Privatlån utan säkerhet – bättre lån även med betalningsanmärkning

privatlanEtt privatlån är ett personligt lån som ges utan säkerhet.

Personliga lån kan användas till precis vad som helst till exempel för att;

Låna till semester, till att genomföra en renovering, betala dyrare skulder, köpa en bil och mycket mer.

Online långivare erbjuder oftast gratis ansökan och lämnar erbjudanden online så att du kan jämföra många erbjudanden om banklån och välja det som bäst passar dina  behov. Men varför lägga ner massor av tid på information som någon annan redan samlat på sig?

Lånet.com har samlat populära privatlån på samma stället så att det går enkelt att göra en jämförelse av lån. Här finns de populäraste lånen och deras villkor så att du snabbt kan skaffa dig en överblick över utbudet.

Bra privatlån utan säkerhet

Bank Norwegian BANKNORWEGIAN: Låna 5000 – 400 000 kronor

✓ Få erbjudande på en gång ✓ Bra villkor och låg ränta

Icabanken ICABANKEN: Inga avgifter

✓ Lägg till låneskydd så betalas lånet även om du förlorar din inkomst ✓ Bli kund och låna på tre minuter

Lendo LENDO:Svar inom 7 minuter

✓ Lånerbjudanden från flera banker ✓ Endast en kreditupplysning (lånemäklare)

Med ett personligt lån utan säkerhet behöver inte låntagaren erbjuda någon  säkerhet för lånet. Detta är den främsta anledningen till att denna  typ av blancolån är det vanligaste lånet för personer som inte äger sitt boende. Räntan är högre än ett vanligt bolån på grund av den högre risken för långivaren.  Långivaren kommer att skydda sig från denna risk genom att ta ut högre räntor och kräva snabbare amortering. Spännvidden i räntenivåer, villkor och kostnader mellan de dyraste och billigaste lånen är stor och det är därför viktigt att jämföra alla alternativ för att hitta den långivare som erbjuder lägst ränta och förmånligast villkor.

Ett privatlån är dock fortfarande mycket  billigare än att få finansiering genom att använda ett kreditkort. Personliga  lån utan säkerhet är inte bara lätta att kvalificera sig för även processen med låneansökan går oftast mycket snabbt. Om du inte behöver en  stor summa pengar, kan dock ett snabblån på nätet vara ett enklare (men dyrare) val.

10 tips för bättre privatlån

  1. Jämför lån

Som med alla finansiella produkter lönar det sig att jämföra personliga lån. Den effektiva räntan är den verkliga kostnaden för ett lån. Den inkluderar ränta, alla andra avgifter och när betalningarna förfaller.

Många banker hävdar i kontakt med sina kunder att de erbjuder förmånliga priser till sina nuvarande kunder men det går ofta att hitta billigare lån på andra håll.

  1. Läs det finstilta

Innan du ansöker om ett lån, kolla först det finstilta. Några av de till synes bästa erbjudandena kan ha oförmånliga avtalsvillkor. Det gäller särskilt de räntefria lån som erbjuds hos återförsäljare av kapitalvaror. En sen inbetalning innebär i många fall att lånet automatiskt omvandlas till ett vanligt lån med en hög ränta. Eftersom betalningsavierna skickas ut sent i månaden är det många svenska konsumenter som varje år får sina räntefrialån omvandlade till dyrare krediter eftersom de varit slarviga med att läsa avtalsvillkoren.

  1. Avgifter för förtidsinlösen

Även om det kanske kan tyckas osannolikt att du skulle kunna betala tillbaks lånet i förtid är det alltid bra att ha den möjligheten. Tyvärr är det många kreditgivare som tar ut en hög avgift för förtidsinlösen av lån i syfte att kompensera sig för uteblivna förtjänster. Det är en bra idé att kontrollera hur hög kostnaden för förtidsinlösen är även om du inte tror att du kommer att utnyttja den möjligheten. Om du tror det finns den minsta chans att du kommer att vilja lösa ditt lån i förtid, kan det vara värt att se till att det kan ske utan avgifter.

  1. Betalningsskydd

Vissa blankolån har försäkringar inbakade i lånet. Dessa är utformad för att täcka de månatliga betalningarna om kunden drabbas av sjukdom eller blir arbetslös. Om du vill ha ett lån med betalningsskydd bör du se till att det finns med i villkoren. Tänk på att ett lån med försäkring ofta innehåller undantag, så se till att du förstår vad som omfattas innan du skriver under avtalet.

  1. Kontrollera din kreditvärdighet

Innan du ansöker om ett privatlån är det viktigt att du kontrollerar din kreditvärdighet. Långivare är bara skyldig att upplysa om räntor och kostnader för en genomsnittskund. Med dålig kreditvärdighet till följd av en eller flera betalningsanmärkningar kommer du att få ett erbjudande med betydligt sämre villkor än du ursprungligen hade räknat med.

  1. Överväg andra alternativ

Innan du ansöker om ett personligt lån, överväg andra former av krediter. Du kanske kan hitta ett kreditkort som är billigare eller ett kort noll procent ränta på inköp som betalas inom 60 dagar.

  1. Kolla in peer-to-peer

Om du vill prova ett alternativ till banken kan du låna från en peer-to-peer långivare. P2P webbplatser är marknadsplatser för social utlåning som länkar samman låntagare och långivare. Du behöver ha en hyfsad kreditvärdighet och inga betalningsanmärkningar för att kunna söka.

  1. Låna mer

I allmänhet, ju större lånet desto lägre kan räntesats bli. På grund av hur vissa företag prissätter sina lån, finns det tillfällen där du kan faktiskt kan spara pengar genom att låna mer än du tänkt.

  1. Ansök inte om för många lån

När du ansöker om ett lån online, lämnar de flesta sökande ett ”fotavtryck” på den kreditupplysning som långivarna tar innan de godkänner ett lån. Att ha många förfrågningar registrerade gör att du ser desperat ut vilket kan tyda på akuta ekonomiska svårigheter. Som ett resultat kommer många långivare att se dig som en kreditrisk, din låneansökan blir då mindre sannolikt att godkännas.

  1. Förstå risken med lån mot säkerhet

Lån mot säkerhet är billigare än lån utan säkerhet men du riskerar att förlora ditt hem om du inte klarar av återbetalningarna. En höjning av bostadslånet genom att ta ut ett pantbrev kan vara ett alternativ till ett lån utan säkerhet men det erbjuds endast till villaägare med eget kapital i sin egendom. Ett bostadslån kräver mer arbete av banken och därför tar de ut en ansökningsavgift. Gör inte en ansökan om du inte är 100 procent säker på att du kommer att kunna betala räkningarna i tid. Bostadslån ärt mindre riskfyllt för långivare men mer riskabelt för låntagare.

Mer om krediter

Vad är en kreditupplysning?