Bra villalån med låg ränta och rabatt

Vi måste alla ha någonstans att bo och för att köpa en villa behöver vi låna pengar. För att få ett så bra villalån som möjligt med låg ränta och rabatt går det att skicka in en kostnadsfri ansökan på nätet och få ett preliminärt lånelöfte redan samma dag. Det går att låna upp till 85 % med ett billigt bottenlån, resterande del betalas med eget sparande eller ett topplån.

 

Låga räntor på villalån

Räntorna på villalån är lägre än på mycket länge så det går att ta stora lån utan att kostnaden blir så hög. Ett bostadslån är en mycket större affär än en blankolån. Privatlån är ett lån på några hundra tusen kronor medan lån för att köpa villa ofta ligger på några miljoner.

Icabanken ICABANKEN: Bolån

✓ Lägg till låneskydd så betalas lånet även om du förlorar din inkomst ✓ Bli kund och låna på tre minuter

Eftersom en bostad ställs som säkerhet för ett villalån betyder det att långivaren är säker på att få tillbaks hela eller det mesta av skulden om kunden inte fixar betalningarna. Trots detta är det svårt att få ett bostadslån för den som har betalningsanmärkningar eller andra tveksamheter i sin privatekonomi.

Det finns dock flera långivare som kan låna ut pengar för villaköp även till kunder som inte kan bevisa sina inkomster och som har blivit nekade av andra bolåneinstitut. Den som är egen företagare, har svårt att styrka sin inkomst eller har en dålig kreditvärdighet kan därför fortfarande ha chans att få ett villalån från andra långivare än banken.

Amorteringskrav på villalån

Efter att amorteringskrav införts på bostadslån har kostnaden för att låna till att köpa ett eget hus blivit högre för den som måste låna mycket pengar.

Villapriserna har stigit mycket kraftigt och det gäller för varje låntagare att ta höjd för kommande räntehöjningar i sin bolånekalkyl.

Villalån 50 årDet gäller att tänka långsiktigt när det gäller villalån eftersom amorteringstiden ofta är väldigt lång, ofta upp till 50 år. Det gäller därför att vara säker på att privatekonomin förblir stabil under överskådlig tid och att beredskap finns för att hantera oförutsedda omständigheter som kan påverka återbetalningsförmågan.

Om du använder ditt hem som säkerhet för ett villalån, måste du överväga om ändamålen för lånet är så viktiga att du kan riskera ditt hem? Slutligen, om ett villalån används för att betala av befintliga skulder, måste du se till att du har planerat återbetalningen av skulden ordentligt för att förhindra att en liknande situation uppstår i framtiden.

Glöm inte att hitta en villaförsäkring för att skydda dig mot olyckor, inbrott och andra oförutsedda händelser.

Fortsatt tillväxt för villalån

Kreditexpansion tillväxt bostadslånHushållens upplåning fortsätter öka i samma höga takt år efter år. Enligt svenska banker och bedömare är tillväxttakten ”stabil” och visst är den stabilt hög. Utländska granskare av den svenska bostadsmarknaden som internationella valutafonden IMF pekar dock på det orimliga i de ständigt växande bolånen och varnar för en bostadsbubbla.

De onormala superlåga räntorna eldar på bostadsköpare som med hjälp av billiga lån bjuder över varandra på samma objekt som för varje försäljningsrunda når allt högre prisnivåer trots att inflation och löneökningar är mycket måttliga.

Relationen mellan hushållens genomsnittsinkomst och snittpriset för en villa eller bostadsrätt sträcks på så vis ut lite grand för varje år. Mäklarkåren, banker, regering och villaägare som alla sitter i samma båt och tycker att utvecklingen är mycket stabil och bra medan objektiva bedömare ser en ohållbar utveckling.

De allt högre priserna och det måttliga nybyggandet är en tickande bomb och här ligger Sverige inte alls bra till jämfört med andra länder. Sverige har haft tillsammans med länder där bostadsbubblan redan spruckit haft den högsta ökningen av krediter till bostadsköp.

Det är inte längre staten som är den stora faran för samhällsekonomin utan det privata skuldberget. Folk tar de nuvarande bostadspriserna som givna och kalkylerar med att de kommer att fortsätta uppåt, så länge bubblan växer blir det en bra affär både för köparen, banken och givetvis den lycklige säljaren som blivit rik bara på att bo.

Mer om villalån

SCB: Ökad tillväxttakt för hushållens lån

Kommentera