Endagslinser

Endags linsDet finns ett antal olika anledningar till att välja endagslinser. Endagslinser är alltid nya och fräscha vilket innebär en hög komfort men den största fördelen med endagslinser är att de är hälsosamma för dina ögon.

Alla som har använt kontaktlinser under lång tid vet allt om det faktum att små partiklar lätt kan fastna på linserna och irritera ögonen. Det är klokt att undvika detta problem, och det bästa sättet att göra det är att helt enkelt att kasta dina använda kontaktlinser i slutet av varje dag.

Här hittar du billiga endagslinser

LenswayGaranterat lägst pris - leverans inom 24 timmarOm Lensway
LensstoreSolglasögon på köpetFri fraktOm Lensstore
Lenson50 kr rabatt till nya kontaktlinskunderSnabb leverans Om Lenson
NetlensKöp nu betala senare - prismatchning garanterar lägst prisOm Netlens

Även med endagslinser kan dock en del linsbärare fortfarande känna ett visst obehag. Ett av de vanligaste problemen är att ögonen torkar ut och men det finns många kvalitetslinser på marknaden som kan lösa problemet. Märken som Focus Dailies från Ciba Vision eller 1 day Acuvue Moist är utmärkta alternativ för att hålla ögonen fuktiga och fräscha. Det är även viktigt att linserna har en hög syregenomsläppning vilket bidrar till mindre irritation, torrhet och röda ögon.

Endagslinser är oftast ett bra val för personer som är mycket aktiva. Om du tappar dina kontaktlinser när du simmar kan det vara ett problem om du använder månadslinser. Om du däremot använder endagslinser kan du enkelt sätta in ett nytt par. Detsamma gäller för ansträngande fysisk aktivitet, kontaktlinser kan lossna ur ögonen ganska lätt och kan då vara svåra att hitta. Det är alltid mycket lättare att bara ta med ett extra par om något händer så är det bara att sätta in nya linser om det behövs!

Mer om endagslinser

För tjugo år sedan (1988) introducerades ACUVUE(R), de första engångslinserna, av Johnson & Johnson. Om du vill ha nya fräscha linser varje dag och slippa krångla med linsvätskor är endags linser ett bra val.

Endagslinser har underlättat för många allergiker som lätt får irritationer av att använda samma linser mer än två veckor.

Fördelar med endagslinser

Om du har allergiska besvär eller ögoninfektioner kan långtidsanvändning av kontaktlinser förvärra problemet. Endagslinser löser detta genom att erbjuda möjligheten att använda en ny kontaktlins varje dag, utan att du behöver tänka på förvaring och desinficering efter varje användning. Att använda endags kontaktlinser fungerar på samma sätt som vanliga linser förutom att du kan kasta bort dem efteråt.

Så här använder du endagslinser

Steg 1
Rengör dina händer med en oljefri tvål och varmt vatten, torka händerna med en luddfri handduk.

Steg 2
Skaka förpackningen med linserna.

Steg 3
Lägg paketet på en ren yta och öppna förpackningen.

Steg 4
Ta ut en kontaktlins ur paketet med rena fingertoppar, och granska linsen för att se till att det inte har några sprickor eller produktionsfel.

Steg 5
Placera linsen på toppen av ditt pekfinger.

Steg 6
Dra ner det undre ögonlocket på ena ögat med långfingret - fingret bredvid det som håller linsen. Samtidigt som du med fingrarna från andra handen, lyfter upp det övre ögonlocket.

Steg 7
Placera dina linser över hornhinnan (främre delen av ögat).

Steg 8
Släpp ögonlocket sakta, och blinka flera gånger för att centrera din kontaktlins.

Steg 9
Upprepa steg 1 till 8 för att sätta in en lins i det andra ögat.

Varumärken och tillverkare

Cooper Vision
Air Optix
Biomedics
Acuvue