Billån med dålig UC

2024-03-01

Ett billån med dålig UC syftar på ett lån för att finansiera en bil där låntagaren har en ogynnsam kreditvärdighet enligt Upplysningscentralen (UC) eller liknande kreditupplysningsföretag.

Denna typ av lån kan innebära högre räntor och strängare lånevillkor på grund av den ökade kreditrisk som långivaren uppfattar hos personer med dålig kreditvärdighet.

Här finns billån med dålig UC.

Billån med dålig kreditvärdighet
Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Brixo Låna pengar enklare 4.5 10 000 75 000 19,95 19,95 Utbetalning samma dag som ansökan beviljas 475 25 Bisnode (Dun & Bradstreet Credit AB)
Banky Avgiftsfritt - 20 000 150 000 29 29 Lånet betalas ut inom 24h 0 0 Dun-Bradstreet
Northmill Reduce 4.7 1 000 50 000 7,9 25,9 Före kl. 13:30 samma dag 195 19
Ferratum Högst beviljandegrad 3.8 1 000 50 000 40,5 40,5 Direktutbetalning till de fyra storbankerna. 0 0 Creditsafe Högkostnadskredit
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC

Statistik billån med dålig uc

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 5
Lägsta belopp 1 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 52 000 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 40,5 %
Snitt exempelränta 21,7 %
Startavgift 2
Aviavgift 2
Anmärkning OK 5

Räntespann billån med dålig uc

Brixo
Banky
Northmill
Ferratum
Lånekoll

Brixo

populärt val
Brixo
Belopp 10 000 - 75 000 kr
Ränta 19,95 %
Löptid33 - 6 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 475 Kr

Vanlig kreditsituation

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 3 till 6 år.

Banky

Banky
Belopp 20 000 - 150 000 kr
Ränta 29 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Annuitetslån 5år, effektiv årsränta 33,18%. Ett lån på 55000 kr kostar då 1 746 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 104748 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29 % nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget. Uppdaterat 2023-07-24.

Northmill

Northmill
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 7,9 % - 25,9 %
Löptid5 - 72 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 195 Kr

Vanlig kreditsituation

Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Ferratum

Ferratum
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 40,5 %
Löptid4 - 46 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 194 kr (snitt 1016 kr per månad). Effektiv årsränta: 48,93%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 40,4999985%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Lånekoll

Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Individuell ränta: 2,90% till 26% (effektiv ränta 2,94 % till 29,33 %), Återbetalningstid: 1 - 20 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger (180) månadsbetalningar om 1881 kr totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Billån med dålig kreditvärdighet

Det har därför blivit både lättare och billigare att få ett låna pengar till en ny eller begagnad bil under de senaste tio åren.Just nu är det lättast att få ett billån med låg UC hos: Ekonomen

Även de som vid en kreditupplysning från UC eller andra kreditupplysningsföretag får ett dåligt kreditbetyg kan idag snabbt få ett billån utan allt för mycket krångel.

Låneindustrin (särskilt de långivare som är specialiserade på lån för bilköp) har växt och den ökande konkurrensen har gjort erbjudandena allt bättre.

Därmed kan den ränta som du får betala för att låna pengar till en bil blivit lägre och kraven för godkännande har blivit lägre.

Den enda nackdelen med att det finns så många långivare är att det blir svårt att veta vilken som har det bästa lånealternativet för just dig. Ingen vill ju betala mer än nödvändigt.

Inom segmentet bil- och husvagnslån finns det kreditgivare som godkänner även de som har en på pappret dålig kreditvärdighet.Det går även att låna från andra privatpersoner för att finansiera ett bilköp.

Det är betydligt lättare få billån om pengarna går till ett inköp än vad det kan vara att få ett lån utan säkerhet för ospecificerad konsumtion. Ekvationen lån med dålig kreditvärdighet och billån är enklare att lösa eftersom bilen fungerar som säkerhet för lånet.

Detta beror på det faktum att samma egendom som pengarna kommer att användas till även utgör säkerhet för lånet. Således kan långivaren vara säker på att om du inte betalar tillbaka pengarna plus ränta, kan han få tillbaks sina pengar genom att återta tillgången, vilket minskar riskerna för långivaren betydligt.

Kreditbetyg

Svagt kreditbetyg – billån?

Genom att ta ett internetlån med bilen som säkerhet går det att även för en konsument med låg kreditvärdighet få ett billigt billån.Långivarens förlustrisk begränsas genom att bilen kan tas tillbaka om låntagaren inte betalar. Det innebär det att kundens kreditbetyg på en upplysning inte behöver ha så stor påverkan på villkoren som annars vore fallet.

Utan tvekan kommer dock räntan för kunder med svag ekonomi eller som behöver ett  lån med betalningsanmärkningar att bli högre än för vanliga billån. Men skillnaden är inte så dramatisk.

Billån för kunder som behöver låna med svagt kreditbetyg får en högre ränta jämför med vanliga lån.

Det viktigaste kravet för att kvalificera sig för billån med svagt kreditbetyg är din inkomst och din skuldkvot. Detta kommer också att bestämma längden på lånet.

Långivaren kommer att vilja se att lånet betalas tillbaks fortare på grund av risken och bilens ålder. Långivaren kommer att anpassa lånet efter din budget så att du har bästa möjlighet att betala tillbaka det utan problem.

En längre återbetalningstid innebär mindre månatliga betalningar. Men det innebär också att det totala priset som du får betala för bilen blir betydligt högre.

Det gäller att inte ska missa några betalningar. För mycket slarv kan innebära att bilen återtas. En återtagen bil som går till försäljning innebär alltid en förlust och att en del av lånet kommer att kvarstå.

Tillgång till billån har blivit större och det har därför blivi lättare att låna pengar till en ny bil under de senaste tio åren. Även de med en dålig kreditvärdering kan få ett snabbt bil lån utan krångel.

Inom låneindustrin (särskilt de olika långivarna som fokuserar på utlåning för just billån) har de blivit allt mer konkurrenskraftiga. Därmed har den räntan som debiteras när du lånar pengar till en bil sänkts och kraven för godkännande har lättat.

Den enda nackdelen med att det finns så många långivare där ute, är det blir svårt att veta vilken som har det bästa lånealternativet för just dig, och förmodligen vill du inte betala mer än nödvändigt.

Dessutom finns det många bedragare där ute som gömmer sig mellan regelbundna och ärliga långivare. Dessa kan man enkelt falla offer för, om man inte vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder.

Billån med dålig kreditvärdighet

Inom industrin av lånegivare som godkänner även de som har svag kreditvärdighet, är det lättare att kvalificera sig för hypotekslån och billån. Detta beror på det faktum att samma egendom som pengarna kommer att användas till när det köps, kommer även att vara en säkerhet för lånet.

Således kan långivaren vara säker på att om du inte betalar tillbaka pengarna plus ränta, kan han återhämta sina pengar genom att återta tillgången, vilket minskar riskerna för långivaren betydligt.

Den naturliga säkerheten med att ta ett lån med dålig kreditvärdighet innebär också att din kredit situation inte kommer att påverka räntan speciellt mycket. Utan tvekan är den ränta som debiteras för dessa billån högre än för vanliga billån, men skillnaden är inte så ökänd.

Jämfört med billån med dåliga kreditvärderingar, har privatlån utan en säkerhet och dålig kreditvärdering, en betydligt högre ränta när men jämför med vanliga lån.

Det viktigaste kravet för att kvalificera sig för billån med dålig kreditvärdering är din inkomst och din skuldkvot. Detta kommer också bestämma längden på lånet, eftersom långivaren kommer att vilja ha kortare längd på lånet på grund av risken men också få in små och prisvärda månatliga betalningar som innebär längre återbetalning.

Detta för att du inte ska missa några betalningar. Långivaren kommer då att skräddarsy lånet efter din budget så han ser till att du har möjlighet att betala tillbaka lånet utan uppoffringar.

Online billån med dålig kreditvärdering

Som vi nämnt ovan finns det alltför många långivare där ute som har att göra med billån trots dålig kreditupplysning, på grund av att det är en så bra affär. Så det bästa sättet att hitta den långivare som passar dina behov är att söka online efter billån trots dålig kreditvärdering.

Du kan kontakta så många online långivare för billån som du vill och begära låne offerter från dem tillsammans med deras kvalificerings krav. Sedan jämför du deras erbjudanden och ser vilken som är bäst lämpad för dig.

När du har bestämt vilket låne alternativ du vill ha, sök med förfrågan att långivaren vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder. Kontrollera att du uppfyller samtliga krav, om du inte uppfyller något av kraven, fråga långivaren först om du kan kvalificera trots att du saknar detta krav.

Ett avvisande påverka annars att påverka din kreditvärdering negativt och nästa gång du ansöker kommer du vara i en ännu sämre situation än innan.

Billån med bilen som säkerhet

Som vi nämnt ovan finns det många långivare som erbjuder billån trots att kundens UC och kreditvärdering inte är den bästa. Detta eftersom de erbjuder lån till högre ränta och på så vis gör en bra affär.Den bästa metoden för att ro i land pengar till bilen är att hitta den långivare som bäst passar dina behov.

Det finns exempelvis extra billiga lån om du väljer att köpa en miljöbil. Genom att vända sig till någon av de långivare lastoffer.net rekommenderar eller göra en egen sökning online är det enkelt att låna till en ny bil.

Du kan kontakta så många långivare för billån som du vill och begära låneofferter från dem tillsammans med kvalificeringskrav. Sedan kan du jämföra deras erbjudanden och se vilken som är bäst lämpad för dig. Genom att använda bilen som säkerhet går det att få ett billigt och bra billån.

Ansök om billån

Tänk på att vara försiktig med att göra många ansökningar om billån. Varje gång det tas en kreditupplysning registreras det och blir synlig för andra banker och kreditgivare.

När du har bestämt dig för vilket lånealternativ du vill ansöka om gör först en förfrågan hos långivaren. Det är nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att inte dra på sig en upplysning i onödan. Kontrollera att du uppfyller samtliga krav.

Om du inte uppfyller något av kraven, fråga långivaren först om du kan kvalificera trots detta. Avslag på flera lån och många förfrågningar kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Nästa gång du ansöker kommer du att vara i en ännu sämre position än innan.

6 tips för att köpa en begagnad bil

Den som tänker köpa en begagnad bil är långt ifrån ensam. I Sverige byter mer än en miljon begagnade bilar ägare varje år.Med så många årsmodeller och fabrikat är det utan tvekan en utmaning att göra bra köp. Vi har satt ihop en lista med tips för att köpa den perfekta begagnade bilen.

På vår webbplats finns även tips på billiga billån (även för den med dåligt kreditbetyg) för finansiering av bilköp.

Öppna motorhuven. Du behöver inte veta mycket om bilar för att se om något ser fel ut. Om något läcker, ångar eller täckt av olja, är det dags att ställa frågor.

Fungerar strålkastare, bromsljus och övriga indikatorer? Testa dem för att vara säker.

Efter provkörning frågar du ägaren eller återförsäljaren om du kan se serviceboken. Den kommer att visa om planerade underhåll har utförts.

Om du gillar bilen, överväga att få den inspekterad av en mekaniker innan du köper den.

En privat säljare sannolikt att tillåta det utan att protestera, annars är något fel. Du får räkna med att betala inspektionen själv.

Om du är säker på att du hittat rätt bil och vill slå till – se till att ha pengarna beredda. Man säljer sin bil av många anledningar men en kan vara av ekonomiska skäl.

Billån med lånelöfte

Genom att ta ett billån och ha pengar på fickan eller ett lånelöfte redan innan förhandling befinner du dig som köpare i ett bra läge. Säljaren är sugen på att snabbt få pengarna i handen och kan gå med på en avsevärd prissänkning om betalningen kan ske omedelbart och utan dröjsmål.

Förhandling behöver inte vara en utdragen, jobbig upplevelse. Om du har rimliga förväntningar och har en plan, är chansen stor att du kan göra en bra affär ganska snabbt och enkelt:

Bestäm i förväg hur mycket du är villig att betala för att få bilen. Men börja inte med detta nummer i din diskussion.

Ta först upp alla faktorer som du anser motiverar en prissänkning. Detta ska vara saker som inte funnits med i t.ex. annonsen utan framkommit senare.

Gör ett öppningserbjudande som är lägre än ditt högsta pris.

Om du och säljaren kommer fram till ett pris som låter bra för dig är det bara att slå till.

Privatfinansiering av bilköp

Det är inte nödvändigt att ansöka om ett speciellt billån för att köpa en begagnad bil. Det är enklare, snabbare och oftast billigare med ett vanligt lån utan säkerhet (blankolån).

Genom att använda en privatfinans lösning för att finansiera ett bilköp går det att få bättre och flexiblare villkor. Det är heller inte nödvändigt med dokument och pantsättning av bilen.

Vad ska man välja för bilfinansiering?

Frågor och Svar

När banken överväger om de ska bevijla en ansökan om ett billån är det tre faktorer som väger tyngst: • Kreditbetyget • Handpengens storlek • Skuldkvot Skuldkvot
Medan många bilköpare är oroliga för att de kan bli nobbade av bilförsäljaren och inte blir beviljad kredit, kan den verkliga skadan i själva verket göras när du erbjuds hjälp med ett billån. Det är bäst att redan ha ett förhandsbesked om lån innan du vänder till till bilförsäljaren som ofta tjänar pengar på att förmedla mindre fördelaktiga lån.
Billån beviljas vanligen från 10 000 kr upp till 600 000 kr. Grundkrav är att vara myndig, folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år. Andra vanliga förutsättningar för att få ett billån är; • Fast inkomst från arbete eller pension • En årsinkomst på minst 120 000 kr • Inga skulder hos kronofogden
Om bilen är säkerhet får lånet finns det möjlighet att få ett billån trots betalningsanmärkning. Vad betyder auktoriserad återförsäljare? En auktoriserad återförsäljare är ett företag som genom avtal med tillverkaren marknadsför och säljer fordon direkt till konsument och företag. En privatperson kan inte vara en auktoriserad återförsäljare.

I den här artikeln

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network