Bra lån med låg ränta utan säkerhet – Lastoffer Network

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Låna från 2000 – 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder

Bank Norwegian Sverige SE

NORWEGIAN: Lån utan säkerhet upp till 600 000 kr

✓ Billiga och bra lån med låg ränta ✓ Åldersgräns 23 år

Bra lån med låg ränta

Bra lån med låg ränta finns på nätet.  På webben finns det många långivare som erbjuder enkla lån med snabb utbetalning. Det går snabbt att få ett lån men en bra  lånelösning ska ha en låg ränta och i övrigt bra villkor.

Innehåll

Bra lån med låg ränta

  • Låg ränta
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen aviavgift
  • Valfri återbetalningstid
  • Lånet kan lösas i förtid utan kostnad

På Lastoffer.net har vi samlat de bästa långivarna för privatlån utan säkerhet. Det finns många erbjudanden om att låna pengar snabbt. Det är lätt att skicka in en ansökan och bli beviljad ett bra lån med låg ränta online. Men det snabbast är inte alltid det bästa lånet som går att få. Det gäller att stanna upp en sekund och se till att villkoren är så bra som möjligt innan avtalet skrivs under. Och det är mer än bara räntan som avgör vilken lösning som är bäst. Att kunna lösa lånet i förtid utan extra kostnader kanske inte verkar så viktigt när pengar går att få in på kontot med ett snabbt klick. Det kan dock vara värdefullt längre fram om oväntade händelser förbättrar privatekonomin så att lånet kan betalas tillbaks i förtid.

Ansökningsavgifter och andra avgifter är samma för alla kunder. Räntan sätts däremot individuellt och beror på kundens ekonomiska situation (svar på vilken ränta som erbjuds går först att få efter att en ansökan om lån skickats in).

Den som har en ordnad ekonomi (inga betalningsanmärkningar) kan ganska enkelt få ett billigt lån med låg ränta på nätet. Virtuella banker som bara finns på internet kan ofta erbjuda fördelaktigare villkor eftersom de inte har några kontor som kostar pengar. Några exempel är Ikeabanken Ikano och Icabanken.

Lägg om dyra lån till ett bättre och billigare

För den som har lån och krediter på flera ställen är det en god idé att fundera på att lägga om och lösa lån med ett nytt lån från en billigare bank. Istället för att ha flera mindre lån från olika långivare lönar det sig ofta att samla lån hos samma bank/kreditinstitut.

Att låna pengar från flera olika håll är både dyrt och krångligt

Att betala tillbaks dyra skulder är för alla skuldsatta ett första steg en bättre privatekonomi. Genom att samla eller lägga om lån går det att enkelt bli av med dåliga lån och få mer pengar över i plånboken.

Att lägga om skulder innebär att en ny långivare beviljar ett nytt lån. Detta kan helt eller delvis används för att betala tillbaks andra skulder, kreditköp och kreditkort. Sedan läggs ett ny avbetalningsplan upp där det nya lånet amorteras från ett upp till femton år. Längre amorteringstid ger lägre månadskostnad.

Det finns flera fördelar med att lägga om lån och samla alla krediter i ett nytt lån med låg ränta. Det blir till exempel bara en räkning i månaden att hålla rätt på. Den nya låntagaren tar hand om att lösa alla gamla lån utan extra kostnader.

Att ta lägga om lån är lönsamt för de flesta. Men det gäller att informera sig om alla kostnader som en ny långivare tar ut. Vilken kundservice som erbjuds och om det eventuellt går att få bättre villkor om lånet tecknas med en medlåntagare.

Vem kan få ett bra lån med låg ränta?

1000kr

Den viktigaste faktorn för att en bank eller annan kreditgivare ska godkänna en ansökan om lån utan säkerhet är att det finns en regelbunden inkomstkälla. Det måste finnas en lön, pension eller annan inkomst som regelbundet betalas ut. Detta för att en bedömning om kundens framtida betalningsförmåga ska kunna göras. Hur stor inkomsten är avgör vilket belopp och vilken ränta som kan erbjudas. Den som är gift, har fast anställning och har bott på samma adress i minst två år kommer att ha lättare att få ett bra lån med en låg ränta.

De flesta kreditgivare hämtar uppgifter från från centrala register (t.ex. Upplysningscentralen). Vissa mindre långivare gör egna bedömningar av kunder. De kan erbjuda lån utan kreditupplysning vilket innebär att information om låneansökningen inte lämnas ut.

Långivare gör en kreditbedömning baserat på lånets storlek, kredithistorik (tidigare lån) och kreditvärdering. Kreditbetyget avgör hur stort lån som kan godkännas och är avgörande för om banken kommer att låna ut pengar.

Låna med dålig kreditpoäng?

Den som har en fast inkomst kan låna pengar trots betalningsanmärkningar men lånens storlek är ofta begränsade till 50 000 kronor. Det finns många långivare som särskilt vänder sig till kunder med låg kreditpoäng med en mjukare bedömning av kreditupplysningar och flexiblare (men dyrare) lånelösningar.

För att få ett lån måste vi ha en viss kreditvärdighet. Alla möter ibland ekonomiska utmaningar. Stelbenta krav som ställas av banker och andra  långivare kan vara omöjliga att nå upp till på grund av många omständigheter.

Nästan alla långivare använder en kreditupplysning som underlag för att godkänna låneansökningar. Eftersom de bara kan se uppgifter som ligger långt bak i tiden. De är därför inte baserade på kundens aktuella ekonomiska situation.

pengar

Ofta kan betalningsförmågan vara mycket bättre än vad som framgår av en snabb upplysning. Att få avslag på ett lån på grund av att en obetydlig räkning inte betalats i tid uppfattas av många som onödigt hårt.

För den som oväntat behöver pengar men har trasslig ekonomi är det en bra idé att leta efter långivare som är mer flexibla i sina bedömningar. En flexibel långivare kan erbjuda ett lån som balansera dina behov med din förmåga att betala. Med ett Frogtail lån går det att låna upp till 50 000 kronor även med någon mindre betalningsanmärkning.

Hur mycket går det att låna?

Lån utan säkerhet ges till olika villkor, vilket innebär att lånebeloppet, antalet år det ska betalas tillbaks på, ränta och månadsbelopp varierar beroende på varje kunds individuella förutsättningar. Vanliga inkomsttagare blir normalt inte beviljade lån utan säkerhet större än 500 000 kronor.

Låg ränta på lån, pengar idag till lägst ränta

Låg ränta

Låg ränta på lån är nyckeln till en bättre privatekonomi. Räntan är priset vi betalar för pengar, en låg ränta innebär alltså ett lägre pris för att låna pengar. I ett låneavtal är det två faktorer som avgör vilken månadskostnaden blir. Det som avgör är bland annat hur vi väljer att amortera lånet och hur låg ränta vi får låna pengar till.

Att räntorna är låga beror på en låg global räntenivå och den låga svenska inflationen.

Ett lån med en lång amorteringstid (återbetalningstid) ger en lägre kostnad per månad än ett lån som ska betalas tillbaka fortare. Detta innebär dock inte att ett långt lån är billigare, den totala kostnaden blir högre eftersom räntan betalas under en längre tid.

Räntan på ett vanligt blancolån är vanligen rörlig, det innebär att den påverkas direkt när Riksbanken fattar beslut om ändringar i reporäntan.

Det finns flera kreditinstitut som erbjuder lån online med lång amorteringstid och låg ränta. Förutom ränta och amortering kan det vara värt att tänka på att de samlade aviavgifterna (ofta 20 – 40 kr per månad), ansökningsavgift och andra avgifter kan tillkomma och tillsammans bli en betydande kostnad för ett lån som ska betalas tillbaks under många år.

Fördelar med låg ränta

Låg inflation = låg ränta

Ett lån som går att ansöka om snabbt och som har låg ränta är lockande för de flesta låntagare eftersom det kan göra skillnaden mellan en överkomlig månadskostnad och en som på sikt riskerar att få privatekonomin att gå över styr. Ett lån med låg ränta kan användas för att lägga om dyra lån vilket kan ge pengar över till ett nytt lån för att till exempel köpa en finare, trevligare och mer tillförlitlig bil än vad som ursprungligen var planerat att köpa.

Det är möjligt att hitta  bra lån med låg ränta på flera sätt. Många banker och andra långivare annonserar i dagstidningar om sina låneerbjudanden. Det är dock värt att notera att ett lån som marknadsförs på dyr annonsplats kan vara dyrare än lån som inte gör så mycket väsen av sig – någonstans måste ju reklamen betalas.

Förutom i lokaltidningen kan erbjudanden om bra lån med låg ränta hittas genom en enkel sökning på Internet. Många webbplatser som till den du hamnat på just nu erbjuder information om de bästa och mest fördelaktiga låneerbjudandena.

Snabbt lån med låg ränta

Oavsett om du behöver finansiera ett inköp, betala en oväntad utgift eller baka ihop dyra lån bör målsättningen med ett nytt lån vara att räntan ska vara den lägsta tänkbara.

Det finns många enkla lån som går att ansöka om online med snabbt besked, de kräver ingen säkerhet och lånebeloppen är valfria från några tusen kronor upp till en halv miljon. Med en hyfsad inkomst och ordnad privatekonomi är sannolikheten god för att få godkänt på en ansökan hos långivare med de lägsta räntorna.

Den som har betalningsanmärkningar eller dåligt kreditbetyg får inte ett bra lån med låg ränta. För att kompensera sig för risken för kreditförluster tar de långivare som specialiserar sig på kunder med en besvärlig privatekonomi ut en högre ränta.

Räntan på privatlån utan säkerhet är vanligen högre än ett lån mot säkerhet i exempel en bil eller fastighet. Eftersom priset på lånet beror på kundens kreditvärdighet, har den som har en hög kreditpoäng lätt att hitta ett lån med låg effektiv ränta. Skuldkvoten, alltså relationen mellan skuld och inkomst är också en faktor som påverkar chansen för godkännanden av lånet, vilket belopp som kan lånas ut och till vilken ränta.

Lågräntelån

Långivare som är kända för att erbjuda lån med låg ränta som Ikano Bank och Bank Norwegian kan erbjuda bäst lån till låntagare med höga kreditpoäng och stabila inkomster. Det lönar sig alltid att jämföra priser som du hittar på nätet med de som erbjuds av den egna banken.

Även låntagare med genomsnittlig inkomst kan hitta många alternativ. Räntan kan dock bli några procent högre än de lägst utannonserade räntesatserna. Vissa långivare tar fler faktorer med i sitt beslutsunderlag. Det kan vara antal år på samma arbetsplats, stabil boende situation och givetvis möjligheten att tjäna pengar på lånet.

För den som nyligen fått ett nytt jobb, har flyttat ofta eller har andra saker i bagaget som långivare inte gillar är det lättare att hitta ett lån med hjälp av en medlåntagare som lovar att ta ansvar för lånet om det inte betalas enligt avtal. Tänk på att han eller hon kommer att få ditt lån på halsen om det missköts. Priset på pengar hos alternativa långivare är betydligt högre än lånen med lägsta tänkbara ränta. Det är inte ovanligt med räntenivåer kring 15 %.

Vad krävs för att snabbt få ett lån med lägst ränta?

Lägst ränta på lån

För att en låneansökan med svar direkt på skärmen ska kunna behandlas krävs ett personnummer kopplat till en e-legitimation. Att ansöka om lån med bank-id är den vanligaste metoden för att en ansökan ska kunna behandlas automatiskt med ett snabbt svar.

Efter att identifiering med e-legitimation väljs önskat lånebelopp och återbetalningstid. Återbetalningstiden är ofta från 2 – 14 år men det finns även årslån med låg ränta. Tänk på att ju längre du betalar tillbaka ditt lån, desto högre blir den samlade kostanden för räntebetalningar. Genom att bara låna tillräckligt mycket blir månadskostnaden och därmed huvudvärken mindre varje gång låneavin dimper ner i brevlådan.

Lägst tänkbara ränta på lån

Om inte de erbjudna räntorna på ett bra lån med låg ränta utan säkerhet är tillräckligt låga finns det bara ett sätt att pressa ner räntan ytterligare – erbjud en säkerhet. Fastighets- och bostadsrättspriserna har stigit under många år vilket gjort det populärt att istället för att låna utan säkerhet ta ut ett pantbrev i fastigheten och med hjälp av det höja sitt bostadslån. Lån med bostad som säkerhet är den billigaste finansiering som privatpersoner har tillgång till men de är inte några snabba lån utan tar tid och kräver ofta ett besök på banken.

Lån utan ränta

När vi lånar mindre belopp från någon vi känner är det ofta lån utan ränta men det går faktiskt att låna utan ränta även från företag på lånemarknaden. Det första lånet kan vara räntefritt för nya kunder men det handlar oftast om mindre belopp på några tusen kronor med kort återbetalningstid.

Att lägga lite surftid på att hitta ett lån med låg ränta är väl investerad tid. Det är härligt att se när pengarna snabbt trillar in på kontot. Men återbetalningen är en utdragen process som redan på förväg bör göras till ett så litet bekymmer som möjligt. Det är därför smart att spendera lite tid på att hitta ett bra lån med låg ränta.

Anledningar till den låga räntan

Den globala räntenivån: ECB sänker räntan till historiskt låg nivå

Den låga inflationen: Svensk inflation är låg

Externa länkar

Konkurrens inom bank och finanssektorn

Konsumentverket om lån

Upplysningscentralen: UC