Lån utan fast anställning

2024-04-25

Att låna pengar utan en fast anställning kan vara utmanande, men det är inte omöjligt.

Låntagaren kan behöva visa upp alternativa inkomstkällor eller tillgångar som kan fungera som säkerhet, och nischbanker eller långivare som specialiserar sig på lån till personer utan fast anställning kan vara mer villiga att överväga ansökningen.

Här kan du låna utan fast anställning.

låna pengar utan fast anställning

Jämför lån lån utan fast anställning

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Brixo Låna pengar enklare 4.5 10 000 75 000 19,95 19,95 Utbetalning samma dag som ansökan beviljas 475 25 Bisnode (Dun & Bradstreet Credit AB)
Banky Avgiftsfritt - 20 000 150 000 29 29 Lånet betalas ut inom 24h 0 0 Dun-Bradstreet
Northmill Reduce 4.7 1 000 50 000 7,9 25,9 Före kl. 13:30 samma dag 195 19
Ferratum Högst beviljandegrad 3.8 1 000 50 000 40,5 40,5 Direktutbetalning till de fyra storbankerna. 0 0 Creditsafe Högkostnadskredit
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC

Statistik lån utan fast anställning

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 5
Lägsta belopp 1 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 52 000 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 40,5 %
Snitt exempelränta 21,7 %
Startavgift 2
Aviavgift 2
Anmärkning OK 5

Räntespann lån utan fast anställning

Brixo
Banky
Northmill
Ferratum
Lånekoll

Brixo

populärt val
Brixo
Belopp 10 000 - 75 000 kr
Ränta 19,95 %
Löptid33 - 6 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 475 Kr

Vanlig kreditsituation

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 3 till 6 år.

Banky

Banky
Belopp 20 000 - 150 000 kr
Ränta 29 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Annuitetslån 5år, effektiv årsränta 33,18%. Ett lån på 55000 kr kostar då 1 746 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 104748 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29 % nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget. Uppdaterat 2023-07-24.

Northmill

Northmill
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 7,9 % - 25,9 %
Löptid5 - 72 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 195 Kr

Vanlig kreditsituation

Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Ferratum

Ferratum
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 40,5 %
Löptid4 - 46 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 194 kr (snitt 1016 kr per månad). Effektiv årsränta: 48,93%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 40,4999985%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Lånekoll

Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Individuell ränta: 2,90% till 26% (effektiv ränta 2,94 % till 29,33 %), Återbetalningstid: 1 - 20 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger (180) månadsbetalningar om 1881 kr totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Det är möjligt att låna utan inkomst eller fast anställning eller regelbunden inkomst även om det stöter på patrull hos de flesta långivare. Men om du verkligen behöver pengarna nu kan ett lån utan fast anställning vara den enda vägen ut ur en knepig situation.

Den mest uppenbara vägen att gå är att fråga vänner och familj.

Om du redan har gjort det utan framgång eller om du inte vill göra det – och ja, det är svårt och du kan förlora vänner på grund av detta – är dags att ta kontakt med någon som specialiserat sig på lån till personer utan jobb och inkomst.

Förutom vänner och familj finns det så kallade ”sociala banker” i vissa länder, som Nederländerna och Frankrike. Om du har möjlighet att låna från en sådan källa bör du göra det.

Sociala banker tittar på din personliga situation och gör det möjligt att låna pengar för att köpa nya saker, till exempel en tvättmaskin, en TV eller möbler, men för det mesta bara viktiga saker.

De kommer inte att låta dig köpa onödiga saker eller låna till en semester. Tyvärr kan du inte hitta dessa banker i Sverige.

Att låna utan fast anställning

Har du varit i en situation där du har råd att ta ett lån men inte kan redovisa någon inkomst? Att låna utan inkomst är problematiskt men inte omöjligt. Det kan vara svårt att få in tillräckligt med pengar under vissa perioder.

Kanske har du lite arbete, extraknäck eller liknande som inte genererar tillräcklig mycket. Det kan då bli nödvändigt att låna extra pengar.Om du vet att perioden blir kort kan du ta risken att låna pengar utan inkomst. Om du är för sen med din hyra kan det vara den enda utvägen.

Låna utan inkomst

Ett alternativ till att låna utan inkomst är att utnyttja möjligheten att låna på din bil. Det finns en del långivare som beviljar lån med bilen som säkerhet. Tänk på att om du inte betalar tillbaks kan du förlora din bil vilket kan göra det ännu svårare att få ett jobb i framtiden.

Ingen fast inkomst – lån

Om du är i skuld bör du göra allt för att behålla kontrollen. Skulder kan snabbt öka och innan du vet ordet av måste du låna ännu mer för att betala av skulden.

Lån utan inkomstbevis

På vissa håll är det möjligt att låna utan inkomst eller bevis på anställning. Detta gäller särskilt internetlån. Det är bra att hålla i minnet att dessa företag endast kan fortsätta att existera om de tar rejäla avgifter och räntor. I många länder är det inte tillåtet att ta ut en hög ränta, i vilket fall dessa företag tar helt enkelt en mycket hög avgift för att ge lån.

Lån utan bankkonto

Även om du inte har ett bankkonto kan det vara möjligt att få lån. Även här måste man vara mycket försiktig. Du kommer att behöva få pengarna i kontanter eller via en utbetalningsavi. Det kan vara smart att på något sätt få tillgång till ett bankkonto.

Vissa förbetalda kreditkort kan fungera som ett bankkonto.

Låna utan fast anställning och kreditprövning

En kreditupplysning tillåter företag att kontrollera att du konsekvent har kunnat betala dina skulder. Alla företag som ger ut cashlån utan kreditprövning måste dock betraktas med misstänksamhet.

Det illvilliga syftet med att låta kunder låna utan inkomst kan vara kunden förutsätts att inte klara av att betala och då blir föremål för mycket höga straffavgifter som efter några år överstiger lånebeloppet flera gånger om.

En regelbunden inkomst är nästan alltid ett krav för att få låna pengar. Dock kan det i vissa fall vara möjligt att få ett lån även för den som inte har ett jobb.

Akuta utgifter som reparationer eller räkningar kan inte alltid vänta.

Utan jobb är alternativen begränsade, men det är fortfarande möjligt att få en kredit att hantera omedelbara behov.

Om du tidigare har haft ekonomiska problem och behöver låna pengar, vet du hur svårt det är att få ett privatlån via de vanliga kanalerna. Om du har en betalningsanmärkning och obetalda skulder hos fogden är vanliga banklån inte att tänka på.

Tänk på att lån utan fasta anställning kan ha mycket hög ränta. Om din kreditvärdighet är extremt dålig, kanske du inte kommer att få låna pengar överhuvudtaget. Som tur är finns det fortfarande flera alternativ som kan tillgängliga där det går att låna pengar utan jobb.

Även om några av dem kan innebära betydande risker, till exempel att du blir tvungen att använda personliga tillgångar som säkerhet.

Innan man överväger något av de olika alternativen för att låna utan fast anställning bör en analys genomföras över vad som ledde fram till den ekonomiska krissituationen så att du i framtiden kommer att ha en större förmåga att betala tillbaka ett lån.

Du vill verkligen inte göra något som ytterligare kan äventyra din ekonomiska situation och kredit betyg. Du kan exempelvis få gratis rådgivning genom att vända dig till kommunens konsumentrådgivning för att få hjälp att förstå dina alternativ och fastställa det bästa sättet att gå vidare.

Ta lån utan jobb

Vänner och familjemedlemmar kan vara villiga att låna ut pengar även om du inte har ett jobb. Om du tidigare har lånat pengar och betalat tillbaks som avtalat kan det vara en av de bästa metoderna. Vänner och familj kräver normalt ingen ränta om lånet är för en kortare period.

Om du känner någon som kan tänkas ställa upp med ett privatlån kan du erbjuda dig att upprätta ett kontrakt som anger hur mycket du lånat och när du måste betala tillbaka. Ditt kontrakt bör också innehålla uppgifter om eventuell ränta som du ska betala på de pengar du lånar.

Lån med a-kassa

Om du är arbetslös och får A-Kassa kan dessa inkomster hjälpa dig att få ett lån i vissa situationer. Till exempel, om du är säsongsmässigt arbetslös och har en historia av återkommande arbetsinkomst, kan en bank vara villig att ge dig ett lån även om du är utan jobb.

Det faktum att arbetslöshetsersättning är begränsade både i tid och ersättning gör att du inte kan förvänta dig ett större lån med försäkringen som enda inkomst.

Låna på bilen

Om du äger din bil, kan du använda det som säkerhet för att låna pengar, även utan ett jobb. Långivare kan erbjuda att låna ut ett belopp som baseras på en procentsats av bilens marknadsvärde, och om du misslyckas att återbetala ditt lån, riskerar du att förlora din bil.

Billån kräver vanligtvis inte ett bevis på arbetsinkomst, vilket innebär att du kan få tillgång till ett snabbt lån utan jobb.

Att tänka på; låna utan fast anställning

Att låna utan fast anställning är alltid en risk, och att göra det utan inkomsten av ett jobb är ännu farligare. Att belåna sin bil innebär exempelvis höga räntor som gör dessa lån dyrare att betala tillbaka. Om du är arbetslös eller vill låna utan fast anställning eftersom du förväntar dig att ha en fast inkomst framöver, överväg vad som händer om dina planer för sysselsättning inte går i lås och du står utan jobb längre än förväntat.

Att låna utan fast anställning är riskabelt eftersom hotar att anstränga dina relationer om du inte kan betala dem tillbaka. Se till att du bara lånar pengar utan jobb när det är absolut nödvändigt, och låna bara så mycket som du behöver.

Mer läsning

Ekonomisk rådgivning och stöd

Frågor och svar

Ja, det finns idag många möjligheter att få ett lån utan att ha en fast anställning. Titta in på lastoffer.net för att hitta aktuella erbjudanden.
Enkelt uttryckt kräver dessa typer av lån inte att du skickar in någon form av dokumentation eller anställningsbevis. Det finns inget behov av att visa upp anställningskontrakt eller telefonsamtal till arbetsgivaren.
Att du har någon form av inkomst. Det kan vara till exempel pension eller bidrag.
Det kan innebära höga räntor, lägre lånebelopp och högre avgifter för att ta emot ansökan.
Lyckligtvis finns det många långivare som inte kräver att du har ett jobb, så länge du har någon form av inkomst som kommer in. Men om du både har en icke-traditionell inkomst och dålig kredit kommer sannolikt att ses som högrisklåntagare. Detta kommer i sin tur att leda till lån med hög ränta med korta återbetalningsperioder.
Avlöningsdagslån är små lån med mycket korta löptider och höga räntor. Du kan vanligtvis låna från 1 000 till 15 000 kronor.
Ja, beroende på vilken långivare du väljer kan du få ett lån utan fast anställning och dålig kredit. I allmänhet är dessa typer av lån tillgängliga via snabblåneföretag.
Om långivaren du ansöker hos har som minimikrav att långivaren har en fast inkomst kan det gå att få ett lån även med inkomst från A-Kassa.

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network