Båtlån – låna till båt med ett blancolån

2024-07-19

BåtägareEtt smart drag med att ta ett båtlån online är att det ger tillgång till lägre räntesatser, vilket möjliggör för fler att förverkliga sin dröm om att äga en båt och samtidigt hålla ekonomin i balans.

Den smidiga ansökningsprocessen och möjligheten till flexibla lånevillkor gör det enkelt att planera ekonomin och njuta av den fantastiska svenska naturen från vattnet.

Här hittar du aktuella båtlån.

Båtlån
Det är en fråga som bäst besvaras genom att använda vår lånekalkylator.
Processen för att säkra ett båtlån är relativt enkel och enkel. De grundläggande stegen inkluderar att hitta den båt du vill finansiera, ansöka om ett lån och bli godkänd.
Svaret beror på din ekonomiska historia, båtens skick och storleken på din handpenning.
Det finns inte ett enkelt svar - det beror på din personliga ekonomi, typen och kostnaden för båten du köper och många andra variabler. Kom ihåg att det bästa sättet att se till att du förstår alla ins och outs börjar med att noggrant läsa om hur båtfinansiering fungerar.
Idag är det vanligt att finansiera en båt i 10 år och ofta sträcker sig den bortre gränsen till 20 år.
Det korta svaret är ja men du måste inse att det kommer att finnas olika villkor på ett lån till en begagnad båt i motsats till att finansiera en ny båt. Det kan också finnas olika kreditkrav, räntor och alternativ tillgängliga. I vissa fall kommer underlag för bedömning av båtens skick också att bli nödvändigt.
Det är en fråga som bäst besvaras genom att använda vår lånekalkylator.

Rekommenderade båtlån

Topplista för rekommenderade och utvalda båtlån 2024. För hjälp att få okomplicerat båtlån med hög servicenivå tipsar vi om följande:

  • COOPPrisvärt och hållbart1-2 bankdagar
  • RockerFör en bättre ekonomisk hälsaGaranterat inom 3 dagar
  • BankyUtgår från din förmågaLånet betalas ut inom 24h
  • LånekollFörbättra dina lånDirektutbetalning – du slipper vänta
  • LendoJämför lån kostnadsfrittBeror på långivare

Erbjudande: båtlån

COOP
populärt val
COOP
Belopp 15 000 - 500 000 kr
Ränta 4,45 % - 14,95 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Nej
Uppläggning Ingen avgift

Rocker
Rocker
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 3,45 % - 25,95 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Nej
Uppläggning 398 Kr

Banky
Banky
Belopp 20 000 - 150 000 kr
Ränta 29 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Lånekoll
Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Lendo
Lendo
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 4,7 % - 33,75 %
Löptid1 - 15 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Förklaring: båtlån

Tack vare det enkla och bekväma förfarandet att ansöka om ett båtlån online, har fler naturälskare möjlighet att förverkliga sin dröm om att äga en båt.

Det traditionella tillvägagångssättet för att ansöka om lån genom fysiska bankkontor kan vara tidskrävande och krångligt.

Med ett båtlån online minskar vi de administrativa hindren och erbjuder alla samma möjlighet att komma ut på vattnet och uppleva den fantastiska svenska naturen.

Låg ränta på båtlån

När du skaffar ett båtlån genom en båtåterförsäljare, används själva båten som säkerhet för lånet. Du kan finansiera upp till 80 procent av båtens värde och betala resten kontant eller genom att byta in din gamla båt. Lånebeloppet delas upp i flera avbetalningar över en bestämd tidsperiod, och du betalar tillbaka lånet med ränta och andra avgifter.

När du har valt ut den båt du vill låna pengar till, kontaktar du direkt återförsäljaren för att ansöka om lån. När du ansöker om ett båtlån via en av våra återförsäljare, behåller vi som långivare äganderätten till båten tills lånet är fullt återbetalt. Därefter övergår ägandet till dig som köpare. Du har möjlighet att betala tillbaka ditt båtlån med flexibla villkor på upp till 20 år.

En fördel med att ta ett båtlån online är de låga räntesatserna. Genom att utnyttja konkurrensen bland online-långivare kan du hitta erbjudanden med förmånliga räntor, vilket gör det mer ekonomiskt försvarbart att finansiera din drömbåt.

Med låg ränta minskar du ekonomiska bekymmer och kan istället fokusera på att njuta av båtlivet och naturen runt omkring.

Jämför lån - båtlån - låna till båt med ett blancolån

?
Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
COOP Låneskydd - 15 000 kr 500 000 kr 4,45 % 14,95 % 1-2 bankdagar 0 35 UC
Rocker Spara tusenlappar - 10 000 kr 600 000 kr 3,45 % 25,95 % Garanterat inom 3 dagar 398 0 UC och Bisnode
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 kr 600 000 kr 2,9 % 26 % Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC
Lendo Ansök på 2 min 4.6 10 000 kr 600 000 kr 4,7 % 33,75 % Beror på långivare 0 0 UC

Statistik båtlån - låna till båt med ett blancolån

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 4
Lägsta belopp 10 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 222 500 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 33,8 %
Snitt exempelränta 5,7 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 2

Räntespann båtlån - låna till båt med ett blancolån

COOP
Rocker
Lånekoll
Lendo

Flexibla båtlån

Innan du beslutar dig för vilket lån du ska ta, är det viktigt att jämföra olika alternativ. Banken kommer att ställa krav på ålder, inkomst och andra faktorer, och genomföra en kreditprövning för att säkerställa att du inte har betalningsanmärkningar. Vissa långivare erbjuder båtlån även om du har anmärkningar, men detta kan medföra högre kostnader. Räntan baseras på din ekonomiska situation, lånebeloppet och lånets löptid.

Tänk noga igenom ditt beslut eftersom båtlån ofta handlar om stora summor pengar. Genom att jämföra olika låneerbjudanden kan du hitta det som bäst passar dina behov och villkor. Med våra tjänster kan du enkelt se vilka alternativ som finns tillgängliga för dig, utan att din kreditvärdighet påverkas negativt.

Online-långivare för båtlån erbjuder oftast en mängd olika lånevillkor för att passa dina individuella behov. Du kan välja lånebelopp, löptid och avbetalningsplan som passar din ekonomiska situation och förväntade användning av båten.

Lånetiden som du får på ett båtlån anpassas efter båtens värdeminskning och hur mycket du kan amortera varje månad. För att bli beviljad krävs att du har tillräckligt bra kreditvärdighet. Olika banker och långivare har olika krav – exempel på villkor för båtlån kan vara:

Båten ska köpas från en godkänd handlare.
Du ska ha råd med att betala minst 20% av båtens värde i kontantinsats.
Du ska vara över 18 år och uppfylla minimigränsen för årsinkomst.
Detta ger dig flexibilitet att anpassa lånet efter din personliga ekonomi och livsstil, vilket ger en tryggare och mer hållbar båtägandeupplevelse.

Genom att ta ett båtlån online undviker du den traditionella långivningsprocessens långa väntetider och krångliga ansökningsformulär. Online-långivare erbjuder en snabb och smidig ansökningsprocess som gör det möjligt för dig att snabbt få svar på din låneansökan.

På så sätt kan du snabbt komma igång med båtinköpet och njuta av naturen utan onödiga fördröjningar.

Att ta ett båtlån online ger dig möjlighet att noggrant planera din ekonomi. Genom att veta exakt vad du kan förvänta dig i form av ränta, avbetalningsplan och total kostnad för lånet, blir det lättare att budgetera för din båtägandeupplevelse.

Online-långivare erbjuder oftast tydlig och transparent information om lånevillkoren, vilket ger dig trygghet och kontroll över din ekonomi.

Låna till den perfekta båten

Precis som med nya bilar tappar en ny båt vanligen en hel del i värde redan när den lämnar utställningslokalen.

Många människor köper båtar som de sedan aldrig använder eller inte har råd med.

En båt har en mycket längre livslängd än en bilandrahandsmarknaden måste absolut sonderas  innan du slår till på en ny båt.

Ett båtlån kan användas för att finansiera vilken typ av båt som helst, från en liten jolle till en stor motor- eller segelbåt. Det är viktigt att du bestämmer vilken båt du vill köpa innan du ansöker om lånet, och om båten är ny eller begagnad.

Vid köp från en båthandlare omfattas du av konsumentlagen, medan köplagen gäller vid köp från en privatperson. För att få ett båtlån behöver du oftast köpa båten från en godkänd återförsäljare. Om du planerar att köpa från en privatperson, kan ett privatlån eller blancolån vara ett bättre alternativ.

Är båten stulen?

Tyvärr stjäls det många båtar varje år så du måste hålla huvudet kallt även om du förälskat dig i en eller flera intressanta kandidater!

Ta uppgifter på skrov- och motornummer och kontrollera så att båten inte är stulen.

Larmtjänst har ett båtstöldregister som är sökbart och innehåller cirka 70 000 objekt men enklast är att ringa 114 14 (din lokala polisstation) och kontrollera båt- och motornummer.

Om båten kommer med en släpvagn ta all info på trailern också.

Observera släpfordonets längd (oftast samma längd som båten) om det är galvaniserat eller målat (stora värdeskillnader särskilt i saltvatten) och om det har extra däck, transportör, fendrar, steg, vinsch, etc.

Anlita en besiktningsman

Även om du är upp över öronen förälskad och vill slå till direkt och låna pengar till din drömbåt – försök att hålla huvudet kallt!

Det är absolut inte bortslängda pengar att anlita en professionell båtbesiktningsman som bedömer henne.

Det kostar från 10 000 kronor och uppåt men såvida du inte är i marknaden efter en roddbåt! är det väl använda pengar då besiktningsmannen vet vilka möjliga problem han ska leta efter och därför kan bespara dig mycket huvudvärk och framförallt betydligt mer pengar än vad han kostar.

Gör en tillbehörslista

När vi försöker bestämma värdet av en båt är tillbehör en viktig aspekt som kan ha avsevärd betydelse värderingen. Anteckna alla tillbehör på båten, även till synes triviala sådana.

Om du inte listar alla tillbehör kommer du förmodligen fram till ett värde som är betydligt lägre än säljarens förväntningar – då blir det svårt att komma överens!

Kontrollera årsmodell

Att fastställa att båten och båtmotorns årsmodell är korrekt kan vara lite knepigt och kräver en del detektivarbete. Anlita tillverkarnas hemsidor.

Om motorn inte är äldre än 20 år brukar det gå ganska enkelt att ta fram information. Exempelvis för en Volvo Penta motor.

Båtlån kalkyl

Gör en sökning på blocket efter motsvarande båtar och lägg till värdet på tillbehören och se om det begärda priset verkar rimligt.

Om det begärda priset är för högt referera till de annonser du hittat och ge ett motbud.

Om säljaren är nära ett korrekt pris med utgångspriset bör du inte vara onödigt gnidig utan som kommande medlem i båtägarnas gemenskap bidra till en trevlig atmosfär och göra upp affären.

Om priset är rimligt visar det att ägaren från sida redan gått igenom processen för värdering av båten. Om det är en nyare båt kanske säljaren har större lån än det begärda priset i vilket fall han eller hon förmodligen inte har något utrymme att pruta.

Är skillnaden i uppfattningar om båtens värde för stora gå vidare till en annan båt som du har råd med istället.

Tänk på att du inte vill vara i samma skor som den säljare som förköpt sig på en båt som är värt mycket mindre än skulden. Båtar faller inte i värde lika snabbt som bilar men värdeminskningen kan vara betydande de första åren.

Ro affären i hamn

Slutför affären så snart du kan. Om båten är prissatt någonstans nära dess rätta värde kommer den inte att bli kvar på marknaden någon längre tid.

Om du hittat din dröm båt och priset är rimligt, aktivera ditt lånelöfte, låna pengar med ett billigt lån till båtköpet och se till att ro affären i hamn innan någon annan dyker upp och slår till!

Det finns många olika typer av lån att överväga när du ska köpa båt. Förutom traditionella båtlån kan du också använda dig av privatlån med eller utan säkerhet. Smålån, såsom sms-lån eller minilån, kan vara användbara om du bara behöver låna en mindre summa och planerar att betala resten med sparade medel. En kontokredit kan också ge dig en flexibel buffert att använda efter behov.

Vilket lån du ska välja beror givetvis på hur mycket din båt kostar. För en liten eka kan ett snabblån vara tillräckligt, medan en dyrare båt kräver ett större lån, såsom ett båtlån eller ett större privatlån. Genom att förstå dina behov och jämföra olika lånealternativ kan du hitta den bästa finansieringslösningen för ditt båtköp.

Äga egen båt med båtlån

Att ta ett båtlån online med låg ränta har en rad positiva fördelar för naturälskare som vill uppleva Sveriges fantastiska natur från vattnet.

Tillgänglighet, låg ränta, flexibla lånevillkor, enkel ansökningsprocess och ekonomisk transparens är alla fördelar som bidrar till en bekymmersfri och njutbar båtupplevelse.

Dock är det alltid viktigt att vara ansvarsfull när man lånar pengar och se till att lånet passar din ekonomiska situation på lång sikt.

Med rätt planering och medvetna val kan du maximera glädjen i att äga en båt och utforska den underbara svenska naturen.

Glad familj åker båt

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network