Akutlån – låna pengar akut

2024-07-18
akutlån utryckning

Akutlån är lån för plötsliga nödstuationer när det behövs kontanter direkt.

Vi har valt ut de bästa akutlånen där din ansökan om lån ges högsta prioritet och som levererar mest effektiva lösningarna för att snabbt få pengar för att klara upp temporära svårigheter.

Här finns akutlånen.

Akutlån
Ett akutlån är ett extra snabbt snabblån. Med ett sådant lån kan du få pengar inom en kvart.
Under kontorstid kan många långivare betala ut inom några minuter. Kontrollera uppgifterna för aktuell långivare om du behöver pengar extra snabbt.
Ja, det innebär extra kostnader att få en låneansökan både godkänd oh pengarna utbetalda direkt.
Ja, genom ett akutlån går det att få ett lån och pengar på kontot redan idag.
Akutlån kallas även snabblån och erbjuds av ett flertal aktörer på den svenska marknaden,
Ja, vissa långivare erbjuder akutlån även till personer med dålig kreditvärdighet. Det är dock viktigt att vara medveten om att räntorna kan vara högre och villkoren strängare i sådana fall.
De bästa akutlånen hittar du genom att använda vårt sökformulär. Välj ett lån som har önskat lånebelopp och den lägsta exempelräntan.
De flesta nödlån kan betalas tillbaks när som helst man har råd. Teoretiskt kan man därför ta ett lån och betala tillbaks det redan nästa dag om man vill.
Återbetalningstiden för akutlån är kortare än vanliga ån och kan sträcka sig från några veckor upp till ett par månader.
Ett nödlån är en typ av lån som används i akuta situationer eller oväntade utgifter när du behöver snabb tillgång till pengar.
Ett akutlån är ett extra snabbt snabblån. Med ett sådant lån kan du få pengar inom en kvart.

Rekommenderade akutlån

Topplista för rekommenderade och utvalda akutlån 2024. För hjälp att få okomplicerat akutlån med hög servicenivå tipsar vi om följande:

 • BrixoHur mycket vill du låna?Utbetalning samma dag som ansökan beviljas
 • BankyUtgår från din förmågaLånet betalas ut inom 24h
 • NorthmillBanken som gör det bättreFöre kl. 13:30 samma dag
 • FerratumMer än pengar till allaDirektutbetalning till de fyra storbankerna.
 • LånekollFörbättra dina lånDirektutbetalning – du slipper vänta

Erbjudande: akutlån

Brixo
populärt val
Brixo
Belopp 10 000 - 75 000 kr
Ränta 19,95 %
Löptid33 - 6 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 475 Kr

Banky
Banky
Belopp 20 000 - 150 000 kr
Ränta 29 %
Löptid2 - 12 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Banky är en relevant lösning för akutlån då de erbjuder lån med borgensman, vilket ökar chansen till beviljande även med svag kreditvärdighet. Detta möjliggör snabb tillgång till nödvändiga medel i brådskande situationer.

Northmill
Northmill
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 7,9 % - 25,9 %
Löptid5 - 72 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 195 Kr

Ferratum
Ferratum
Belopp 1 000 - 50 000 kr
Ränta 40,5 %
Löptid4 - 46 månader
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Det är enkelt att få ett akutlån hos Ferratum tack vare deras smidiga online-ansökningsprocess och snabba beslutsfattande. De fokuserar på mindre lånbelopp och kan godkänna ansökningar snabbt, vilket möjliggör snabba utbetalningar i akuta situationer.

Lånekoll
Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Förklaring: akutlån

Plötsligt händer det som inte får och givetvis står man där utan en krona på fickan.

Oturen kan drabba vem som helst och slumpens skördar är som bekant inte jämt fördelade. Det kan verka som om allt elände kommer i ett slag och läget är hopplöst.

När det behövs akut hjälp med pengar och ingen annan ställer upp är det tur att det finns platser där det går att låna pengar och fylla på kassan när som helst.

Många önskar att det fanns en källa att vända sig till för akuta lån och som tur är finns det.

Snabbast akutlån just nu: Ferratum

Visst kostar den här typen av service men det kan det vara värt om det är en engångshändelse. Med hjälp av ett nödlån går det att få pengar på kontot nästan omgående.

Akutlån direkt – löser krisen

Om du lånar pengar akut bör du betala tillbaks när du får din nästa lön. Detta är en nödlösning och det kan bli dyrt om inte lånet betalas tillbaks enligt överenskommet.

Den vanligaste återbetalningstiden är 30 dagar men det finns även sms lån som skall betalas fortare eller som har en längre återbetalningstid.

Det finns dussintals webbplatser som erbjuder akutlån och lastoffer.net är ett av de bästa platserna för att jämföra priser på snabblån och akutlån.

Allt du behöver göra är att spara den här sidan som ett bokmärke så kommer du alltid att ha snabb tillgång till alla de bästa snabblånen och du slipper leta efter de akuta lånen som motsvarar det behov du har.

Belopp:
Villkor:
 • Filter:
 • Från 18 år
 • Betalningsanmärkning
 • Ingen UC
 • Swish
Visa fler

Slipp bli desperat

Akut betyder snabbt och om du är i desperat behov av pengar är det i den kategorin vi hittar de här lånen. Genom att söka snabblån direkt kan vi få loss pengar direkt. Det innebär att vi får tillgång till en kanal som erbjuder utbetalningar av sms lån dygnet runt.

De mest krävande akutlånen som går att få när som helst och erbjuder högsta servicegrad har naturligtvis ett högre pris. Dyra snabblån måste enligt lag marknadsföras som högkostnadskrediter och kunden måste vara införstådd med den höga kostnaden.

Låna pengar akut UC

Det kan vara pinsamt att hamna i en sits där man behöver låna akut. Men det går att undvika att akutlånet dyker upp på en kreditupplysning från UC. Det kan vara jobbigt att söka ett akut lån och många konsumenter föredrar därför att hitta lån utan UC där det går att låna anonymt och utan att banken får reda på det.

Många konsumenter är tacksamma om en ansökan kan hanteras diskret. Genom att göra en mjuk kreditupplysning som inte registreras går det att undvika att akutlånet dyker upp på en framtida kreditupplysning.

Jämför lån - akutlån - lån akut

?
Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Brixo Låna pengar enklare 4.5 10 000 kr 75 000 kr 19,95 % 19,95 % Utbetalning samma dag som ansökan beviljas 475 25 Bisnode (Dun & Bradstreet Credit AB)
Banky Avgiftsfritt - 20 000 kr 150 000 kr 29 % 29 % Lånet betalas ut inom 24h 0 0 Dun-Bradstreet
Northmill Reduce 4.7 1 000 kr 50 000 kr 7,9 % 25,9 % Före kl. 13:30 samma dag 195 19
Ferratum Högst beviljandegrad 3.8 1 000 kr 50 000 kr 40,5 % 40,5 % Direktutbetalning till de fyra storbankerna. 0 0 Creditsafe Högkostnadskredit
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 kr 600 000 kr 2,9 % 26 % Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC

Statistik akutlån - lån akut

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 5
Lägsta belopp 1 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 52 000 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 40,5 %
Snitt exempelränta 21,7 %
Startavgift 2
Aviavgift 2
Anmärkning OK 5

Räntespann akutlån - lån akut

Brixo
Banky
Northmill
Ferratum
Lånekoll
Akutlån med dålig kreditvärdighet

Akutlån med dålig kreditvärdighet

Det är snarare regel än undantag att personer som söker akutlån har en sämre kreditvärdighet. Det är logiskt att vilja få hjälp med lån när man har svag kreditvärdighet och många behöver ofta låna utan väntetid.

Långivare som erbjuder akutlån (snabblån med högsta servicenivå) vet av erfarenhet att de kunder som lockas av tjänsten ofta har en dålig kreditvärdighet. Det är därför ofta inte något problem att få ett akut lån med dålig kreditvärdighet.

Akut lån trots kronofogden

Betalningsanmärkning är snarare regel än undantag och de flesta som behöver låna akut har redan en eller flera anmärkningar. Därför är frågor om lån trots betalningsanmärkningar vanliga och något som långivaren är van vid.

Även om eller kanske just därför att du har en anmärkning kan man råka ut för en akut penningknipa. Det bör dock noteras att en betalningsanmärkning inte får vara yngre än 6 månader för att få akutlån trots kronofogden.

Akutlån på helgen

Det går även att få helglån och till och med låna på röda dagar när all annan verksamhet har stängt: Läs mer om helglån

För att få akut utbetalning på helgen och pengar utbetalda till ditt konto dygnet runt, så måste du och kreditgivaren till att börja med ha samma bank.

Det är bara om ni är kunder i samma bank som det kan göras en direktöverföring av ett lån. Om ni inte har samma bank kommer pengarna inte att komma in på kontot förrän nästa bankdag.

Akutlåna alla dagar – 24/7

Handelsbanken lån direktutbetalning
SEB lån direktutbetalning
Swedbank lån direktutbetalning
Nordea lån direktutbetalning

Desperat lån

Det finns inte många lån med låg ränta för den som har en låg lön eller dåligt kredit kreditbetyg och behöver ett desperat lån. Som tur är finns det alternativa långivare som kan erbjuda lån baserade på ”individuella förutsättningar”.

Det finns definitivt många enkla lån men en tumregel är att enklare är dyrare. Snabblån bör endast användas som en sista utväg. Istället bör den som har en skakig kreditvärdighet vända sig till långivare som ligger i skiktet mellan billiga banklån och dyra snabblån.

De kan erbjuda acceptabla villkor och även få akutlån på något större belopp (upp till 50 000 kronor).

Grundkrav för att få låna pengar

– 18 år
– Svensk medborgare eller permanent uppehållstillstånd
– Bankkonto

Kort lån med skulder

Om du har skulder och behöver ett förskott på lönen går det att ta ett akut lån med skulder.

När du nu har bestämt dig för hur mycket pengar du behöver låna och har kollat upp vilka villkor som krävs och vilka du själv uppfyller är det dags att göra din ansökan.

Att ansöka om akutlån är en enkel sak. Du måste ha dina personliga uppgifter redo innan du ansöker och ett kontonummer till vilket pengarna kan sättas in om du blir beviljad ett lån.

Om du inte är säker på vilken information som du behöver kan du lätt hitta svar på dina frågor under sektionen ”frågor och svar” på långivarens hemsida.

Efter att du skickat in din ansökan får du ofta svar redan efter några minuter. Detta är bra eftersom du slipper vänta och oroa dig. Inom en kort tid kommer du att ha dina pengar insatta på ditt konto. Ett omedelbart godkännande av lånet gör att du kan komma på fötterna mycket fortare!

Om du behöver pengar nu och du inte kan vänta tills nästa lön kan ett snabbt akutlån med skulder vara precis vad som behövs för att reda upp situationen!

Akutlån utan krav

För akutlån är kraven mindre än för lån på större belopp. Om det är ett väldigt litet lån är det inte säkert att det ens tas en kreditupplysning. För ett litet akutlån utan krav behövs ingen deklarerad inkomst för att få låna. Först om lånet överstiger några tusen kronor höjs kraven på inkomst.

Det går att komma undan med betalningsanmärkningar hos de flesta långivare. Men en ansökan med anmärkningar kan bli föremål för individuell bedömning. Om man har skuldsaldo hos Kronofogden ser det dock mörkt ut. Man måste då kunna visa att skulden har betalats eller att det finns en avbetalningsplan som följs.

Låna akut till nästa lön

Idag försöker människor vara smarta med sin ekonomiska planering för att trygga en säker framtid. Dock kan bristande information och medvetenhet stå som ett hinder.

Det är viktigt att uppdatera sig med den nuvarande och den senaste utvecklingen som gjorts i bankvärlden och inom lån, så att du kan göra ett optimalt utnyttjande av alla finansiella framsteg.

En sådan innovation är nödlån med omedelbar utbetalning till ditt bankkonto när man behöver pengar akut.

Tekniken för att få låna pengar genom internetbaserade sms lån till nästa lön har utvecklats för att ge monetär hjälp till personer som går igenom en motig situation.

Många människor kan inte se fördelarna med sms lån med omedelbar utbetalning  av den enkla anledningen att de inte förstår hur det kan vara mer användbart om man jämför med alla andra vanliga lån.

En fördel med denna typ av lån är dock att du kan få sms lån även med betalningsanmärkning – något som knappast accepteras med andra typer av lån.

Men många gånger står vi faktiskt inför akuta behov eller omständigheter som kräver pengar omgående för få situationen under kontroll.

Scenariot blir allt värre när du inte har tid att ordna en lösning. För att få en sådan situation under kontroll, så att du inte får panik, kan sms lån med omedelbar utbetalning vara det enda botemedlet.

Nödlån

Ett akutlån uppfyller alla krav när vi är i en akut situation. Främst av allt ger det oss pengar för att lösa en akut situation. Det är med andra ord ett nödlån.

Ofta finner människor att kontanter är mer ändamålsenliga och ett snabbare sätt att lösa problemet istället för att överföra pengar elektroniskt.

Men det tar inte längre någon längre dag att få pengar på kontot som kan tas ut via en bankomat och förvandlas till kontanter. Med ett akut lån kan pengar överföras inom några minuter.

Detta lånesystem är faktiskt avancerat. För många människor har det varit en välsignelse att kunna lösa sina oförutsedda ekonomiska situationer.

Det är viktigt att notera att nödlån med omedelbar utbetalning ofta ges för en kortare period (30 dagar) samt att datumet för återbetalning måste respekteras för att inte dra på sig ytterligare kostnader. Betalningsdagen kan ofta inte ändras och lånet måste betalas punktligt.

Nödlån har enklare villkor men kostar mer. En minderårig kan inte ansöka om ett lån för hjälp i nöden. Minsta krav är att kunden ska vara över 18 år. Med ett akut nödlån går det att låna 1000 kr med möjlighet att låna 10 000 kr.

Under pandemin var det allt fler som tvingades att ta akuta konsumtionslån och därför hade god nytta av de många lättillgängliga akutlånen.

Lån utan väntetid

Ett lån utan väntetid är en typ av finansiellt instrument som har blivit alltmer populärt i dagens snabbt tempo och digitala samhälle. Det är en form av kredit där låntagaren kan få tillgång till pengar omedelbart eller inom några timmar efter ansökan, utan de långa väntetider som är förknippade med traditionella lån.

Denna form av akutlån erbjuder flera fördelar. För det första, den snabba tillgången till kontanter är särskilt värdefull i akuta situationer. Dessutom, genom att undivika långa godkännandeprocesser kan låntagaren kan få hjälp när de behöver det som mest.

En positiv sida med lån utan väntetid är att de har en enklare ansökningsprocess än traditionella lån. Många gånger krävs inte omfattande kreditkontroller, vilket gör dem tillgängliga även för personer med mindre bra kreditvärdighet.

Lån utan väntetid

Krav för akutlån

Några förutsättningar måste vara uppfyllda för att krislån ska kunna betalas ut direkt. Om något av kraven inte uppfylls innebär det att ansökan övergår till en manuell handläggare. Då krävs det svar på frågor för att lånet ska beviljas.

Grundläggande krav för akutlån;

Akutlån kan ha olika villkor, det kan vara åldersgräns och krav på inkomst som skiljer. Du kan bara låna en liten slant, högst några tusen.

Akut betyder snabbt och det är i den kategorin vi hittar de här lånen. Genom att söka ett snabblån akut kan vi få loss pengar som kan användas för pengar till semester och det är bara att packa resväskan. Lån för nödsituationer innebär att vi får tillgång till en kanal som erbjuder utbetalningar av sms lån dygnet runt.

De mest krävande lånen för krissituationer går att få när som helst och erbjuder högsta servicegrad har naturligtvis ett högre pris.

Dyra snabblån måste enligt lag marknadsföras som högkostnadskredit och kunden måste vara införstådd med den höga kostnaden. Läs mer: vad är högkostnadskredit?

Vad är en låg inkomst?

Den som har en lön som är lägre än den genomsnittliga har en lägre normalinkomst. De flesta med låg inkomst är dock inte låginkomsttagare.

Genomsnittsinkomsten i Sverige är ungefär 35 000 kronor i månaden och för att räknas som låginkomsttagare ska månadslönen vara lägre än hälften av snittet eller 18 000 kronor.

Bankakuten

Det är inte bara privatpersoner som behöver akutlån. Under Covid-pandemi kunde företag söka akutlån från kommunförbundet och under bankkrisen på 1990-talet fick  de svenska storbankerna akuta lån via bankakuten

10 tips akutlån

 1. Lånets storlek

  Vet exakt hur mycket pengar du behöver låna och vad du ska använda det till.

 2. Jämför lån

  Se till att du jämför olika långivare för att hitta den bästa räntan och villkoren.

 3. Läs det finstilta

  Var noga med att läsa alla villkoren för lånet innan du ansöker.

 4. Ansök online

  Många långivare erbjuder snabb behandlingstid för online-ansökningar.

 5. Tänk på kreditvärdigheten

  Din kreditvärdighet kan påverka hur snabbt du godkänns för ett lån.

 6. Arbetsgivarintyg

  Långivare kommer ofta att kräva någon form av bevis på att du har förmåga att betala tillbaka lånet.

 7. Prova flera långivare

  Om du inte godkänns av en långivare, kan du behöva ansöka hos flera för att hitta en som är villig att ge dig ett lån.

 8. Korrekt information

  Alla falska uppgifter kan leda till avslag.

 9. Ha tålamod

  Även om du behöver pengarna snabbt, kan det ta lite tid att få ett godkännande och tillgång till fonderna.

 10. Se över alternativ

  Om du inte kan få ett akutlån, överväg andra alternativ som att sälja oväsentliga tillhörigheter eller be om en förlängning på dina räkningar.

Hur man förbereder sig för en ekonomisk nödsituation

Akutlån – några tips att ta till sig

I dagens finansmarknad finns det en mängd olika typer av lån som är utformade för att möta specifika behov och situationer. Här är en genomgång av några vanliga typer av lån och vad de innebär. För den som söker efter låga räntor och fördelaktiga villkor är information om billiga lån en bra utgångspunkt. Dessa lån är utformade för att erbjuda låntagare ekonomisk lättnad med lägre kostnader över tid.

Hur väljer man rätt långivare?

Att hitta rätt långivare kan vara en utmaning. Det är viktigt att undersöka och jämföra olika alternativ för att hitta den bästa passformen för dina behov. För vägledning om hur man väljer rätt långivare kan du läsa mer här.

Vad är Trustlylån?

Hur fungerar Trustly lån? Trustly erbjuder en snabb och säker lösning för att få tillgång till pengar direkt till ditt bankkonto genom Trustly’s betalningslösning. Detta är ett bekvämt alternativ för den som behöver snabb tillgång till likvida medel.

Fungerar Swish som akutlån?

Ett annat snabbt och smidigt alternativ är att lära sig om Swish lån, där pengarna överförs direkt till din Swish-app. Detta är perfekt för den som behöver omedelbar tillgång till kontanter och föredrar att använda mobila betalningslösningar.

Skoter- och husvagnslån

För dem som är intresserade av att köpa en skoter, kan ett enkelt skoterlån vara rätt väg att gå. Dessa lån är specifikt utformade för att finansiera inköp av skotrar, med villkor som är anpassade för fordonets värde och användning. Att investera i en husvagn kan vara en stor kostnad, men genom att ta reda på mer om husvagnslån kan det bli möjligt att hitta en smartare lösning och sprida ut kostnaden över tid. Dessa lån är skräddarsydda för att hjälpa dig finansiera ditt husvagnsköp med rimliga återbetalningsvillkor.

Kan akutlån garanteras?

För den som har svårt att bli godkänd för traditionella lån, kan ett garanterat lån vara lösningen. Dessa lån är utformade för att ge en högre sannolikhet för godkännande, ofta med något högre räntor för att kompensera risken. Ett populärt förskottslån kan vara ett bra alternativ för den som behöver tillgång till pengar innan lön eller annan inkomst kommer in. Dessa lån erbjuder snabb finansiering med korta återbetalningstider.

Korttidskredit med lågt krav

Hur fungerar Korttidskrediter? Det är en typ av kredit utformade för att täcka tillfälliga ekonomiska behov. De är idealiska för små, oväntade utgifter och kan snabbt betalas tillbaka, vilket minimerar räntekostnaderna. För alla som har svårt att uppfylla strikta lånekrav, finns det alternativ med lån med låga krav. Dessa lån erbjuder större flexibilitet i ansökningsprocessen, vilket gör dem tillgängliga för fler personer.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network