Lägga om och slå ihop gamla dyra lån

2024-05-25

Att lägga om lån är ofta ett smart sätt att spara pengar.

För den som har fastnat i dyra lån finns det en enkel lösning för att förbättra läget – lägg om lånen.

Här kan du lägga om gamla lån till ett nytt och billigare.

Lägga om slå ihop lån

Lägga om lån

Om du redan har lån är det ofta klokt att lösa lån genom att låna ett större belopp. Genom att lägga om dyra lån går det enkelt att få lägre totalkostnad för dina lån. Anledningen till det är enkel.

De fasta kostnaderna för att administrera ett lån är lika stora för ett litet sms lån som ett stort lån och därför kan du få mycket bättre villkor/ränta genom att samla lån och låna pengar hos en enda långivare.

Genom att lägga om lån går det att få bättre ränta hos en bättre långivare. Det är en enkel och snabb lösning på problemet. Istället för att betala till flera olika banker och kreditgivare får du istället ett lån med vilket du betalar alla gamla skulder.

Hur lägger jag om lån?

Ansök om ett lån utan säkerhet och kryssa i alternativet att en del av pengarna ska gå till att lösa gamla lån. Skicka in vilka lån du har så kommer den nya kreditgivaren att göra hela jobbet.

Lånemäklare kan lägga om lån

En lånemäklare har till uppgift att hitta lån med lägst ränta åt sina kunder. Genom mäklarens omfattande kontaktnät kan han eller hon spela ut långivarna mot varandra. De konkurrerar om att erbjuda låg ränta och den som erbjuder den lägsta räntan tar hem kunden. Det kostar ingenting att anlita en lånemäklare.

Det är bara att luta sig tillbaks och vänta på att en lånemäklare hittar lägst ränta och sedan ta ställning till erbjudandet.

Lån med en kreditupplysning

En av de stora fördelarna med att ansöka om att låna pengar online via en lånemäklare är att det bara behövs en upplysning. Samma kreditupplysning delas av alla banker och kreditgivare som ingår i lånemäklarens samarbetsnätverk.

Lånemäklaren skickar ut en förfrågan till sitt kontaktnät. När alla erbjudanden kommit in presenteras de för kunden som kan välja det bästa erbjudandet. Genom att ”spela ut” bankerna mot varandra blir det bättre priskonkurrens och kunden till lånemäklaren kan få ett billigare lån.

Omläggning av lån

Det finns många bra alternativ för att lägga om lån som kan spara både tid och pengar. Genom att välja en långivare som finns på lastoffer.net går det att få en bättre ränta och fortare bli av med skulderna.

Många tror att omläggning av lån endast gäller för bolån men så är inte fallet. Det är viktigt för alla konsumenter som sitter fast med dyra lån att bli medvetna om att det går att få hjälp.

Det går att ta sig ur trassliga lånehärvor. Bästa metoden är att låta en ny långivare betala tillbaks de dåliga lånen med ett nytt och bättre. Om det har gått några år sedan du samlade på dig de dyra krediterna är chansen god att du idag kan hamna i ett nytt läge. Då kan det gå att samla lån med ett nytt som har en lägre räntenivå.

Högre lön och mindre skulder bara två av många faktorer som kan ha förbättrats till din fördel.

Det finns många fördelar med att lägga om dyra lån och krediter

  • Ett nytt lån med bättre villkor gör att mindre pengar läggs på räntekostnader.
  • Bättre kreditbetyg.

Är det en bra idé att byta långivare?

Alla lån går att lägga om. För att det ska löna sig krävs att de gamla lånen är dyrare än vad som kan erbjudas på marknaden idag.

Kanske går det att ansöka om lån hos en ny långivare som kan erbjuda en lägre ränta. Det går också att lägga på bördan genom att förlänga återbetalningstiden och på så vis minska månadsbetalningarna.

Om en låntagare har betalat i tid på sitt lån under en längre är det möjligt att kreditpoängen som alla större kreditgivare utgår ifrån har förbättrats. Om så är fallet, är det nästan säkert att det går att få ett bättre erbjudande på lån genom att vända sig till en ny långivare.

Ta nytt lån för att betala tillbaks andra

En annan bra anledning till att ta ett nytt lån för att betala tillbaks andra lån är att det går att höja lånet och på så vis komma åt friska kontanter.Kryssa i rutan för ”delar av lånet ska användas för att återbetala gamla krediter” och välj ett lånebelopp som är högre än de lån som ska betalas av.

När ett privatlån läggs om kan förfallodatum förlängas beroende på den amorteringsplan som låntagare och långivare är överens.

Detta kan vara antingen positivt eller negativt beroende på låntagarens kreditvärdighet. Genom att förlänga återbetalningstiden går det sannolikt att minska månadsbeloppet. Dock kan det medföra att låntagaren sitter kvar med skulden längre.

Den som funderar på att lägga om lån bör vara försiktig med vilka val som görs. Det är viktigt att fundera på om en  ny lösning istället riskerar att leda till en onödig förlängning av återbetalningstiden.

Eftersom villkoren i ett lån utan säkerhet bestäms av låntagarens kreditvärdighet är erbjudanden från banker och andra kreditgivare olika för alla kunder.

Det är endast ett bättre kreditbetyg, en förbättring av den ekonomiska situationen eller genom att hitta en billigare långivare som det går att framgångsrikt refinansiera dyra lån och få till en bättre lånelösning.

Om du har gamla dyra krediter eller blankolån som är för dyra finns det all anledning att överväga att samla lånen med ett nytt lån som har en bättre lånelösning.

Checklista för att lägga om dyra lån

Ingen kredit utan betyg

Innan du tar steget och gör en ansökan om ett nytt lån för att samla ihop gamla dyra krediter bör du först fråga dig själv om din kredithistoria har förbättrats tillräckligt för att du ska kunna få ett erbjudande om billigare lån.

Om din kreditpoäng inte var den bästa när de gamla lånen och krediterna togs och du har gjort dina månatliga betalningar i tid är ditt kreditbetyg med stor sannolikhet redan bättre. En ny långivare kommer att granska utvecklingen av utnyttjade krediter. Efter det görs en bedömning om de vill betala dina gamla skulder genom att bevilja ett nytt lån.

Om du fortsätter att göra betalningar i tid till den nya långivaren är det lättare att efter en tid få ner räntan även på det nya lånet eftersom en kund med ett större lån alltid har en bättre förhandlingsposition en liten.

Att på olika sätt visa att du är en bra affär för en ny långivare är en av de viktigaste saker du kan göra för att framgångsrikt lägga om dyra lån och få ordning och reda på lånekostnaderna.

Lönsamt att jämföra erbjudanden från långivare

Efter att du har sett över befintliga lånen det dags att kontakta nya långivare för erbjudanden. Gör långivaren medveten om att du vill använda lånet för att betala tillbaks befintliga lån. Om du får ett erbjudande du inte är nöjd med. Tacka då nej och skicka in en ansökan till andra banker och kreditmarknadsföretag och gör en jämförelse.

Genom att jämföra lån från flera olika långivare går det att välja vilket som är bäst. Välj ut två långivare som verkar bäst och välj den med som ger det bästa budet.  De flesta kreditgivare ser positivt på kunder som vill använda ett lån till att lägga om dyra krediter. Det är därför det är så hård konkurrens om att ge bra villkor till den kundkategorin.

Överväg P2P utlåning

Om du inte är nöjd med de erbjudanden du får är ett alternativ att söka ett lån från alternativa källor.

En ny digital marknadsplats för lån mellan privatpersoner är peer-to-peer utlåning där enskilda människor ger lån till andra privatpersoner. Investerare deltar i utlåningsgrupper och tjänar pengar från den ränta som de får på sina lån.

P2p lån kan innebära en lägre kostnad eftersom många privatpersoner nöjer sig med en lägre ränta för att låta någon låna pengar.

Nästan alla lån sker nu på nätet

Att lägga om dyra lån på banken och redovisa alla gamla dyra lån som du vill betala tillbaks kan vara en både omständlig och pinsam process.

Istället för att fylla i en massa papper och är det enklare och snabbare att vända sig till någon av de nya och smidigare långivarna som erbjuder bra och billiga lån genom sin verksamhet på nätet.

Detta innebär att du inte behöver fylla i krångliga papper och svara på frågor från en nitisk banktjänsteman innan lånet kan göras klart.

Få svar på frågor

Grundläggande uppgifter som personnummer och bankkonto för utbetalning av lån måste alltid lämnas med en ansökan. Om det finns ett alternativ för att lösa gamla lån ska det kryssas i.

Kompletterande frågor kan komma i ett senare skede om lånet inte beviljas direkt. Men även låntagaren bör ställa frågor och göra sig informerad om vilka villkor som gäller. Dessa frågor bör omfatta, men är inte begränsade till:

  • Finns det en ansökningsavgift?
  • Vilken är återbetalningstiden?
  • Finns det några begränsningar i hur jag kan använda pengarna från lånet?
  • Finns det några dolda avgifter?

Efter du har fått godkänt så kommer den nya långivaren själv att ta hand om att avsluta och betala tillbaks de gamla lånen.

Du kommer att få hem brev med posten från dina gamla kreditgivare att skulden är betald.

Slutresultatet av omläggningen blir en ny räkning med ett lägre belopp än summan av alla de gamla krediterna. Detta ger mer pengar i plånboken och en roligare privatekonomi.

Frågor och svar

Att lägga om ett lån innebär att du refinansierar det genom att byta långivare eller förhandla om lånevillkoren för att få bättre ränta och villkor.
Att slå ihop lån innebär att du kombinerar flera lån till ett enda lån för att hantera din skuld på ett mer organiserat sätt och eventuellt få bättre villkor.
Fördelarna med att lägga om ett lån kan inkludera lägre ränta, lägre månatliga betalningar, längre återbetalningstid, enklare administration och bättre överblick över skulden.
Fördelarna med att slå ihop lån inkluderar att du kan betala av flera mindre lån med ett större lån, vilket kan ge bättre överblick och lägre ränta.
Du kan lägga om eller slå ihop olika typer av lån, såsom privatlån, bolån, kreditkortsskulder eller andra konsumtionslån.
Det kan vara svårare att lägga om eller slå ihop lån om du har en dålig kreditvärdighet, men det är inte omöjligt. Det kan vara värt att utforska olika alternativ och tala med långivare för att se om det finns möjligheter.
Det kan finnas kostnader och avgifter för att lägga om eller slå ihop lån, såsom uppläggningsavgifter, överföringsavgifter eller eventuella förtidsbetalningsavgifter från befintliga lån.
Att lägga om eller slå ihop lån kan påverka din kreditvärdighet i början, eftersom det innebär att du tar ett nytt lån. Men om du hanterar det nya lånet på ett ansvarsfullt sätt kan det på sikt förbättra din kreditvärdighet genom att du minskar antalet skulder och betalar i tid.

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network