Billiga lån

2024-04-21
Fakta: Billiga lån

Billiga lån är överkomliga internetlån med låg ränta.

Här finns det många billiga lån som går att ansöka om online med svar direkt på skärmen, de kräver ingen säkerhet och lånebeloppen är valfria från några tusen kronor upp till en halv miljon.

Låna pengar billigt

Jämför lån billiga lån

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC
COOP Låneskydd - 15 000 500 000 4,45 14,95 1-2 bankdagar 0 35 UC
Lendo Ansök på 2 min 4.6 10 000 600 000 4,7 33,75 Beror på långivare 0 0 UC
Rocker Spara tusenlappar - 10 000 600 000 3,45 25,95 Garanterat inom 3 dagar 398 0 UC och Bisnode

Statistik billiga lån

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 4
Lägsta belopp 10 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 222 500 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 33,8 %
Snitt exempelränta 5,7 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 2

Räntespann billiga lån

Lånekoll
COOP
Lendo
Rocker

Lånekoll

populärt val
Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Individuell ränta: 2,90% till 26% (effektiv ränta 2,94 % till 29,33 %), Återbetalningstid: 1 - 20 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger (180) månadsbetalningar om 1881 kr totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

COOP

COOP
Belopp 15 000 - 500 000 kr
Ränta 4,45 % - 14,95 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Nej
Uppläggning Ingen avgift

COOP erbjuder en rad finansiella tjänster till sina medlemmar, inklusive billiga lån. Dessa tjänster, levererade genom COOP:s bankverksamhet, ger medlemmarna möjlighet att spara pengar på lånekostnader, vilket stärker COOP:s position som en förmånlig och prisvärd organisation.

Vanlig kreditsituation

Vid 4,90 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 5,50 % för ett annuitetslån på 90 000 kr med 8 års återbetalningstid med tot. 96 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 111 051 kr och månadskostnaden 1 165 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-10,36 %). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-01-04)

Lendo

Lendo
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 4,7 % - 33,75 %
Löptid1 - 15 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Lendo är en svensk online-tjänst där användare kan jämföra lån från olika banker och finansinstitut. Genom att samla och jämföra erbjudanden på ett ställe, hjälper Lendo användare att hitta de billigaste och mest förmånliga lånen för just deras behov.

Vanlig kreditsituation

Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Rocker

Rocker
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 3,45 % - 25,95 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Nej
Uppläggning 398 Kr

Vanlig kreditsituation

100 000 kr i annuitetslån med 10 års löptid, nominell ränta 6.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.18 %. Totalt belopp att betala: 139 020 kr. Månadskostnad: 1 159 kr fördelat på 120 betalningstillfällen. Rocker AB är kreditförmedlare och din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Räntan är rörlig och sätts individuellt. Räntespann mellan: 3.45% - 25.95%

Förklaring: Billiga lån
Ett billigt och bra lån har bäst villkor och är ofta ett lån med högt betyg hos Trustpilot.

Här är några viktiga punkter att pricka av;.

Hela syftet med ett billigare lån är att göra sig av med onödiga kostnader och påskynda godkännandeprocessen. Det är i regel lätt att få ett privatlån utan säkerhet till en rimlig kostnad.

Vad är billiga lån?

Oavsett om du letar efter möjligheter att låna pengar med låg ränta förmånligt eller bara ha ett litet och snabbt lån är det ingen nackdel om det inte kostar mer än nödvändigt.

Om du behöver finansiera ett inköp, betala en oväntad utgift eller baka ihop dyra lån bör målsättningen med ett nytt lån vara att priset på lånet (räntan) ska vara den lägsta tänkbara.

Exempel på lågkostnadslån är blancolånet som är den mest populära lånet på kreditmarknaden.

De har länge varit den bästa lösningen för en mängd olika ekonomiska problem och är fortfarande mycket populära.

På grund av detta och ovan angivna skäl finns det många långivare som tillhandahåller enkla blancolån och är mer än ivriga att få låna ut sina pengar till dig.

Överkomliga lån har en låg ränta

Ett prisvärt lån utan säkerhet är en önskvärd finansiell lösning för den som inte vill sätta egendom i pant. Det är inte heller alla som som har något av betydande värde att pantsätta.

För ett privatlån utan säkerhet beror räntan på kundens privatekonomi. Det spelar också in vilket syfte lånet har samt låntagaren tidigare kredithistorik och nuvarande betalningsförmåga.Räntan på prisvärda lån sätts individuellt och kan alltså skilja sig åt ganska mycket mellan två olika sökanden beroende på deras ekonomiska status.

Det enklaste sättet att få ett billigt lån från småbelopp upp till några hundra tusen kronor är att ansöka online. Det är inte särskilt svårt att få en låneansökan beviljad, det går till och med att få låna pengar med betalningsanmärkning.

I det stora utbudet av låneerbjudanden är problemet snarare vart man ska vända sig.

För den som har en mycket stark privatekonomi är det lätt att få ett billigt lån till låg ränta. Men för för många konsumenter är det svårt att på förhand veta vad som är en rimlig ränta på lån givet den egna ekonomiska situationen.

Lån som är billiga, snabba och enkla

Att det är enkelt att få ett billigt lån innebär också att det är enkelt att göra fel. Det går inte att bara ja till första bästa erbjudande. För att få ett hum om hur mycket vi ska betala behöver vi därför fundera lite kring hur en långivare resonerar när de tar en kreditupplysning.

Långivare som kan erbjuda de lägsta räntorna är ofta bra för attraktiva lånekunder men det är långt ifrån säkert att de erbjuder det bästa lånet någon vars kreditvärdighet är omkring genomsnittet eller lägre.

Lägst kreditrisk – enklast att få det billigaste lånet

Personer med lägst kreditrisk är de som redan har pengar och egentligen inte är i behov av ett lån. De kan få ett enkelt lån var som helst och till de lägsta möjliga räntorna.

Alla långivare är glada för att få en sådan kund. De kommer därför snabbt att erbjuda stora lån till den lägsta tänkbara räntan omkring 3 %.

När kreditgivare marknadsför lån med ”ränta från låga …” är den teoretiskt lägsta räntan. Det är bara ett exempel på vad en person utan lånebehov skulle kunna bli erbjuden.

Låg kredit risk – lätt att få ett billigare lån

De flesta svenskar hamnar i kategorin låg eller genomsnittlig kreditrisk.

För att hamna i den här kategorin räcker det att ha en fast anställning, en genomsnittlig månadsinkomst (c:a 30 000 kronor) och att inte ha några tidigare skulder eller ekonomiska problem.

För ett blancolån på 100 000 kronor hamnar normalt den effektiva räntan på omkring 5 – 9 %.

Högre kreditrisk – svårare att få ett billigt lån

Den som har en låg inkomst, bor i hyresrätt, har tillfällig anställning och har tidigare skulder kan priset för att få låna pengar snabbt skjuta iväg.

Den som har en högre kreditrisk på grund av några eller alla dessa faktorer får ofta betala en effektiv ränta på omkring 15 – 25 % per år.

Skäligt pris på lån med svag kreditvärdighet

Även för personer med svag kreditvärdighet finns det billiga lån.

På webben finns många lån med svar direkt på skärmen. En svag kreditvärdighet gör det svårare att hitta rätt men givetvis finns det billigare lån som är bättre än dyrare alternativ.

Om man fått en förbättrad ekonomisk situation som inte avspeglas i en kreditupplysning finns det goda möjligheter att få ett billigare lån än väntat.

Billiga snabblån

Inte alla snabblån är dyra. De flesta snabblån med direkt utbetalning kan erbjuda billigare räntor – om man är ny kund.

Den hårda konkurrensen om nya kunder har drivit fram lockerbjudanden som räntefria ”prova på lån” och kostnadsfria lån till nya kunder.

Om man vill ha ett okomplicerat snabblån är det därför en bra idé att hitta en ny långivare. Helst någon som är helt färsk på marknaden och är beredd att erbjuda det bästa snabblånet för att slå sig in på marknaden.

Billigast privatlån

På lastoffer.net har vi sammanställt de bästa erbjudandena på billiga privatlån.

Den som går i tankarna på att ansöka om ett privatlån på rea bör tänka på en del saker. De räntorsom annonseras ut i tidningar och i annan reklam erbjuds inte till alla kunder.

Ofta annonseras lån med texten ”räntor från” med en mycket låg exempelränta. Den ränta som reas ut är är det i själva verket mycket få kunder som kommer att kunna låna till.

Det gäller därför att vara medveten om att för en normalinkomsttagare kommer ett förslag till avtal om lån i de flesta fallen att ligga kring 6-8 %.

Tänk också på att en ansökan om lån kan hamna i kreditupplysningsföretagens register oavsett om lånet tas ut eller inte.

Stor efterfrågan på billiga privatlån

Att bli beviljad ett billigt privatlån är idag mycket enklare eftersom du kan skicka in din ansöka via Internet.

Det finns många företag och banker som erbjuder flera olika typer av internetlån med bra villkor till nya kunder. Precis som med traditionella lån känner många människor en viss osäkerhet när det gäller möjligheterna ett få låna pengar.

Läs vidare nedan så får du svar på några frågor som du kan ha vid ansökan om ett billigt privatlån. Att ett lån är enkelt att söka och har gynnsamma villkor är naturligtvis väldigt viktigt. Lånet ska betalas tillbaks och med en lägre ränta går det fortare.

Eftersom du ansöker om ett lån online är det enkelt att jämföra olika sajter där du kan låna pengar så det ska inte vara omöjligt för dig att hitta en långivare med fördelaktiga villkor för dig.

Ett överkomligt lån har låg ränta

Ett överkomligt lån är det som kostar minst och priset bestäms av räntan.Men hur går det att hitta det mest överkomliga lånet och vilka metoder är mest effektiva i sökandet efter det billigaste sättet att låna pengar?

Oavsett om pengarna behövs för ett inköp eller för att betala av på lån är blankolån eller privatlån den mest populära låneformen. Men med hundratals låneerbjudanden och ett brett utbud av räntor och avtalsvillkor kan det vara knepigt att hitta bäst lånelösning.

Ett lån hos fel långivare kan sluta med många tusen kronor i onödiga kostnader den dagen allt räknas samman och lånet är betalt. För att sova bättre kan man låna pengar med försäkring -en trygg lösning.

Ett försäkrat lån kostar lite mer men betalas av försäkringen om man blir sjuk eller arbetslös. Om du funderar på att göra ett stort inköp eller samla alla skulder kan ett internetlån vara ett bra alternativ.

Överkomliga räntor på privatlån

Handelsbanken: Räntan är rörlig, f n 5,60 %. Effektiv ränta f n 6,01 %.

Swedbank: Exempelränta 5.23% (Effektiv ränta: 5.49%)

ICA Banken: Exempelränta 5,55 % (effektiv ränta på 5,69 %)

Källa: Bankernas hemsidor

Hur många får reapris på lånet?

Sanningen om super billiga privatlån är att det endast är knappt en tiondel som kommer i fråga för de lägsta räntorna.

För att få de absolut bästa villkoren, lägsta avgifterna och det låga reapriset krävs en mycket hög inkomst, inga tidigare lån och ett perfekt kreditbetyg.

När det kommer till kritan erbjuder kreditgivare nästan alltid en dyrare ränta än de billiga lån som annonseras ut eller så ger de helt och hållet avslag på ansökan.

Skälig ränta på lån trots betalningsanmärkning?

Många personer har problem att få ett lån eftersom de inte betalat skulder i tid och letar därför efter lösningar som gör det möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning hos en långivare som erbjuder lätta lån.

Hur liten den än kan tyckas vara ser de flesta storbanker rött och drar i nödbromsen om det så bara gäller en ynka parkeringsbot. Det kan alltså visa sig vara mycket svårt att få ett lån om det finns betalningsanmärkningar noterade på en kreditupplysning.

Men ge inte upp, det finns hopp. Allt fler långivare erbjuder idag lån med skälig ränta  för personer med trasslig ekonomi.

Lindrig ränta på lån med bank ID och svar direkt

De faktiska räntorna på större lån med bank-ID är ofta lägre. De har den extra fördelen att man slipper allt jobbigt pappersjobb och kan låna pengar med svar direkt på skärmen.Den som har en bra kreditpoäng kan lätt få mycket lindrig ränta på ett internetlån. Efter att en elektronisk ansökan skickats in ges ett snabbt besked, ofta helt automatiskt.

Hela processen med att ansöka om ett snabbt lån online är oftast både enkel och snabb. Det är bara att surfa in på en webbplats för lån och klicka på ”ansöka”. Sedan är det bara att fylla i de uppgifter som efterfrågas och skicka in formuläret för godkännande.

Dina uppgifter kommer sannolikt att kontrolleras mycket snabbt mot olika databaser. Om man gör en ansökan om att få låna pengar med bank-id får man ofta svar på en gång.

I vissa fall kan kompletterade uppgifter behövas och kreditgivaren kommer då att ta kontakt via mejl eller telefon.

Hur blev det så billigt att låna?

Det fanns en tid då långivarna var få och det var dyrt att låna pengar. Svag konkurrens mellan ett fåtal dominerande banker gjorde att bankerna i lugn och ro kunde välja ut vilka som skulle få låna.

Utlåningen var strikt och för att få låna pengar billigt gällde det att ha en ”god relation” med sin bank.

1985 avreglerades kreditmarknaden och bankerna fick därefter låna ut så mycket de ville. Tack vare avregleringen av kreditmarknaden och lån på internet får nu alla låna pengar – kraven är låga och det har blivit billigt att låna pengar.

Men den snabba ökningen av nya lån under slutet av 1980-talet ledde senare fram till en bankkris. När räntorna steg kunde många kunder inte längre betala tillbaks sina lån.

Under 80-talet var inflationen hög och det var dyrt att låna. I dag har vi en helt avreglerad marknad och sedan många år rekordlåga räntor.

Tillsammans med den tekniska utvecklingen (webben) har det skapat mängder av nya aktörer. Idag är det hård konkurrens om att få låna ut pengar. Det har gjort det lättare än någonsin att hitta billiga nya lån och krediter.

En långivare får idag agera som säljare av vilken produkt som helst. Det gäller att nå ut till största möjliga antal människor genom att erbjuda billigast lån med lägst ränta.

Fler och fler långivare erbjuder nu lätta, snabba och billiga lån även på små belopp. Det innebär att den som behöver låna pengar slipper det konventionella pappersarbetet. Det går att ansöka om lån och få lånet prövat med en snabb och effektiv handläggning.

Mer om lån

Fi.se: Billigare lån för hushållen

Billiga gröna lån

Frågor och svar

Låneerbjudanden är alltid individuella. Vilket lån som är billigast för just din ekonomiska situation går att ta reda på genom att jämföra de lån som erbjuds hos lastoffer.net som ger dig de bästa erbjudandena när du bestämmer dig för att få ett lån.
Långivare måste alltid låta dig betala av ditt lån i sin helhet. Men det kan om det är avtalat så innebära en avgift. Kolla därför ditt individuella avtal innan du skriver under om du tror att du kan få möjlighet att betala lånet i förtid.
De billigaste privatlånen är de med lägst ränta och utan några extra dolda avgifter. De bästa erbjudandena är tillgängliga för personer med bra kreditvärdighet. Men om du har haft kreditproblem kanske du fortfarande kan få ett lån, även om räntan sannolikt är högre.
Vilka typer av billiga lån kan jag få? Typer av billiga lån - billån, privatlån och lån utan säkerhet. I stort sett finns det tre olika typer av lån du kan ansöka om i Sverige: Privatlån - lån utan säkerhet, som normalt erbjuds med villkor som motsvarar din kreditpoäng.
Om du vill låna pengar till renoveringar, köpa en bil eller omorganisera din ekonomi kan du överväga att söka efter ett billigt privatlån. Ett privatlån är en summa pengar som du lånar av en långivare, till exempel en bank eller ett kreditbolag, och som du betalar tillbaka under en viss tidsperiod.
Billiga pengar är lån som kan lånas med mycket låg ränta eller pris för att låna. Billiga pengar är bra för låntagare, men dåligt för investerare, som får lika låg ränta som investeringar som sparkonton, räntefonder och obligationer.
Detta beror på vilken typ av lån du letar efter. Till exempel kommer ett billån att ha lägre priser än ett privatlån utan säkerhet. Förutom räntan, jämförelseräntorna och avgifterna, tänk på följande: Återbetalningsflexibilitet, lånevillkor, typ av ränta och lånebelopp.

I den här artikeln

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network