Enkelt lån som är lätt att få med svar direkt

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Låna från 2000 – 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder

Bank Norwegian Sverige SE

NORWEGIAN: Lån utan säkerhet upp till 600 000 kr

✓ Billiga och bra lån med låg ränta ✓ Åldersgräns 23 år

enkelt lån

Enkelt lån redan i dag? Letar du efter enkla lån som är lätta att få med svar direkt eller vill du bara ha ett litet och snabbt lån?

Det fanns en tid då långivarna var ett fåtal och de som ville låna pengar var helt i deras händer.

Svag konkurrens mellan ett fåtal dominerande banker gjorde att kreditgivarna i lugn och ro kunde välja vilka som skulle få låna pengar vilket inte gjorde det enkelt att bli beviljad ett lån.

Nu är det lättare att låna och kraven är ganska låga.

Hur blev det så enkelt att få låna?

Stockholms fondbörs 1987

1985 avreglerades kreditmarknaden och bankerna fick fritt låna ut så mycket pengar de ville.

Den snabba ökningen av nya lån under slutet av 1980-talet ledde senare fram till en bankkris när stigande räntor gjorde att många kunder inte längre klarade av att betala tillbaks sina lån.

I nuläget har vi en helt avreglerad marknad och sedan många år rekordlåga räntor.

Tillsammans med den tekniska utvecklingen (webben) har det skapat mängder av nya aktörer på marknaden som gjort det billigare och enklare än någonsin att beviljad en kredit.

Idag är det hård konkurrens om att få låna ut pengar.

En långivare får idag agera som säljare av vilken produkt som helst och det gäller att nå ut till största möjliga antal människor genom att erbjuda enkla och bra lån med låg ränta.

Fler och fler långivare erbjuder nu lätta, snabba och enkla lån även på små belopp vilket innebär att den som behöver låna pengar slipper det konventionella pappersarbetet och kan få sin ansökan behandlad raskt och effektivt.

Enklare lån

Enklare lån

Exempel på enkelt lån är blancolånet som är det äldsta och de mest populära lånet på kreditmarknaden.

De har länge varit den bästa lösningen för en mängd olika ekonomiska problem och är fortfarande mycket populära.

På grund av detta och ovan angivna skäl finns det många långivare som tillhandahåller enkla blancolån och är mer än ivriga att få låna ut sina pengar till dig.

Hela syftet med ett enkelt lån är att göra sig av med formaliteter och påskynda godkännandeprocessen. Följaktligen är det i regel lätt att få personliga lån utan säkerhet.

Ett enkelt lån utan säkerhet är den bästa finansiella lösningen för dem som inte vill sätta egendom i pant och för dem som inte har något av betydande värde att pantsätta.

För ett personligt lån som tas utan att några säkerheter ställs beror räntan på beloppet och dess syfte samt låntagaren tidigare kredithistorik och nuvarande betalningsförmåga.

Räntan på enkla lån sätts individuellt och kan alltså skilja sig åt ganska mycket mellan två olika sökanden beroende på deras ekonomiska status.

När man söker ett enkelt personligt lån är det lätt att klicka sig igenom ansökningsformuläret.

Du har störst möjlighet att hitta billiga lån om du vänder dig till online lånemarknaden när du behöver låna pengar. På vissa sajter kan du få flera offerter från olika långivare genom att bara skicka in en enda ansökning. Om du jämför lån hittar du de bästa erbjudanden på lån.

Det enklaste sättet att få ett snabbt lån från småbelopp upp till några hundra tusen kronor är att ansöka online.

Det är inte särskilt svårt att få en låneansökan beviljad, det går till och med att få låna pengar med betalningsanmärkning.

I det stora utbudet av låneerbjudanden är problemet snarare vart man ska vända sig.

För den som har en mycket stark privatekonomi är det lätt att få ett lån till låg ränta var som helst men för många konsumenter är det svårt att på förhand veta vad som är en rimlig ränta på lån givet den egna ekonomiska situationen.

Hur få man enklast det bästa lånet?

Att det är enkelt att få ett lån innebär också att det är enkelt att göra fel och tacka ja till ett erbjudande som inte är det bästa.

För att få ett hum om hur mycket vi ska betala behöver vi därför fundera lite kring hur en långivare resonerar när de tar en kreditupplysning.

Långivare som kan erbjuda de lägsta räntorna är ofta bra för attraktiva lånekunder men det är långt ifrån säkert att de erbjuder det bästa lånet någon vars kreditvärdighet är omkring genomsnittet eller lägre.

Lägst kreditrisk – enklast att få bäst lån

Personer med lägst kreditrisk är de som redan har pengar och egentligen inte är i behov av ett lån. De kan få ett enkelt lån var som helst och till de lägsta möjliga räntorna.

Alla långivare är glada för att få en sådan kund och kommer därför snabbt att erbjuda stora lån till den lägsta tänkbara räntan omkring 3 %.

När kreditgivare marknadsför lån med ”ränta från låga …” är den teoretiskt lägsta räntan ett exempel på vad en person utan lånebehov skulle kunna bli erbjuden.

Låg kredit risk – lätt att få ett bra lån

De flesta svenskar hamnar i kategorin låg eller genomsnittlig kreditrisk.

För att hamna i den här kategorin räcker det att ha en fast anställning, en genomsnittlig månadsinkomst (c:a 30 000 kronor) och att inte ha några tidigare skulder eller ekonomiska problem.

För ett blancolån på 100 000 kronor hamnar normalt den effektiva räntan på omkring 5 – 9 %.

Högre kreditrisk – svårare att få ett billigt lån

Den som har en låg inkomst, bor i hyresrätt, har tillfällig anställning och har tidigare skulder kan priset för att få låna pengar snabbt skjuta iväg.

Den som har en högre kreditrisk på grund av några eller alla dessa faktorer får ofta betala en effektiv ränta på omkring 15 – 25 % per år.

Högst kreditrisk – svårt och dyrt att få lån

Även för personer med hög riskprognos är det relativt enkelt att få lån.

På webben finns många lån med svar direkt på skärmen som kan beviljas även till den som har en betalningsanmärkning.

Är anmärkningen mindre allvarlig som parkeringsböter eller obetald TV-avgift går det ofta att få låna upp till 50 000 kronor. Dessa snabblån är enkla men också dyra lån.

Att välja långivare

Med många banker och kreditmarknadsföretag som tävlar om att få låna ut pengar har villkor och priser blivit flexiblare.

När vi letar efter lån tittar vi ofta först efter vem som kan erbjuda den lägsta räntan.

Räntan på lånet är dock bara en av många faktorer att ta hänsyn till.

Möjligheten att kunna betala av lånet i förtid utan extra kostnad, att kunna betala gamla dyrare krediter genom att samla ihop lån eller att försäkra sig mot arbetslöshet eller sjukdom är andra komponenter som också bör övervägas.

Speciallån – en enkel lösning?

Om du behöver lånar pengar för att göra en investering, köpa bil, renovera hemmet eller åka på semester finns det ofta enklare och billigare alternativ som ofta erbjuds i samband med köpet.

Det går att handla många varor och tjänster via räntefria lån men det gäller att inte missa någon betalning då de snabbt kan omvandlas till dyra krediter.
Enkelhet lån pris

Enkelhet har ett pris

Räkna med att få betala mycket högre räntor för personliga lån än för ett bo- eller billån.

Lån mot säkerhet i fast egendom är något helt annat än ett lån som lämnas i förtroende.

Vi vill gärna följa minsta motståndets lag – desto enklare desto bättre.

När det kommer till lån kan dock de enklaste och snabbaste lånen också bli de dyraste men ibland kan också den enklaste lösningen vara den bästa.

Mer om enkelt lån

Finansinspektionen: Lån frågor och svar

Nationalekonomi.se: Bankkrisens upprinnelse