Låna pengar till elräkning

2024-06-21
Ingenjör betalar elräkning med elräkningslån

Allt fler måste låna pengar för att betala elräkningen.

En vindstilla dag är nu den värsta tänkbara väderprognosen för alla hushåll som blivit beroende av att vindkraftverken snurrar.

Låna pengar till elräkning
Belopp:
Villkor:
 • Filter:
 • Från 18 år
 • Betalningsanmärkning
 • Ingen UC
 • Swish
Visa fler

Elräkningslån

Elektricitet är att betrakta som ett absolut minimikrav för en skälig levnadsstandard. Den finns runt omkring dig, och du använder det praktiskt taget hela tiden. Oavsett om det är via din telefon, kaffebryggare eller när du tittar på TV så är el en basnödvändighet och en viktig del i vårt liv.

Elkrisen har lett till chockhöjda elräkningar och en mardröm för många svenska och europeiska hushåll. Skräckscenariet att räkningen ska hamna hos kronofogden och att elen ska kopplas bort har blivit en realitet för allt fler

Vi kan överleva utan TV under en tid, men hur går det om man bor i en eluppvärmd villa? Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du inte kan betala din elräkning och hur du kan låna pengar till elräkningen.

Lån för att betala elfaktura

Ett lån att betala fakturor och lösa räkningar är ofta den snabbaste finansieringslösning för att få fram pengar till obetalda elräkningar. För att slippa undan inkassokrav, dröjsmålsräntor och i värsta fall kronofogden är det billigare att ta ett lån och betala räkningen direkt.

Ett lån för att betala elräkningar och lösa fakturor är för många konsumenter den enda utvägen ur en besvärlig situation gentemot elbolag som sätter press på kunder som inte kan betala sina räkningar i tid.

Bli av med elräkning

Privatlån för att betala räkningen?

Just nu är det tuffa tider för många svenska hushåll. Ett alternativ för att ta sig igenom krisen är att ta ett privatlån. Även om detta tillvägagångssätt kan fungera är det inte nödvändigtvis rätt alternativ för alla. Här är vad du bör tänka på för att avgöra om det är det bästa sättet för dig.

Kan du kvalificera dig för ett lån?

Om du funderar på att låna för att täcka räkningarna är den första frågan om du kan kvalificera dig.

Långivare kontrollerar vanligtvis ditt kreditbetyg och inkomstkällor när de bestämmer om du kan låna, hur mycket du kan låna och vilken ränta du debiteras för att låna. Om du kämpar för att få det att gå ihop på grund av för låg inkomst kanske du inte godkänns för ett lån.

Även om det finns alternativ, till exempel lån med säkerhet i pantbrev eller en medsökande är de inte att vara tillgängliga för alla.

Få ett lån för att betala elräkning

Om du förväntar dig att problemen med att betala elräkningar är tillfälliga kanske ovanstående alternativ inte är tilltalande. I så fall har du det bättre med ett lån för att snabbt lösa krisen.På lastoffer.net finns det erbjudanden om vanliga banklån och snabblån med e-legg som kan användas för att hjälpa med att få ett lån för att betala elräkningen. Med dessa lån får du snabbt godkännande, det behövs inte säkerheter och det kostar inget att betala tillbaks lånet i förtid.   Om du ansöker redan idag kan du få godkänt på en utbetalning av pengar för att avtal-siad-far-lana-till-elrakningen” target=”_blank” rel=”noopener”>betala elräkningar på några minuter.

Kontakta elbolaget

Som en ansvarsfull konsument måste du kontakta din elleverantör om du vet att du kommer att få problem med betalningen. Gör detta omedelbart när du inser att du kanske inte kommer att kunna betala tid.

Genom att själv ta kontakt med elleverantören visar du att du har viljan att betala. Ofta kan leverantören vara tillmötesgående och gå med på en betalningsplan. Se till att du antecknar all sådan kommunikation. Detta inkluderar datumet du ringde, vem du pratade med och de avtal du blivit erbjuden.

När du pratar med elbolagets representant, fråga också om de hjälpprogram de erbjuder. Tuffa tider är en del av livet och påverkar en majoritet av människor någon gång. Stora elbolag har ofta hjälpprogram för konsumenter som behöver hjälp med sina elräkningar. En sådan lösning kan göra det lättare tills du är på fötter igen.

Få hjälp med elräkningar

Det finns hjälp att få för den som vill ha sin el på. Det är viktigt att komma före processen om du ligger efter med betalningarna. Använd all tid du har för att nå ut till elbolaget själv eller organisationer som erbjuder hjälp. Var inte blyg för att ansöka om hjälpGör allt du kan för att hålla strömmen på. När den är avstängd kommer elbolaget att ta ut avgifter för återanslutning och kan begära en deposition.

Hjälp med att betala räkningar kan komma från tre håll:

 1. Betalningsplan i samråd med elbolaget
 2. Statligt stöd
 3. Välgörenhetshjälp.

Ett bra första steg är att kommunicera direkt med elbolaget. De kan erbjuda program eller hjälp som kan hjälpa. Sträcka sig efter. Svaren kan ge en trevlig överraskning.

Elbolagsprogram kan hjälpa till med din elräkning och elbolag erbjuder hjälp med att lägga upp en betalningsplan.

Ett enkelt alternativ är att gå på en budgetplan, som delar dina totala årliga avgifter med 12 så att du betalar samma varje månad. Detta hjälper till att undvika en enorm ökning av elräkningen under vintermånaderna.

Elleverantören vill inget hellre än att komma överens med kommer också att arbeta med dem som är uppriktiga om att betala. De kan sprida ut ett obetalt saldo över flera månader eller föreslå sätt att minska kostnaderna. Bolagen finns för att tjäna pengar, men de pressar inte heller varenda krona de kan från konsumenterna.

Sju tips för att minska kostnaderna för el

Det finns åtgärder du kan vidta för att sänka kostnaden för elräkningen i ditt hem. Allt som krävs är ett sunt förnuft.

 • Ditt värme- och luftkonditioneringssystem är den främsta orsaken till skyhöga elräkningar. Justera termostaten upp 4-6 grader på sommaren och ner 4-6 grader på vintern för att spara pengar.
 • Din varmvattenberedare kan stå näst på tur för att kosta dig pengar. Sluta använda varmt vatten för att tvätta kläder. Det mesta av elen som används på en tvätt går till att värma vattnet. Samma sak gäller med diskbänkar i kök eller badrum. Slå bara på varmvattnet om du absolut vill ha varmt vatten.
 • Se till att solen kommer in under soliga vinterdagar och att fönstren inte är täckta.
 • Släck lampor när du lämnar ett rum. Varför betala för ström till ett rum när du inte är där inne och drar nytta av det?
 • TV och andra apparater drar el i standby-läge. Dra ur alla kontakter om du lämnar bostaden för en längre period.
 • Täck alla rätter i kylen. Mat släpper ut fukt när den är avtäckt, vilket gör att kondensorn i ditt kylskåp arbetar hårdare för att hålla saker svala. Hjälp det genom att lägga matrester i en plastbehållare eller åtminstone täcka den med plastfolie eller aluminiumfolie.
 • Kontakta ditt elbolag för att göra en energikartläggning av din bostad. Granskningen kan ge dig specifika åtgärder som kan minska din faktura.

Frågor och svar

Ja, lån utan säkerhet kan användas till vad som helst även till att betala elräkningar.
Elprisstödet är tänkt att betalas ut i februari 2023.
Kontakta i första hand elleverantören. Stöd från staten kommer i februari 2023. Även ideella organisationer, kyrkan och stadsmissionen kan hjälpa i nödfall.
Elen kan kopplas ur när två fakturor inte har betalats.

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network