P2P Lån – lån mellan privatpersoner

2024-07-20
P2P Lån
[fr. eng: peer to peer]

P2P lån har kommit till Sverige och är ett efterlängtat tillskott på lån- och kreditmarknaden för många svenska sparare och låntagare.Räntorna på bankernas privatlån är för de allra flesta vanliga konsumenter alltjämt höga.

Detta beror bland annat på att traditionella banker har omkostnader och höga avkastningskrav som kunderna betalar för.

De alternativ som den digitala revolutionen hittills bidragit med har allt för ofta kommit i form av väldigt dyra sms lån vilket är långt ifrån en optimal finansieringsform.

De många begränsningarna i det gamla lånesystemet har därför sedan länge utgjort ett latent behov av nya lånelösningarna.

Efterfrågan på de billigaste lånen som har en enklare och mer kostnadseffektiv matchning mellan långivare och låntagare har nu tack vare den tekniska utvecklingen lett fram till internetbaserade person till person lån.

Genom att erbjuda sig att låna ut pengar online i P2P-utlåning kan du se verifierade låntagare. Välj de du vill erbjuda lån till och erbjud det belopp du vill investera.
Peer-to-peer (P2P) utlåning gör det möjligt för individer att få lån direkt från andra individer, vilket eliminerar finansinstitutet som mellanhand. Webbplatser som erbjuder P2P-utlåning har sett ett ökat intresse för den här finansieringsmetoden.
Den största risken vid P2P-utlåning är risken för förluster. Men till skillnad från risker i samband med andra marknadsrelaterade investeringar kan långivare göra mycket för att minska denna risk för att få större kontroll över sina investeringar.
Komma igång med P2P-utlåning 1. Öppna ett konto hos en P2P-långivare och betala in lite pengar med betalkort eller direktöverföring. 2. Ställ in den ränta du vill få eller godkänn ett av förslagen. 3. Låna ut en summa pengar under en bestämd tidsperiod – till exempel tre eller fem år.
Peer to Peer-utlåning (P2P-utlåning) är en alternativ metod för att låna pengar. P2P är en online plattform som erbjuder enkel åtkomst, flexibilitet och val av utlåning och upplåning för långivare och låntagare.
Genom att erbjuda sig att låna ut pengar online i P2P-utlåning kan du se verifierade låntagare. Välj de du vill erbjuda lån till och erbjud det belopp du vill investera.

Vad är person-till-person lån?

P2P lån innebär att privatpersoner lånar pengar direkt av varandra

Eftersom hela proceduren omfattar individer snarare än institutioner och det hela sker digitalt över Internet finns det inga höga löner, lokaler eller andra omkostnader som måste täckas vilket innebär att P2P innebär högre räntor för sparare och lägre för låntagare.

Tanken är att skapa en mer effektiv och konkurrenskraftig process för alla inblandade.

Vem kan använda Peer 2 Peer lån ?

P2P lån kan användas för nästan alla typer av verksamhet eller köp. De är oftast relativt små belopp från 5000 kronor upp till 350 000 kronor och motsvarar ett vanligt blankolån.

Det är fullt tillräckliga för att låna till bilköp, göra investeringar i hemmet eller i en mindre affärsverksamhet.Ett peer 2 peer lån kan ge samma finansiering som en vanlig bank, men till en lägre ränta och med en högre sannolikhet att få sitt lån beviljat.

Fördelar med person-till-person-lån

För de flesta är den viktigaste fördelen med den här låneformen den betydande förbättringen av räntenivån. Detta gäller i bägge riktningarna i form av lägre räntor för låntagare samt högre avkastning på kapitalet för den som lånar ut eller investerar pengar.

Men det finns andra fördelar också.

Många som investerar pengar i P2P lån baserar inte sin utlåning på de gammaldags normer som styr de traditionella bankerna.

Även människor som har fått nobben av den traditionella banken på grund av dålig kreditvärdighet kan här hitta en långivare som är villig att ta låna ut pengar mot en rimlig ersättning.

Vissa P2P långivare agerar inte strikt affärsmässigt utan fungerar mer som ”sociala långivare”. De vill medverka till att ta bort behovet av traditionella storbanker som ses som ineffektiva, stelbenta och egoistiska i hur de fungerar.

De ser det som att de är del av en samhällsomvandling och dessutom är det engagerande att välja ut vem som ska få låna pengar och till vilket syfte.

När individer lånar direkt av varandra elimineras behovet av finansiella opersonliga jättar som de traditionella bankerna av många upplevs ha blivit.

Många sociala P2P långivare verkar helst på regional basis. Detta innebär att spararna inte bara använder sina medel för att få en högre avkastning, de har även ett intresse av att se att se sina pengar komma i användning i utvecklingen av den lokala gemenskapen.

Är räntan på P2P lån bättre?

Det viktigt att ha en realistisk förväntning om de räntor som P2P lån kan erbjuda både till låntagare och också till långivare.En låntagare med en trasslig ekonomi får räkna med att betala högre ränta precis som på banken.

Men där en individ med hög kreditrisk och kanske en betalningsanmärkning hade blivit helt avfärdad finns här möjlighet att låna av någon som är beredd att ta risken.

Under de senaste åren har tekniken för att förmedla lån direkt mellan privatpersoner stadigt förbättrats och räntorna är i de flesta fall bättre än bankernas.

Har du fått nog av bankens obefintliga sparränta? Vågar du kasta loss och bli en investerare genom att låna ut dina pengar direkt till andra privatpersoner till en betydligt högre ränta på sparande? Då kan P2P utlåning vara något att titta närmare på.

På P2P webbplatser matchas investerare, som är villiga att låna ut pengar, med låntagare – antingen individer eller företag som behöver eller kan erbjuad företagskrediter.

De räntor som kan erbjudas är betydligt bättre än de som erbjuds av banker och de stiger givetvis med risken, framför allt därför att investeraren löper risken att förlora de pengar som lånats ut om låntagarna får problem och inte klarar av att betala tillbaka.

Genom att undvika mellanhänder, höga omkostnader och avkastningskrav som driver upp kostnaderna hos traditionella banker kan peer-to-peer webbplatser ofta erbjuda förmånligare villkor, oavsett om du är långivare eller en låntagare som har kämpat för att få ett privatlån på annat håll.

Låna av privatpersoner

Låna av privatpersoner genom p2p nätverk är den senaste flugan. Oavsett om det går att få ett lån ganska enkelt upplever många det ändå som stressande att fylla i en ansökan och utsätta sig för granskning och bedömning av en bank.

Så om du behöver ett lån vart kan du vända dig förutom till banken?Du går helt enkelt dit banken får sina pengar från; människor som har extra pengar över och vill få en anständig avkastning på det i utbyte mot att låta banken få använda dessa pengar för att tjäna pengar på under den tid de innehar dem.

Banken är bara en mellanhand. Den samlar in pengar från människor som har över och lånar ut till människor som behöver det. En mellanhand lägger alltid till kostnader för en transaktion, så varför inte ta bort banken ur ekvationen och gå direkt till källan? Det är idag ganska lätt att låna pengar direkt från andra människor snarare än att gå genom banken.

Genom att låna pengar direkt från andra människor slipper du ett led som vill tjäna pengar på ditt lån och det är därför mer sannolikt att du kan få en bättre ränta. En annan fördel med att låna pengar direkt från andra människor är att det är en mycket mindre krångel!

Du behöver inte gå igenom en lång ansökningsprocess som riskerar att avslås. När du lånar pengar direkt från andra människor ökar dina chanser att få lånet eftersom de människor som har pengar vill låna ut dem till dig så att de kan få avkastning på sina pengar genom ränta du betalar.

Så hur går det till att låna pengar direkt från andra människor?

Låna av privatpersoner med p2p lån

Först kan du vända dig till familjemedlemmar eller vänner, men de kanske inte har de pengar du behöver eller så vill de inte ställa upp med ett lån (ibland på goda grunder) då risken att förstöra relationer om saker och ting inte går som planerat upplevs som för stor.

Med en ny internettjänst som kallas p2p (person till person lån) behöver du inte oroa sig för att försöka få pengar ur mamma och pappa eller din bästa vän.Med ett p2p lån fyller du i en enkel ansökan online och kommer omedelbart att få människor från hela landet att delta i en budgivning för att finansiera lånet. Dessutom, eftersom det finns så många människor som bjuder på ditt lån, är chansen att kostnaden kommer att vara lägre än du kunde ha fått på banken.

Tänk på att noggrant läsa igenom villkoren som gäller för att låna av privatpersoner på en person till person lånewebbplats innan du registrerar dig eller ansöker om ett lån. Om du inte har allt för bråttom lönar det sig att låta lånet ligga ute för budgivning en längre tid eftersom det då hinner locka till sig fler intressenter som är villiga att sänka sina krav på återbetalningstid och ränta på lånet.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network