Lånemäklare

2024-05-24
Fakta: Vad gör en lånemäklare?

En lånemäklare jämför och förmedlar lån från flera långivare för att hjälpa kunder att hitta det mest fördelaktiga låneerbjudandet.

Genom att samla offerter från olika källor ser lånemäklaren till att kunden får bästa möjliga villkor baserat på individuella behov och förutsättningar.

Här hittar du de bästa lånemäklarna.

Lånemäklare

Förklaring: lånemäklare
En lånemäklare förmedlar lån mellan banker och låntagare och det går att få hjälp att låna 600 000 kronor och i vissa fall även ännu högre lånebelopp för exempelvis villalån. De samarbetar med alla större långivare vilket gör dem till en idealisk partner för att hitta ett bra lån.En förmedlare av lån spelar ut långivare mot varandra i för att skaka fram det bästa erbjudandet vilket annars kan vara en tidskrävande process. En låneförmedlare förhandlar mellan låntagaren och många långivare i syfte att hitta det bästa tänkbara lånet för den som vill låna pengar.

En lånemäklare tjänar pengar på att hitta kunder som vill låna pengar och har därför ett stort intresse av att slutföra affären så fort som möjligt. De kommer därför att försöka hitta så bra villkor som möjligt för att kunden ska bli nöjd kunna ansöka om ett bra låneerbjudande.

Det är bekvämt och praktiskt att låta en mäklare att ta hand om alla långivare så att du inte själv behöver söka upp och ansöka om ett lån hos flera långivare.

Det tas endast en kreditupplysning när du använder den här tjänsten vilket är ett stort plus eftersom många kreditförfrågningar kan tolkas negativt.

Genom att anlita en mäklare för att hitta en långivare sparar du tid och missar inte heller något erbjudande.

Fördelar med att anlita en låneförmedlare

  • Endast en kreditupplysning
  • Svar från många långivare
  • Spara tid
  • Få professionell rådgivning

Oberoende lånespecialister arbetar med alla stora svenska långivare. De verkar på kreditmarknaden som rådgivare och erbjuder förslag på finansieringslösningar.

Kunder som inte vet vilket lånealternativ som erbjuder den lägsta räntan kan med fördel vända sig till en lånemäklare och få flera alternativ presenterade.

Låneförmedlare med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning är inget hinder för lån hos en lånemäklare – de kan även hjälpa kunder som råkat ut för en eller flera anmärkningar. Lånemäklare vet även hur ett hopbakslån bäst sys ihop. Det finns  många fördelar med att vända sig till en lånemäklare för att få gratis hjälp att hitta ett bättre lån.

Låg kreditvärdighet behöver inte vara ett bekymmer för en skicklig lånemäklare. Att låna pengar med låg kreditvärdighet genom lånemäklare är en smidig lösning. En lånemäklare har många kontakter och trådar att dra i. De kan därför hitta lån även för den med låg kreditvärdighet.

Kvalificerad rådgivning under tillsyn

De seriösa lånemäklare som vi har valt att rekommendera ger professionell rådgivning och har gjort långtgående utfästelser att endast rekommendera de mest lämpliga lånen till den som använder deras användare.

En lånemäklare är ett kreditmarknadsföretag och är skyldig att vara registrerad och stå under tillsyn av finansinspektionen.

Om deras råd inte håller måttet har kunden alltid rätt att klaga och kompenseras. I förlängningen kan en lånemäklare som ger råd som inte ligger i kundens intresse bli föremål för åtgärder av myndigheter och förlora sin rätt att bedriva rådgivning.

Eftersom råden är gratis och det är helt frivilligt att acceptera ett erbjudande är det alltså helt riskfritt att prova att anlita en lånemäklare.

Att på måfå välja en långivare som verkar bra kan vara ett lyckokast men sannolikheten är stor att det hade funnits ett bättre erbjudande någon annanstans. Att avstå från gratis råd kan sluta med ett låneavtal som i efterhand visade sig bli onödigt dyrt.

Låneförmedlare hittar lägst ränta

Det finns väldigt mycket att tänka på när det gäller att hitta ett bra lån. Det är inte så enkelt som att bara välja ett företag som i sina annonser erbjuder lån med låga räntor.Alla lånevillkor är individuella och det är först efter att en ansökan skickats in som den verkliga kostnaden för lånet kan beräknas. En låneförmedlare måste vara kvalificerad att ge dig råd, medan du inte kan få samma slags garanti om du ringer upp ett callcenter hos en långivare.

Det går oftast att låna pengar med lägst ränta hos en låneförmedlare eftersom de är oberoende. Bankens personal är försäljare och är endast intresserade av att rekommendera de egna låneprodukterna.

En låneförmedlares jobb är att hitta lägst ränta

En oberoende mäklare av lån har som uppgift att hitta billiga lån åt sina kunder. De ska inte vara på långivarens sida utan på kundens och erbjuda, utan att framhålla eller undandra, kunden de bästa alternativen.

Eftersom en mäklare har kontakt med många banker och andra kreditgivare kan de presentera flera förslag på en och samma gång. Du kan få opartisk rådgivning och välja från ett utbud av långivare med olika tilläggstjänster som försäkring mot arbetslöshet och låneskydd.

Låneförmedlare med flest banker

Antalet företag som erbjuder lån till konsumenter har ökat kraftigt de senaste året.

Det har blivit mer eller mindre omöjligt för den enskilde konsumenten att ha full koll på vilka erbjudanden som är aktuella för tillfället. En låneförmedlare har affärsrelationer med många banker och långivare. De kan därför enkelt se i sitt system vilka lån som kan vara aktuella för en enskild kund.

En mäklare behandlar långivare på daglig basis, så de vet hur ansökningsprocessen fungerar. De kan därför snabbt berätta vilka långivare som troligen kan behandla din ansökan med positivt besked.

De vet också bakgrundskriterierna som olika långivare har för att bevilja lån och vilka det inte är någon idé att skicka in en ansökan till.

Sedan är det ett faktum att de kan utöva inflytande få saker att hända i kontakt med banker och kreditgivare på ett sätt som en person utan tidigare affärsrelation inte kan.

Eftersom en låneförmedlare med flest banker kan förmedlar många affärer  under ett år har de full koll på vad som gäller och vilka knappar som det går att trycka på för att få igenom lånet.

Specialister ger råd och hittar lösningar

Lånemäklarnas lånespecialister ger råd inte bara om lån. De kan också titta över möjligheter att baka ihop dyra lån, teckna försäkringar och informera om möjligheter till förtida inlösen av lån.

De kan rekommendera olika försäkringar som täcker kostnaden för lånet så att det finns ett skydd som betalar lånet eller gör att det helt skrivs av i händelse av;

  • Sjukdom
  • Kritisk sjukdom (som cancer, hjärtinfarkt eller stroke)
  • Arbetslöshet
  • Döden

Avgiftsfritt – gratis långivning

Svenska lånemäklare tar inte ut någon avgift för att förmedla kontakt mellan sina användare och banker. Istället får de en provision på utbetalda lån.

Denna kostnad ska dock inte påverka räntor och villkor för låntagaren. Att vända sig till en lånemäklare är alltså helt gratis och utan dolda avgifter.

Låneförmedlare för lån låg kreditvärdighet

Låneförmedlare är inte direkta långivare utan marknadsplatser med flera långivare som ger dig tillgång till olika långivare. Lånemäklare samlar in finansiell och personlig information på din ansökan och matchar dig med långivare som tjänar din kreditnivå.

Varje långivare som deltar i lånemäklarens plattform har individuella kreditpoäng och inkomstkrav, men vissa tjänar alla kreditprofiler. Lånemäklare kan vara en bra lösning om du letar efter ett lån utan säkerhet med dålig kredit.

Lånekällor att undvika

Om du har en låg kreditpoäng kanske du tycker att du ska ta vad du kan få. Vissa lånekällors lånekostnader är dock för höga, och det är bättre att spendera tid på att hitta ett lån med de bästa räntorna. Nedan tittar vi på lånekällor att undvika.

Högkostnadskrediter

Olika långivare erbjuder högkostnadskrediter till låntagare med låga kreditpoäng. Högkostnadskrediter är dock i allmänhet dyra och kommer med höga räntor. Vissa räntor är tre gånger högre än för ett genomsnittligt billån.

Företag som erbjuder mikrolån och högkostnadskrediter är är villiga att ge ut lån till låntagare med låga kreditpoäng på grund av den höga vinstpotentialen.

Om du inte gör dina lånebetalningar kommer vissa långivare inte att ha några problem att med lite tålamod och med hjälp av kronofogden förr eller senare få betalt för lånet eller sälja vidare skulden.

En förmedlare av snabblån lånar inte själv ut pengar utan fungerar som en mellanhand mellan kunden och långivaren. De granskar din ansökan och säljer den sedan mot provision till en långivare eller grupp av långivare som de har en affärsrelation till.

I dessa fall kan inte det företag du vill använda göra ett kreditbeslut.

Även om låneförmedlare eller indirekta långivare som de även kallas, inte nödvändigtvis är dåliga eller opålitliga är det viktigt att förstå vad de kan och inte kan göra.

Många snabblåneföretag föredrar att använda lånemäklare eftersom de oftast satsar mycket pengar på marknadsföring och därmed kan nå ut till många potentiella kunder.

Som ett resultat kan de vara ganska framgångsrika i att hitta nya kunder åt en långivare och låter därmed låneföretaget ägna sig åt vad de är bäst på – att låna ut pengar.

Många lånemäklare hävdar att de faktiskt kan hitta bättre lån än vad den enskilda konsumenten själv skulle kunna göra. De kan i en del fall förmedla lån till en långivare som du annars skulle ha avvisats från.

Dessutom kan låneföretag spara pengar genom att inte behöva annonsera för att hitta lånekunder. Besparingar som kan vara större än de provisioner som de betalar till mäklaren. Det är inte längre bara snabblåneföretag som lånar ut mindre summor pengar.

Det går även att låna ett mindre belopp från vanliga banker till en låg ränta eller låna från privatpersoner via p2p tjänster. Genom att undersöka de företag som vi funderar på att göra affärer med, kan vi som låntagare undvika mycket förvirring och besvikelse.

Även om du kan uppleva stressande behöver det ofta bara ta en stund att ta reda på det väsentligaste. Att på förhand redan veta villkoren som ett snabblåneföretag erbjuder är den mesta metoden när du behöver ta ett lån och inte behöva drabbas av stress direkt efteråt.

Oavsett om du väljer att vända dig direkt till ett snabblåneföretag, en låneförmedlare eller en bank är det lika viktigt avsätta lite tid till att granska villkor, uppsägningstider, sekretesspolicy, ångerrätt och eventuella friskrivningsklausuler.

Om du osäker eller någonting verkar oklart ska du fråga låneföretaget för att genast reda ut eventuella oklarheter.

Frågor och svar

Privatlåneförmedlare kan hjälpa dig att hitta ett privatlån som passar dina krav och din ekonomiska situation. Mäklaren kontaktar de långivare som de är anslutna till, samt söker på marknaden, för att hitta ett lån som passar dig.
Lånemäklare för privatlån fungerar på ett liknande sätt som bolånemäklare: de hjälper dig att hitta en bra affär på ditt lån.
En privatlånemäklare innebär först och främst bekvämlighet. I stället för att själv jämföra erbjudanden kan en mäklare snabbt ta fram ett passande erbjudande från sina samarbeten.
Ja, det är långt ifrån alla långivare som väljer att arbeta med mäklare. Detta kan innebära att det finns bättre erbjudanden på marknaden än de som din mäklare har tillgång till. Det är därför det är viktigt att också själv kollar över aktuella erbjudanden.
Se till att mäklaren du funderar på att anlita samarbetar med så många som möjligt. Online mäklare kan mycket snabbt ta fram ett erbjudande.
Tänk på att mäklaren får betalt för att förmedla lån. Det är svårt att vara säker på hur provisionen påverkar mäklarens rekommendationer. Mindre ärliga mäklare kan driva långivare som lån som de tjänar mer på istället för att arbeta för ditt bästa.
På lastoffer.net jämför vi marknaden så att du inte behöver använda dig av en mäklare. Jämför räntor genom att söka efter ditt lån i formuläret längst upp på vår hemsida.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network