Skrivarbläck

Erbjudanden skrivarbläck


Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


112Ink

112INK Ingen frakt eller andra avgifter


skrivare

Förbrukningsvaror som skrivarbläck till bläckstråleskrivare är  något som det lönar sig att beställa på nätet. Bläck till skrivare kan bli  väldigt dyrt och det är därför en god idé att göra sina inköp av bläckpatroner online istället. Eftersom bläck och färgpatroner är ganska små är de billiga  att skicka på posten vilket gör dem till en idealisk postorder/internetprodukt.

Hur fungerar skrivarbläck?

Skrivarbläck kan vara bläckbehållare både med och utan  påmonterat skrivarhuvud. Bläckpatronen kan innehålla en eller flera färger.  Skrivarpatroner som innehåller separata färger är mer ekonomiska än patroner  som innehåller flera färger. Anledningen till det är att om en färg i en  flerfärgspatron tar slut så måste hela patronen bytas ut trots att det kan  finnas mycket bläck kvar. En flerfärgspatron innehåller ofta de tre  grundfärgerna cyan, magenta och gult bläck. Det blir ju uppenbart att om man  skriver ut mycket gult så tar ju den färgen slut först trots att det finns kvar  bläck av de andra färgerna i patronen.

Prisjämförelse bläck till skrivare

Det kan alltså vara att tänka på om man ska köpa en ny  skrivare att skaffa än som man kan köpa separata färgpatroner till. Det blir  flera patroner och kan tyckas lite osmidigt men i längden blir det garanterat  mest ekonomiskt.

Att spara pengar på skrivarbläck

Om Skrivarbläck

Bläck till skrivare har särskilda egenskaper med   avseende på vikt och konsistens. Kvaliteten på utskriften beror dock även på   papperskvalitet och skrivarens egenskaper.

Pigmenterat bläck

Fördelarna med pigmenterat bläck är att bläcket   inte sugs upp av papperet utan stannar på ytan. Det går åt mindre bläck för att få en given   färgintensitet. Bläcket är stabilt, vattenfast och bleknar inte och har mindre   miljöpåverkan än andra bläcktyper. Färgåtergivningen är dock något sämre än   färgbaserat bläck och fotografier blir något mattare och mindre livfulla.

Färgbaserat bläck (dye)

Färgbaserat bläck ger starka och levande färger   men eftersom det är lättare än pigmenterat bläck har det den nackdelen att   bläcket sugs upp av papperet.  För att förhindra att bläcket rinner vid   högkvalitativa utskrifter innehåller bläcket lösningsmedel, trots det tar det en   stund innan bläcket torkar och om inte förhållandena är idealiska är det lätt   hänt att utskriften blir lite suddig.

Fördelarna med färgbaserat bläck är att   färgmolekylerna har lätt att förenas med tillsatser som förbättrar intensiteten   och skärpan.  Färgbaserat skrivarbläck är alltså mer   svårarbetad men ger bättre utskrifter om man använder rätt metoder. En nackdel   är att bläcket lätt bleks av solens ultravioletta strålning.

Utsätt aldrig fotografier utskrivna i   hemmet för direkt solljus!

Top