitet på bläcket eller att patronens datum har gått ut.

Hur man rensar en tilltäppt bläckpatron

Innan du rensar en tilltäppt bläckpatron är det viktigt att ta bort patronen från skrivaren. Detta görs vanligtvis genom att öppna bläckpatronluckan och vänta på att patronen flyttas till en tillgänglig position. Om du inte är säker på hur du tar bort din skrivares bläckpatroner, se till att kolla din manual.

Efter att du tagit bort bläckpatronen finns det flera sätt att rensa den. Ett sätt är att använda en rengöringslösning som är speciellt utformad för att rengöra bläckpatroner. Denna typ av rengöringsmedel kan köpas från de flesta elektronikaffärer eller online.

För att använda en rengöringslösning, droppa några droppar på en ren trasa eller papper och torka av bläckpatronens kontakter och munstycke. Det är viktigt att inte använda för mycket rengöringsmedel, eftersom detta kan orsaka skador på patronen.

Ett annat sätt att rengöra bläckpatronen är att använda hett vatten. För att göra detta, fyll en liten skål med hett vatten och lägg bläckpatronen i vattnet. Låt patronen ligga i vattnet i cirka 10-15 minuter. Ta sedan ut patronen ur vattnet och torka av kontakterna och munstycket med en ren trasa eller papper.

Om dessa metoder inte fungerar kan du också prova att använda en spruta för att skjuta ut eventuella blockeringar i munstycket. Detta görs genom att fylla sprutan med varmt vatten och försiktigt injicera vattnet i munstycket på bläckpatronen.

När du har rengjort bläckpatronen är det viktigt att torka den helt torr innan du sätter tillbaka den i skrivaren.

Kontakt

Integritetspolicy

Villkor

© 2003-23

lastoffer network