Hopbakslån med låg ränta

2023-10-03

Information: HopbakslånEtt hopbakslån är ett lån som används för att lägga ihop dyra krediter i ett nytt och bättre lån hos en ny långivare.

Det är en klok lösning som rekommenderas av privatekonomer som ett viktigt åtgärd som snabbt leder till förbättrad ekonomi.

Hopbakslån

Förklaring: Hopbakslån

Vi är många som varit där – för många lån och krediter som minskar vårt ekonomiska frihet. Men det finns en smart lösning som kan minska dina lånekostnader och ge dig en bättre privatekonomi.

Hopbakslån är en smart strategi som låter dig samla alla dina befintliga lån och krediter till ett enda lån med lägre ränta.

Istället för att jonglera flera lån med olika villkor och avgifter kan du nu ha ett enda bekvämt lån att hantera. Detta innebär inte bara enklare hantering, utan det ger dig också möjlighet att sänka dina totala kostnader.

Lägre ränta med hopbakslån

Genom att samla dina lån får du möjlighet att förhandla en lägre ränta på det nya lånet.

Höga räntor på befintliga lån kan sluka stora summor pengar varje månad – och det helt i onödan.

Med hopbakslån kan du dra nytta av den hårda konkurrensen på lånemarknaden och säkra en ekonomiskt fördelaktig affär.

Detta leder till betydligt lägre månatliga betalningar och sparade pengar i din plånbok.

Bäst hopbakslån

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Lånochspar Förmånliga lån 4.7 50 000 600 000 4,95 10,95 Direkt utbetalning till servicekontot i Lån & Spar Bank 395 0 UC
COOP Låneskydd - 15 000 500 000 4,45 14,95 1-2 bankdagar 0 35 UC
Lendo Ansök på 2 min 4.6 10 000 600 000 4,7 33,75 Beror på långivare 0 0 UC

Statistik hopbakslån

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 3
Lägsta belopp 10 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 298 333 Kr
Lägst ränta 4,5 %
Högst ränta 33,8 %
Snitt exempelränta 5,1 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 1

Räntespann hopbakslån

Lånochspar
COOP
Lendo

Baka ihop skulder

Hopbakslån är ett bra alternativ för att lätta på skuldbördan, samla alla lån i en räkning och fortare bli skuldfri.

Genom att samla alla lån i en betalning betalar den nya långivaren skulderna till de befintliga borgenärerna. Det blir bara en betalning varje månad.

Genom att vända sig till en seriös och välrenommerad kreditgivare specialiserad på hopbakslån med låg ränta går det att få tillgång till flera erbjudanden. Samla ihop tips och information om fördelar och risker med varje alternativ.

Förutom att hjälpa dig att avgöra det bästa sättet att baka samman alla skulder kan den nya (och från och med nu den enda) långivaren ge vägledning och stöd på din väg ut ur skuldträsket.

Vänd dig endast till pålitliga företag som har en gedigen historia att få konsumenter skuldfria. Genom att göra så, är du mer sannolikt att uppnå framgång.

Samlingslån och hopbakslån, är ett lån som används för att betala av flera mindre lån eller krediter. Istället för att ha flera olika lån eller krediter med olika villkor, räntor och amorteringar, så betalar man istället av alla dessa skulder med ett enda lån.

Fördelarna med att samla lån

Enklare hantering: Genom att ha ett enda lån istället för flera blir det enklare att hålla koll på betalningar och amorteringar.

Lägre ränta: Om man kan få en lägre ränta på det samlade lånet än vad man betalar på de tidigare lån och krediterna, så kan det leda till lägre månadskostnader och en lägre total kostnad över tid.

Förbättrad kreditvärdighet: Genom att betala av flera mindre lån kan man förbättra sin kreditvärdighet, vilket kan göra det lättare att få bättre lånevillkor och räntor i framtiden.

Hopbakslån innebär att samla lån och används som patentlösning för en bättre privatekonomi i TV-programmet Lyxfällan. Genom att  låna pengar med låg ränta och använda pengarna till att bli av med dyra lån och krediter blir deltagarnas trassliga ekonomi genast bättre.

Men man behöver inte vara med i TV för att få ett hopbakslån.

Ett samlingslån är en bra metod för att få ordning på en besvärlig ekonomiska situation där roten till problemet nästan alltid är dyra gamla lån som gör stora hål i hushållsbudgeten.

Betala andra lån ökar chansen till lån

Långivare är mer än villiga att hjälpa till att avsluta kundrelationer hos sina konkurrenter.

När en kund beviljas ett hopbakslån gör de själva jobbet med att kontakta andra banker och kreditgivare för att göra en förtidsinlösen av krediten.

Förutom att det går lättare att hitta nya lån slipper man alltså även det jobbiga arbetet med att kontakta alla gamla plågoandar. På lastoffer.net samlar vi de bästa hopbakslånen.

En privatekonomisk omstart

Hopbakslån är en omstart för privatekonomin och kan i många fall avsevärt förbättra hushållsbudgeten och höja den disponibla inkomsten genom att frigöra pengar som tidigare gick till att betala dyra räntor.

Det är en effektiv lösning som går direkt på pudelns kärna – snabblån, krediter och avbetalningsplaner som tillsammans kostar alldeles för mycket.

Genom att teckna ett hopbakslån och lösa (betala av helt) de gamla lånen går det att få en avsevärt lägre ränta och därmed en lägre samlad lånekostnad.

En inte helt oviktig detalj är att den här lösningen gör att risken för att åka på dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsränta minskar när det bara är en räkning som ska betalas.

För att vara helt säker och slippa få hem onödiga pappersfakturor är autogiro en smidig lösning för att betalningarna ska ticka in i tid.

Bäst hopbakslån just nu

 1. Lånochspar : Har hopbakslån med ränta från 4,95 - 10,95 %
 2. COOP : Har hopbakslån med ränta från 4,45 - 14,95 %
 3. Lendo : Har hopbakslån med ränta från 4,7 - 33,75 %
 1. Lånochspar

  Lånochspar
  Belopp 50 000 - 600 000 kr
  Ränta 4,95 % - 10,95 %
  Löptid2 - 15 år
  Anmärkning Nej
  Uppläggning 395 Kr

  Lånochspar är en svensk digital plattform som erbjuder billiga hopbakslån. De hjälper människor att samla dyra lån och krediter i ett enda låneavtal för att sänka totala räntekostnader och underlätta en bättre ekonomisk överblick.

 2. COOP

  COOP
  Belopp 15 000 - 500 000 kr
  Ränta 4,45 % - 14,95 %
  Löptid2 - 12 år
  Anmärkning Nej
  Uppläggning Ingen avgift

  COOP erbjuder tjänsten COOP MedMera Lån för sina medlemmar, vilket möjliggör att samla befintliga lån och krediter under ett hopbakslån. Tjänsten syftar till att ge medlemmarna en bättre överblick över sin ekonomi och förenkla hanteringen av återbetalningar.

 3. Lendo

  Lendo
  Belopp 10 000 - 600 000 kr
  Ränta 4,7 % - 33,75 %
  Löptid1 - 15 år
  Anmärkning Kan godkännas
  Uppläggning Ingen avgift

  Lendo, en jämförelsetjänst för lån, introducerar nu så kallade hopbakslån. Det innebär att man slår samman mindre lån och krediter till ett större lån för att få bättre översikt och lägre räntekostnader. Överskottet går direkt till kundens konto.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Att ett ärende är avslutat innebär inte att en betalningsanmärkning försvinner. Betalningsanmärkningar finns kvar i tre år men betalningsanmärkning är inget hinder för hopbakslån hos flera kreditgivare.

När hopbakslånet är färdigbakat blir det istället för en hög med fakturor från olika borgenärer en enda månadsräkning att betala. Om allt går enligt plan innebär det att det att den disponibla inkomsten ökar och att överskottet kan användas på roligare saker – varför inte börja spara?

En positiv sidoeffekt är att hopbakslånet ger en högre kreditvärdighet när antalet utnyttjade krediter minskar.

Baka ihop lån utan UC

Smidiga långivare tar ingen UC på hopbakslån utan använder kreditinformation från andra källor. Genom att undvika att en UC tas kan man bibehålla sitt kreditbetyg hos storbankerna.

En väg till skuldfrihet

Att administrera ett lån kostar lika mycket oavsett hur stort det är. Ett större lån som du kan hitta här på lastoffer.net kan därför bli ett billigare lån än många små. Det innebär en lägre ränta och total månadskostnad.

Genom att lägga om lån via ett hopbakslån kan de pengar som frigörs användas för att amortera av lånet snabbare och till slut bli helt skuldfri.

Fördelar med hopbakslån

Ett lån som används för att förbättra kundens framtida betalningsförmåga har större chans att bli beviljat. Minimikrav som måste vara uppfyllda är att vara folkbokförd i Sverige och att det inte finns obetalda skulder hos kronofogden.

Ett vanligt krav är att det måste ha gått minst sex månader sedan det sista ärendet avslutades hos kronofogdemyndigheten.

Alla lån på en faktura

Den som är satt i skuld och ser framför sig en hög med räkningar som dimper in lagom till löning kan lätt se fördelarna med ett hopbakslån. En är att det blir färre fakturor att betala i slutet av månaden efter att den nya långivaren har hjälpt till att betala tillbaks alla gamla skulder.

De tidigare avgifter och höga räntor som varje kredit drog på sig har ersatts med ett billigare lån med låg ränta och kapat utgifter för lån.

• Alla lån bakas ihop till en faktura
• Lägre ränta och en sänkt månadskostnad
• Förbättrad kreditvärdighet
• Enklare att hantera betalningar

Ansökan hopbakslån – så funkar det

Börja med att fylla i låneformuläret på långivarens webbplats. Förutom personuppgifter, lånebelopp och önskad amorteringstid finns det i formuläret en fråga om ”lånet ska användas för att lösa andra lån”.

Genom att kryssa i alternativet meddelas långivaren att lånet ska vara ett hopbakslån och alla eller delar av beloppet ska användas för att lösa ut gamla skulder.

Om lånet beviljas kommer långivaren att inleda arbetet med att betala av de skulder som man vill bli av med.

Förutom den detaljen fungerar processen precis på samma sätt som med ett vanligt blancolån.

Lägre ränta med hopbakslån

Hopbakslån tar man för att få en lägre ränta. Ett hopbakslån är till för att bli av med kostsamma lån och kreditskulder som med höga räntor innebär pengar i sjön.

Det är en finansieringslösning skräddarsydd för individer som trasslat in sin privatekonomi i en skuldhärva som de behöver hjälp att nysta ut. Slutresultatet är att dyra lån och krediter försvinner för gott och ersätts med ett nytt lån som har lägre ränta och bättre villkor.

Snabblån och räntefria krediter som snabbt omvandlades till dyra avbetalningslån har hög ränta och de är särskilt lönsamma att bli av med så fort som möjligt.

Eftersom man får en lägre ränta med hopbakslån innebär går det att skära ordentligt i den utgiftsposten.

På ett stort lån kan varje procent innebära stora besparingar och med en lägre månadskostnad blir det mer pengar över och friheten att göra vad man vill blir lite större.

Det är värt att notera att lånade pengar inte bara har ett pris i form av ränta utan att det dessutom tillkommer vanligtvis tillkommer diverse pålagor och. Med bara ett lån att betala kan det bara bli högst en avgift.

Det kan verka bakvänt att ta ett nytt lån när man redan är skuldsatt men det är en lösning som rekommenderas av många privatekonomer. Att baka ihop skulder är en beprövad och effektiv lösning för att kapa kostnader för lån och att bli skuldfri snabbare.

Innan du tar ett hopbakslån

Poängen med ett hopbakslån är att samla befintliga skulderna och knåda ihop dem i ett mer fördelaktigt lån. Det går att ansöka om ett belopp som är högre än de skulder som ska betalas.

Det belopp som blir över efter att skulderna är betalda kommer då att betalas ut till ditt bankkonto.Räkna ihop alla skulder och hur mycket extra pengar du kan behöva och ansöka om ett lån som täcker allt.

• Ansök om ett lån med låg ränta
• Återbetalningstid avgör månadskostnaden
• Det går att låna mer än till att betala skulder

Prioritera återbetalning av de dyraste skulderna

Om du inte går att fixa ett hopbakslån som täcker alla skulder är det mest ekonomiskt att börja med att betala de lån som har högst ränta. Tänk på att det inte är fakturans belopp som är det viktiga utan hur hög räntesatsen för krediten är.

Gör en lista på alla krediter och sortera den efter räntesats. Hur hög ränta en kredit har framgår av fakturaspecifikationen.

Ett lån för alla skulder

Ett hopbakslån innebär att en långivare ger ett enda lån för att täcka flera skulder du är skyldig. Skulder kan omfatta allt från kreditkort till avbetalningslån och dyrare blancokrediter.

Vad som är bra hopbakslån  är individuellt och det går därför inte att utnämna en enskild långivare som bäst.

Den som har en klockren ekonomisk situation kan ofta vända sig till någon av storbankerna för att få det bästa lånet. Om den ekonomiska statusen innehåller oklarheter drar de billigaste långivarna öronen åt sig.

För att lösa en trasslig situation med ett hopbakslån finns det många nytänkande digitala långivare som kan ställa upp. Med ett enda lån kan de hjälpa dig att bättre hantera din ekonomi, minska räntebördan och hjälpa dig ur skuldträsket.

Några av fördelarna

För det första får du bara en faktura varje månad att hålla reda på. Om du för närvarande betalar fem, tio, eller fler räkningar till olika borgenärerna varje månad gör bara det att allt känns mycket mindre stressande.

Den som har problem med att göra betalningar har  sannolikt redan fått flera samtal per månad från dina fordringsägare.

När du samlat ihop alla skulder till en betalning bör dessa otrevliga samtal och brev sluta komma omedelbart.

Varför ska man baka ihop lån?

Den stora faran med en lyckad strategi för att baka ihop lån är att om du plötsligt har extra pengar att göra av med kan det vara lätt att frestas att spendera den ökade köpkraften på nya krediter.

Om du fortsätter på samma linje och använder din förhöjda disponibla inkomst till att göra nya varuinköp är du dock snart tillbaks i samma sits igen.

Efter att lånen bakats ihop och kostnaderna kommit under kontroll gäller det att undvika att återgå i samma beteende som ursprungligen satte dig i klistret.

Att baka ihop lån är ingen metod för att med hjälp av långfristiga skulder finansiera konsumtionsutgifter.

Metoden bör användas för att sänka totalkostnaden för lånet och inte att förlänga återbetalningen i syfte att kunna konsumera mera.

Sammanfattningsvis, som med alla andra finansiella lösningar, kan samlingslån användas klokt eller oklokt; men för de flesta konsumenter finns det fler fördelar med att lösa dyra lån och baka ihop dem i ett enda än nackdelar – om det görs med gott omdöme.

Att baka ihop lån

Den mest uppenbara fördelen med att slå ihop lån är att det bara blir en månadsbetalning i stället för många skulder att hålla reda på. Det blir mindre risk att vi missar en räkning.

Vi kan undvika försenings- och påminnelseavgifter kan undvikas.

Det blir lättare att hålla reda på betalningar och undvika förseningsavgifter, extra avgifter och i förlängningen betalningsanmärkningar som kan bli följden av slarv med betalningar.

Vad innebär det?

Att slå ihop lån innebär att lösa många små skulder genom ett nytt större lån. Skuldkonsolidering (samla lån) är det en metod som används för att sänka kostnaden på lån utan säkerhet, kreditkortsskulder och andra dyrare krediter med hjälp av ett billigare lån till lägre ränta.

Ger dig en lägre ränta …

Små lån och små krediter har en högre effektiv ränta än ett stort, totalkostnaden för alla lån blir hög. Ett större bra lån innebär en lägre effektiv ränta och därmed lägre utgifter.

… och bättre kreditvärdighet

Genom att vi minskar antalet krediter förbättras kreditvärdigheten.

Hopbakslån med låg kreditvärdighet

När vi sänker räntebetalningar och amorteringar blir en sidoeffekt att din dåliga kreditvärdighet förbättras vilket förbättrar chansen att få ett hopbakslån med låg kreditvärdighet.

Som en allmän princip bör man inte betala kortsiktiga kostnader med långsiktig finansiering. Detta kan emellertid i vissa fall vara ett alternativ.

Om du är för närvarande har så höga kostnader för lån att det finns risk att inte klara återbetalningarna, behöver du andrum genom att sänka dina utgifter med ett längre lån.

Att lägga samman lån kan vara en livlina och är givetvis att föredra framför framtida problem med höga förseningsavgifter, inkasso och i förlängningen kronofogden.

Hopbakslån för krångliga fall

Om banken säger nej till hopbakslån får man vända sig till de långivare som inriktat sig på ”svårare fall” räknar med att göra en del förluster och kommer därför att ta mer betalt för sina lån.

Många kreditgivare är specialiserade på en viss typ av kunder och de har olika metoder för att avgöra vem som kan bli beviljad lån. Att jämföra räntor mellan långivare innan en ansökan och kreditprövning har skickats in kan endast bli en ungefärlig uppskattning.

Storbankerna vill bara ha skötsamma och stabila kunder, de ger å andra sidan lägst ränta.

Det är inte en bra ide att göra flera låneansökningar för att själv få in olika bud. Många upplysningar tagna under en kortare tid gör att kreditbetyget sjunker och det gör det både svårare att låna.

Om man vill få in förslag på hopbakslån från flera långivare kan man använda en lånemäklare – de kan ta in bud från många banker med bara en kreditupplysning.

Frågor och svar

Det är ett lån där alla skulder bakas ihop till ett enda lån med en enda betalning varje månad.
Svaret på denna fråga är i allmänhet ett ja. Undantaget är när månadskostnaden sjunker på bekostnad av en längre återbetalningstid – då blir den totala kostnaden högre.
De månatliga betalningarna du får med ett hopbakslån tenderar att vara mycket lägre än vad de annars skulle vara.
I allmänhet kommer leder ett hopbakslån till en höjning kreditbetyget eftersom färre skulder och en mer ordnad ekonomi ger en högre credit score.
Svaret på detta är ja. Hopbakslån ges vanligtvis på en löptid på fem till en tioårsperiod. Detta gör att du kan göra betalningar till fast ränta för den tidsramen och få all din skuld betald i sin helhet snabbare.
En låg ränta för ett hopbakslån kan variera beroende på din kreditvärdighet, lånebeloppet och andra faktorer. Det är bäst att kontakta olika långivare och jämföra deras räntor för att få en uppfattning om vad som anses vara en låg ränta för dig.
Faktorer som påverkar möjligheten att få ett hopbakslån med låg ränta inkluderar din kreditvärdighet, inkomst, skuldsättningsgrad och säkerheter du kan erbjuda. Dessa faktorer används av långivare för att bedöma din betalningsförmåga och risknivå.
Vissa långivare kan erbjuda speciella lånevillkor och rabatter för hopbakslån med låg ränta. Det är viktigt att undersöka olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det som passar bäst för din situation.
Bäst chans att få ett hopbakslån med riktigt låg ränta är att söka lånet med en medlåntagare.
Fördelarna med ett hopbakslån med låg ränta inkluderar en minskad månadskostnad genom att slå ihop flera skulder till en vilket gör lånen billigare.

Redaktionen

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

[email protected]

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

Hjälp vid överskuldsättning

Hallåkonsument

Telefon: 0771 - 525 525

lastoffer.net

Kakfri webbplats

DMCA Protected

lastoffer network