Samlingslån – lägre ränta genom att samla lån

2024-07-19
Pussla ihop samlingslån

Det finns flera fördelar med att samla lån i ett samlingslån; Enklare hantering av skulder genom att kombinera flera lån till ett enda, lägre avgifter och en förbättrad privatekonomi.

Dessutom kan ett samlingslån ofta erbjuda lägre ränta och bättre villkor jämfört med flera mindre lån, vilket kan resultera i lägre totala månatliga utgifter och sparande på lång sikt.

Här kan du jämföra samlingslån.

Långivare som erbjuder samlingslån ser lösningen som fördelaktig för både låntagare och långivare. För låntagare kan ett samlingslån vara en ekonomisk lösning för att hantera sina skulder genom att kombinera flera lån till ett enda lån med en lägre ränta och en mer hanterbar betalningsplan.
Ett samlingslån kostar lika mycket som ett vanligt blancolån. Räntan är priset och tillsammans med amorteringen den sammanlagda utgiften varje månad. Med automatisk betalning via autogiro tillkommer inga andra kostnader förutom en eventuell startavgift. Ett tips är att använda pengarna du sparar till amortering av det nya lånet.
Ja, det går att få ett samlingslån utan fast inkomst. Men det innebär sannolikt att räntan på lånet blir högre och lånebeloppet lägre.
Om du har mer än ett lån och räntan är högre än 5 % finns all anledning att göra en ansökan om att samla lån. Kreditgivare vill alltid ha nya kunder och om pengarna används till att samla lån finns det goda chanser till ett bra lån.
Det finns inget enkelt svar på den frågan. Alla svenska medborgare får kreditbetyg från upplysningsföretag och det är det betyget som avgör hur villkor det går att få på att samla lån. Med ett högt kreditbetyg kan alla långivare erbjuda ett bra lån.
Säg upp nollade krediter (de påverkar negativt även om de inte utnyttjas). Vänta tills några förfrågningar försvunnit innan ansökan om lån.
För att få ett samlingslån med låg ränta kan du följa några strategier. För det första kan du jämföra olika långivares erbjudanden för att hitta den bästa räntan. Du kan också förbättra din kreditvärdighet genom att betala dina befintliga skulder i tid och minska dina skuldsättningsgrad. Dessutom kan du överväga att använda en säkerhet, som t.ex. en bostad eller en bil, för att förhandla fram en lägre ränta.
Kraven för att få ett samlingslån med låg ränta kan variera mellan olika långivare. Generellt sett är det fördelaktigt att ha en god kreditvärdighet, en stabil inkomst och en låg skuldsättningsgrad. Att ha tillgång till en säkerhet kan också hjälpa till att få en lägre ränta.
Att ha en dålig kreditvärdighet kan göra det svårare att få ett samlingslån med låg ränta, men det är inte omöjligt. Du kan överväga att arbeta med att förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån. Det kan inkludera att betala av befintliga skulder i tid, minska dina utestående skulder och lösa eventuella betalningsanmärkningar. Du kan också överväga att använda en medlåntagare med bättre kreditvärdighet eller att använda en säkerhet för att förhandla fram en lägre ränta.
Löptiden påverkar ditt samlingslån på flera sätt. Generellt sett tenderar kortare löptider att ha lägre räntor än längre löptider. Det innebär att om du väljer en kortare löptid kan du få en lägre ränta. Å andra sidan kan en längre löptid leda till lägre månatliga betalningar, men det kan resultera i att du totalt sett betalar mer i ränta över lång tid. Det är viktigt att hitta en balans mellan ränta och löptid som passar din ekonomiska situation och dina mål.
Långivare som erbjuder samlingslån ser lösningen som fördelaktig för både låntagare och långivare. För låntagare kan ett samlingslån vara en ekonomisk lösning för att hantera sina skulder genom att kombinera flera lån till ett enda lån med en lägre ränta och en mer hanterbar betalningsplan.

Rekommenderade samlingslån

Topplista för rekommenderade och utvalda samlingslån 2024. För hjälp att få okomplicerat samlingslån med hög servicenivå tipsar vi om följande:

  • LånekollFörbättra dina lånDirektutbetalning – du slipper vänta
  • COOPPrisvärt och hållbart1-2 bankdagar
  • LendoJämför lån kostnadsfrittBeror på långivare
  • RockerFör en bättre ekonomisk hälsaGaranterat inom 3 dagar

Erbjudande: samlingslån

Lånekoll
populärt val
Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

COOP
COOP
Belopp 15 000 - 500 000 kr
Ränta 4,45 % - 14,95 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Nej
Uppläggning Ingen avgift

Lendo
Lendo
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 4,7 % - 33,75 %
Löptid1 - 15 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Rocker
Rocker
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 3,45 % - 25,95 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Nej
Uppläggning 398 Kr

Förklaring: samlingslån
Samla lån och krediter är den snabbaste metoden för att bli av med dyra lån och krediter.

Det är en smarta lösningen som rekommenderas av privatekonomer för en bättre hushållsekonomi genom att göra sig av med dåliga lån och krediter.

Att samla alla lån i ett samlingslån är en lånelösning som ger en mängd fördelar. I de flesta fall går det att avsevärt sänka kostnaderna för räntor på lån och få en bättre privatekonomi med lägre månadskostnader genom att samla lån.

Just nu är det lättast att få ett bra samlingsån hos: Ekonomen

Att göra sig av med dyra lån är en bra idé oavsett hur litet problemet är.

Kreditgivare vill alltid hitta nya kunder och om pengarna ska användas för att avsluta kundrelationen med konkurrerande långivare är de mer än villiga att hjälpa till.

Samlingslån sparar pengar

Ett samlingslån innebär att alla lån betalas med ett nytt och bättre lån.

Det går snabbast att få ett samlingslån på webben. Besked om lånet blir beviljat lämnas nästan på en gång, ofta direkt på skärmen.

Ett kreditavtal kan löpa under flera år. Det är därför extra viktigt att läsa på och jämföra olika alternativ. Oavsett om det gäller ett konsumtions lån,  lån till en investering eller ett samlingslån går det att hitta en lånelösning som leder till en bättre privatekonomi.

På lastoffer.net har vi sammanställt kunskap och information från ledande branschexperter. Vi dammsuger nätet efter bra samlingslån. Dessa redovisar vi på webbplatsen tillsammans med information om de olika långivarna.

Utvecklingen av digitala lånelösningar har skärpt konkurrensen om nya lånekunder. De kreditgivare som vill hävda sig i konkurrensen erbjuder därför ofta möjligheten att låna pengar snabbt med svar på direktlån direkt på skärmen eller i mobilen.

Jämför lån - samlingslån - lägre ränta genom att samla lån

?
Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 kr 600 000 kr 2,9 % 26 % Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC
COOP Låneskydd - 15 000 kr 500 000 kr 4,45 % 14,95 % 1-2 bankdagar 0 35 UC
Lendo Ansök på 2 min 4.6 10 000 kr 600 000 kr 4,7 % 33,75 % Beror på långivare 0 0 UC
Rocker Spara tusenlappar - 10 000 kr 600 000 kr 3,45 % 25,95 % Garanterat inom 3 dagar 398 0 UC och Bisnode

Statistik samlingslån - lägre ränta genom att samla lån

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 4
Lägsta belopp 10 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 222 500 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 33,8 %
Snitt exempelränta 5,7 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 2

Räntespann samlingslån - lägre ränta genom att samla lån

Lånekoll
COOP
Lendo
Rocker

Samla lån

Genom att samla lån med ett samlingslån får man;

Med ett nytt lån som används för att samla lån kan du bli av med höga ränteutgifter vilket minskar stress och oro för ekonomin.

Att samla lån är en långsiktig lösning som innebär att man får mer tid för att betala av skulder, det innebär att de månatliga betalningar kan bli betydligt lägre.

Nackdelen med längre amorteringstid är du kommer att betala ränta för en längre tid. Även om du får ett samlingslån med lägre ränta än de gamla lånen kan en längre återbetalningstid i slutändan därför leda till en högre sammanlagd kreditkostnad.

Om du kan samla alla dina skulder till ett lån som har en lägre ränta än de andra lånen, kan du spara pengar. En lägre ränta kan sänka dina betalningar, inte bara göra din skuld mer överkomligt, men också göra det lättare för dig att hålla dig inom din budget.

När du har fått ordning på hushållsbudgeten och har lite extra pengar, kan du öka avbetalningstakten så att du fortare blir skuldfri. Genom att  samla lån går det att betala tillbaks snabbare genom att det nya lånet spara pengar som annars skulle ha gått till räntekostnader.

Det bästa privatekonomiska tipset är att samla lån

Genom att samla lån går det att betala av lånen fortare. Ett nytt bra lån med en plan för att bli av med skulder ska i första hand gynna dig – inte dina långivare.

Som finansiell partner, bör din nya långivare kunna erbjuda ett lån med lägre ränta som hjälper dig att både spara pengar och betala av dina skulder så snabbt som möjligt.

Vad är samlingslån?

Ett samlingslån innebär att gamla dåliga lån betalas av med ett nytt lån. Den som har samlat på sig flera dyra lån gör därför rätt i att ta ett samlingslån och få ner ränteutgifterna.
En större kund får ofta bättre villkor och därför kan ett större lån som bakar ihop många små skulder ge en lägre ränta.

Att hantera många räkningar är krångligt och ett samlingslån förbättrar därför inte bara ekonomin utan förenklar även tillvaron.  Det är lätt att missa betalningar och helt i onödan förlora pengar.

Om en kund vill ansöka om lån för att lösa andra krediter blir de genast positivt inställda och det blir en hög chans att få positivt besked när du vill ansöka om lån.

Små lån och krediter på många håll innebär högre räntor men också faktura- och andra avgifter. Genom att göra sig av med dyra snabblån och små krediter går det även att förbättra sin kreditvärdighet. Att låna pengar med låg kreditvärdighet är dyrt och en högre kreditvärdighet innebär bättre ränta och lånevillkor i framtiden.

Det bästa budgettipset för högbelånade blir alltså att samla lån och krediter i ett nytt lån stället för att betala många krediter. Ta ett lån som täcker alla lån och krediter och använd det sedan till att bli av med dyra krediterna och spara pengar.

Med ett enda lån via lastoffer.net blir den ekonomiska situationen stabilare vilket ger ett högre kreditbetyg.

Att samla lån och krediter har flera fördelar

Det finns många fördelar med att avsluta dyra krediter och istället ta ett billigt lån. Det är jobbigt att få räkningar från alla håll och kanter. Genom att lösa dyra lån och krediter blir livet lite enklare.

Dels förenklar det livet och frigör pengar som kan användas till roligare saker än att betala på lån.  Den höjda disponibla inkomsten kan även användas till att öka återbetalningstakten om målet är att bli skuldfri så snabbt som möjligt.

Samla lån och krediter

Lägg samman lån för en bättre hushållsbudget

Det är långt ifrån alla som gör en budget över inkomster och utgifter. Det är inte så komplicerat som det kan verka. Använd ett kalkyleringsprogram (om du inte har Excel finns en gratis version här) och gör en kolumn för månandens inkomster och en för utgifter.

Ta fram månadens alla fakturor och mata in beloppen i arket. För även in information om vilken ränta du betalar på alla lån. Om du inte bli beviljad ett lån som täcker alla skulder ska du först betala de med högst ränta.

Det är den effektiva räntan som visar din kredits totala kostnad. Förutom ränta ingår där uppläggningskostnad, administrationsavgift och övriga serviceavgifter. Enligt Konsumentkreditlagen måste alla kreditgivare ge exempel på den effektiva räntan men för att få fram din egen individuella ränta måste du själv räkna fram den.

Genom att beräkna effektiv ränta är det lätt att inse att lån på små belopp är väldigt dyra. Bara en faktureringsavgift kan göra att den effektiva räntan rusar iväg.

Fler fördelar med att samla lån

Att samla ihop lån i en klump är en bra lösning för att få ett bättre lån. Om du har kreditkort med hög ränta och andra små skulder från inköp av olika saker kan de samlas ihop, betalas av och ersättas av en enda månadsbetalning.

Att lösa gamla krediter genom att låna pengar online är inte den bästa lösningen för alla. Det beror helt enkelt på din nuvarande ekonomiska situation och vilka villkor en ny långivare är villig att erbjuda.

För att få reda på om den här metoden kan hjälpa dig att spara pengar måste du skicka in en ansökan hos någon av de banker och kreditgivare som gärna ser att nya kunder använder pengarna just till att lösa gamla lån.

Samla lån innebär att slå ihop och lägga samman dyra krediter på ett ställe.

Genom att hitta en billigare långivare går det att sänka lånekostnaderna betydligt.

Växande kreditkortsräkningar, avier för lån som måste betalas och i värsta fall påminnelser och inkassokrav är en plåga för allt fler skuldsatta svenskar.

Känner du igen dig själv? Vill du få ordning på ditt personliga skuldberg och få ett stopp på helt onödiga utgifter för påminnelser och förseningsavgifter?

Om du bestämt dig för att reda upp din privatekonomi finns det flera vägar att gå. Tyvärr går det inte att trolla bort skulderna så länge som du har möjlighet att betala.

Är du i en helt hopplös situation finns det möjlighet till skuldsanering men det är ingen enkel väg och endast de mest hopplösa fallen kan komma ifråga för den lösningen.

Att samla lån är en väg till bättre privatekonomi

Du sparar pengar och sänker dina kostnader. Att samla sina lån har många fördelar. Det blir en lägre ränta på ett större lån än på många små. Långivare föredrar kunder som lånar mycket pengar eftersom kostnaden för att hantera ett lån är lika stor oavsett lånets storlek.

Med en lägre totalkostnad går det lättare att betala tillbaka lånet och bli skuldfri.

En annan fördel med att samla sina lån är att det bara blir en avi per månad istället för flera. Det minskar risken för att missa betalningar.

Genom att göra betalningen via autogiro slipper du dessutom aviseringskostnaderna. En liten besparing men – ”många bäckar små”!

Hopbakslån är ett sätt att samla lån

Att samla lån via ett hopbakslån med låg ränta leder ofta till en bättre privatekonomi och mindre huvudvärk när lämmeltåget av fakturor och påminnelser till sist når sin slutstation. Det finns roligare saker än att hålla ordning på och betala trista räkningar.

Genom att sätta det nya lånet på autogiro kommer det att betalas helt av sig själv och du behöver inte ens få hem en räkning i brevlådan.

Samla ihop lån med betalningsanmärkning

En eller flera betalningsanmärkningar gör samlingslån dyrare men det finns flera långivare som kan erbjuda en lösning även i en sådan situation. Den som lånar ut pengar måste kompensera sig för risken att det blir krångel.

Om du vill hitta en långivare som erbjuder lån till kunder som haft lite krångel med ekonomin är det inte till storbanken du bör vända dig. Storbanker som SEB, Nordea och Swedbank ger nästan alltid avslag om en kund har en anmärkning registrerad hos UC.

Många nya digitala långivare använder egna metoder och de tittar främst på den framtida återbetalningsförmåga och inte bara vad som har hänt i det förflutna.

Samlingslån med låg kreditvärdighet

En låg kreditvärdighet förbättras med samlingslån – färre lån och mer ordning i ekonomin höjer kreditbetyget. För den som måste låna trots lägre kreditvärdighet är samlingslån ett snabbt sätt att höja kreditbetyget. Initialt kan samlingslån med låg kreditvärdighet bli dyrare men när alla siffror kommer på plats och betyget går upp blir det snabbt billigare.

Många svenska konsumenter börjar leta efter samlingslån först när det brinner i knutarna och skuldbördan blivit ohanterlig.

Som tur är går det att få ett snabbt samlingslån med svag kreditvärdighet.

Naturligtvis är det så att den erbjudna räntan måste vara lägre än de befintliga lånen för att det ska löna sig att samla lån. Annars är det bättre att avvakta tills ett bättre erbjudande dyker upp.

Ett samlingslån kräver inga säkerheter, så långivaren måste lita på ditt löfte att återbetala. Eftersom ett blankolån innebär att de förlitar sig på ditt ord gör det lånet mer riskfylld. Räntorna blir därför högre än ett lån mot säkerhet.

Samlingslån med kronofogden

Fördelen med samlingslån med kronofogden och utan säkerhet är att de inte är knutna till din fastighet, så du behöver inte oroa dig för att förlora värdesaker i händelse av att du halkar efter.

Samlingslån utan säkerhet är också det enda alternativet som är tillgängligt för personer som inte har egendom att sätta i säkerhet lånet.

Samlingslån för personer med negativ kreditprofil är efterfrågade men svårare att få. För att få ett större samlingslån med betalningsanmärkningar krävs ofta att den sökande har en medlåntagare.

Samla lån med låg ränta

Om du har lån och krediter lite överallt innebär innebära det säkert att du betalar mer än du behöver. Räntor på små lån är ofta på tok för höga och om du istället tar ett samlingslån kan du få bättre villkor och kan spara pengar. Det beror på att det är låg ränta på samlingslån jämfört med andar lån.

Samlingslån sänker räntan

Om du betalar på många mindre lån, krediter och avbetalningsköp bli det dyrt i längden. Det är högre ränta på mindre lån samt flera avi- och fakturaavgifter. Små blancolån, krediter- och avbetalningsköp har ofta en kort återbetalningstid vilket innebär att amorteringstakten är hög.

Förutom en lägre ränta kan man med ett samlingslån förlänga lånets löptid vilket ytterligare får ner låneräkningen, ökar den disponibla inkomsten och den ekonomiska friheten.

Minimikrav

Samlingslån när alla säger nej

Med många mikrolån, krediter och kreditköp på flera olika ställen lönar det sig ofta att samla ihop allt och låta en ny långivare betala tillbaks alla skulder. Om privatekonomin är bättre än när de gamla lånen togs finns det goda möjligheter till ett bra lån hos nya långivare som beviljar samlingslån när alla andra säger nej.

Högre lön ger bättre kreditvärdighet och med en medsökande finns möjligheter till högre lånebelopp och lägre ränta.

Leder till lägre ränta

För att få låna pengar med låg ränta snabbt krävs en hög kreditvärdighet. En långivare bestämmer ränta och villkor baserat på vilken framtida sannolikhet till ekonomiska problem en ny kund bedöms kunna ha. För att göra det tar de en kreditupplysning och tittar på det kreditbetyg som upplysningsföretaget har satt på kunden.

Hur förbereder jag min ansökan?

Ta först reda på vad du har för lån och krediter idag och sortera dem efter räntesats. Sök ett så stort lån att det täcker alla andra lån och lite till om det behövs. Om inte lånet går igenom direkt kan ofta långivaren återkomma med ett erbjudande om ett mindre lånebelopp.

Besök långivarens webbplats och fyll i ansökningsformuläret. Där kryssar du i rutan att ”lånet ska användas för att lösa andra krediter”. Om lånet beviljas kommer alla din nya lånepartner göra jobbet med att lösa ut alla gamla krediter.

Utbetalning

De snabbaste långivarna betalar ut lånet direkt till kontot och då måste du själv betala av dina lån och krediter. Ett bättre alternativ är att låta långivaren själv ta tag i uppgiften och lösa alla krediter och sedan sätta in det som blir över på ditt bankkonto.

Lösa lån och krediter

Att lösa dyra lån och krediter med ett samlingslån gör ofta stor skillnad för hushållsekonomin.  Genom att lösa lån och krediter går det att få en lägre ränta – och sänka månadskostnaden.

Att lösa smålån är en bra lösning för att bli kvitt höga räntor på krediter. Motorcykeln, renovering av huset, semesterresan till Thailand – i stunden kändes det helt rätt att ta ett lån. De är inte en bra ekonomisk planering att dras med lån på många olika håll. Onödigt höga räntor och avgifter gör att totalkostnaden snabbt drar iväg och då är det dags att dra i handbromsen och lösa alla lånen i ett slag.

Lösa lån med samlingslån

Det är lätt att dra på sig dyra lån, krediter och kreditkort med kostnader som tillslut blir svåra att överblicka. Ibland minns vi knappt vad skulden kom ifrån. Kanske var det en betalning på den där räntefria krediten som missades och som hux flux hade omvandlats till ett dyrt kreditlån.

Bästa sättet att bli av med alla trista krediter är att lösa alla lån på en gång med ett samlingslån. Att lösa lån genom att samla ihop dem i ett billigt och lätt lån är en välbeprövad och populär metod för att städa upp skuldhärvor.

Att lösa lån är ett bra sätt att få överblick och pressa räntekostnaderna. Plötsliga utgifter och impulsköp på avbetalning är något vi alla känner igen och det är därför vanligt att vi samlar på oss många mer eller mindre nödvändiga lån.

Bli skuldfri snabbare genom att lösa lån

Genom att lösa lån och krediter kapas ränteutgifterna och det blir mer pengar över i hushållsbudgeten. Med mer pengar över går det att amortera ner kapitalskulden och ta en genväg till en skuldfri tillvaro.

Sveriges konsumenter: Samlingslån och andra låneformer

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network