Låna pengar till hyran

2024-07-15
Hyresgäst betalar hyran med hyreslån

Låna pengar till hyran så att den inte blir försenad är den sista och ibland enda utvägen för att inte förlora sin bostad.

Som tur är finns det gott om små snabba lån som räcker till att betala hyresräkningen.

Låna pengar till hyran
Nej, blancolån kan användas till vad som helst inklusive att betala hyran.
På lastoffer.net hittar du långivare som kan låna ut pengar för alla situationer inklusive för att betala hyran.
Sälj saker, gå till pantbanken eller ta ett lån.
Om du helt saknar pengar för att betala hyran kan du ta ett akutlån för att lösa krisen tillfälligt.
Nej, blancolån kan användas till vad som helst inklusive att betala hyran.
Belopp:
Villkor:
 • Filter:
 • Från 18 år
 • Betalningsanmärkning
 • Ingen UC
 • Swish
Visa fler

Hyresräkningslån

Det finns många långivare som arbetar snabbt och effektivt och kan betala ut pengar i tid för att du ska kunna betala hyran så snabbt det går. Och många av dessa långivare, inklusive de som du kan hitta här har inga problem att ge lån trots betalningsanmärkning och har hjälpt många kunder även kunder med den sämsta kreditvärdighet att få ett lån.

Skriv in hur mycket pengar du behöver i sökrutan längst upp och kryssa i val för din situation för att hitta de bästa långivarna och pengar så att hyran blir betald.

Pengar för att betala hyran

Om det är första gången du missar att betala din hyra kan du prata med din hyresvärd. Om det är 3: e eller 4: e gången kanske värdens tålamod har runnit ut och du måste istället hitta ett sätt att få fram pengar. Det kan innebära att du måste låna pengar till hyran.

Den goda nyheten är att det finns sätt att få akut hjälp med hyran.

Låna till hyran eller bli vräkt

Fastighetsägare har löpande utgifter för räntor och andra avgifter för lån och vill inte ha hyresgäster som inte betalar hyran i tid. De vill ha hyresgäster som betalar i tid och har rätt att säga upp kontraktet för hyresgäster som slarvar med hyran.

Hyresvärdar avskyr hyresgäster som inte betalar i tid. Förseningar på bara några dagar kan leda till att kontraktet hänger löst och hyran är därför den viktigaste räkning som finns som bara måste betalas. I vissa fall finns inget annat alternativ än att låna för att inte bli vräkt.

Vad ska man göra innan man lånar pengar att hyra?

Vad gör man när det uppstår en tillfällig ekonomisk nödsituation och det saknas pengar till hyra? Innan du försöker lösa situationen genom att få ett snabblån kan du göra flera saker som inkluderar att prata med din hyresvärd.

Du behöver inte överväga att gå i skuld direkt innan du provar andra alternativ. Hyresvärdar är också människor och de förstår att det blir gupp i allas liv. Om du är en skötsam hyresgäst som vanligen betalar regelbundet har du en god chans att nå en överenskommelse med din hyresvärd.

Prata med hyresvärden

Att hamna efter med hyran leder inte till omedelbar vräkning. Innan din hyresvärd överväger att säga upp kontraktet måste det ha inträffat flera gånger. Men om så är fallet ska du inte vänta innan du agerar. Prata med din hyresvärd så fort du är säker på att du inte kan betala i tid.

Hur undviker man att låna pengar att hyra?

Om du missat en månadshyra för att du hade en nödsituation är det förståeligt. Men om du ständigt saknar pengar till hyran måste det finnas ett problem. Du kan inte mer än tillfälligt låna pengar till hyran istället måste du göra något för att förbättra din ekonomiska situation.

Det finns flera steg du kan ta och med tiden kommer du alltid att ha tillräckligt med pengar varje månad för att täcka din hyra. Så, hur undviker man att låna pengar?

7 tips för att slippa låna pengar till hyran

 • Sälj saker för snabba cash

Ett av de snabbaste sätten att få pengar att hyra imorgon är att sälja saker för kontanter.

Detta är också ganska enkelt. Ta ett kort på vad du vill sälja och annonsera gratis på marknadsplatser som Facebook, Blocket eller Tradera.

När det gäller vad du kan sälja för hyrespengar har du många alternativ som:

 • Kläder som inte använs
 • Samlarobjekt som mynt, sportkort eller serietidningar
 • Elektronik som hörlurar, bärbara datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater
 • Smycken
 • Möbler
 • Spelsystem som en PS5 eller Xbox
 • Skor
 • Fordon
 • Klockor

Panta saker

Du kan också prova att gå till pantbanken och pantsätta saker för kontanter, särskilt om du lånar på värdefulla föremål som guld, smycken eller antikviteter.

 • Sälj saker på loppmarknaden

Slutligen kan du hyra ett bord på den lokala loppmarknaden och eller varför inte ta reda på hur du kan samla ihop lån eller sälja allt du inte behöver för att försöka tjäna pengar att hyra på kort tid.

Det är ett utmärkt sätt att bli av med gamla leksaker, kläder och andra föremål som vi inte använder längre. Loppmarknader arrangeras regelbundet i större städer och det är ofta många besökare som vill göra fynd.

 • Tjäna pengar genom att arbeta via appar

Om du behöver pengar för att betala hyran imorgon är ett sätt att potentiellt tjäna snabba pengar att använda olika gig-appar.

Du finns många alternativ. Du kan till exempel använda appar som betalar ersättning för att köra ut och leverera varor.

På det här sättet kan du tjäna extra pengar när du vill, så de är flexibla. Du kan få betalt för att leverera via cykel, bil eller skoter.

Dessutom kan du ta ut dina dagliga inkomster direkt vilket är utmärkt för att få pengar när hyran kommer.

 • Gör udda jobb för kontanter

Om du har en lastbil eller pickup kan du förmodligen tjäna bra med pengar på flyttuppdrag så håll utkik efter dessa typer av möjligheter.

Många är permitterade under de kalla vintermånaderna när de inte kan jobba utomhus. De håller utkik efter dessa jobb och tjänar pengar snabbt på att hjälpa människor att flytta, arbeta säkerhet vid evenemang och andra sista minuten-möjligheter.

 • Köra bort skräp
 • Snöskottning
 • Landskapsplanering
 • Flytthjälp
 • Målning
 • Fönstertvätt
 • Tjäna pengar på att sälja tjänster

En idé du kan använda om du behöver pengar för att betala hyra imorgon är att tjäna pengar på att sälja tjänster.

Du kan till exempel jobba online som frilansskribent. Men det finns gott om online- och personliga tjänster som du också kan sälja som:

 • Barnvaktsservice
 • Husdjur sittande
 • Ärende som går
 • Gårdsarbete
 • Rengöring
 • Matlagning
 • Hjälp med virtuell assistent
 • Hitta en inneboende

En tumregel är att din hyra ska vara mindre än 1/3 av vad du tjänar. Om du tjänar 20 000 netto på en månad ska hyran inte vara mer än 7000 kronor. Om kostnaden för boendet är för hög kanske det är bäst att skaffa en inneboende.

En inneboende delar inte bara din hyra, han eller hon kommer också att dela dina elräkningar. Genom att göra detta kommer du inte bara att se till att hyran täcks varje månad, men du kan också tjäna pengar på utlåning.

Ändra och säg upp avtal

Det finns tjänster som du behöver och tjänster som du kan spara pengar på genom att se över avtal. Framförallt kan kostnaden för el sänkas genom att binda priset när det är lågt. Många har flera olika streamingabonnemang som ofta är ganska onödiga.

Tänk på vilka tjänster som är nödvändiga och vilken som kan avslutas.

Planera för att slippa låna pengar till hyran

Spara till en buffert

När du får ordning på din ekonomi måste du börja tänka på de oväntade utgifterna du har då och då. Det är dessa [väntade] oväntade utgifter som får oss att köra av banan och riskerar att tvinga oss att låna pengar till hyra.

Om du istället ser till att ha lite pengar för nödsituationer undanstoppade behöver du inte lån till hyran varje gång din bil går sönder, elräkningen sticker iväg eller något annat oväntat inträffar.

Omöjligt att få lån till hyran

Om alla alternativ är uttömda och du fortfarande inte kan betala hyran måste du omedelbart skicka ett mejl eller ringa till din hyresvärd. Din hyresvärd kanske kan ge dig uppskov. Beroende på ditt kontrakt kanske du behöver betala ränta.

I värsta fall där din hyresvärd hotat med att vräka dig kan du alltid försöka ansöka om ett akutlån för att inte hamna på bar backe. Läs mer om akutlån här.

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network