Swish lån

2024-04-21

Faktaruta: Swishlån

Swishlån är ett snabbt och enkelt lån där utbetalning sker omedelbart till mottagarens Swish-konto.

Vanligtvis är det ett mindre belopp som ska betalas tillbaka inom kort tid.

Det är framför allt känt för sin snabbhet och enkelhet.

Swishlån

Jämför lån swish lån

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Brixo Låna pengar enklare 4.5 10 000 75 000 19,95 19,95 Utbetalning samma dag som ansökan beviljas 475 25 Bisnode (Dun & Bradstreet Credit AB)
Lånekoll Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC
Extralånet Ett extra bra lån - 10 000 50 000 24,95 24,95 Utbetalning samma dag 0 0 Dun-Bradstreet
Merax Transparenta priser 4.5 3 000 30 000 43,98 43,98 Oftast samma dag 0 0 Dun-Bradstreet Högkostnadskredit

Statistik swish lån

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 4
Lägsta belopp 3 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 47 500 Kr
Lägst ränta 2,9 %
Högst ränta 44,0 %
Snitt exempelränta 23,3 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 4

Räntespann swish lån

Brixo
Lånekoll
Extralånet
Merax

Brixo

populärt val
Brixo
Belopp 10 000 - 75 000 kr
Ränta 19,95 %
Löptid33 - 6 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning 475 Kr

Vanlig kreditsituation

Krediten har 19,95 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 50 000 kr som återbetalas med 1 233 kr per månad under 72 månader har en effektiv årsränta på 23,4 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 38 776 kr. Löptid från 3 till 6 år.

Lånekoll

Lånekoll
Belopp 10 000 - 600 000 kr
Ränta 2,9 % - 26 %
Löptid1 - 20 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Individuell ränta: 2,90% till 26% (effektiv ränta 2,94 % till 29,33 %), Återbetalningstid: 1 - 20 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger (180) månadsbetalningar om 1881 kr totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Extralånet

Extralånet
Belopp 10 000 - 50 000 kr
Ränta 24,95 %
Löptid1 - 10 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.

Merax

Merax
Belopp 3 000 - 30 000 kr
Ränta 43,98 %
Löptid1 - 180 år
Anmärkning Kan godkännas
Uppläggning Ingen avgift

Vanlig kreditsituation

Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.

Förklaring: Swishlån

Finansiella kriser knackar sällan på dörren innan de kommer. När oförutsedda utgifter dyker upp och sparkontot inte räcker till, kan väntan på nästa lönecheck kännas som en evighet. Det är då du behöver en lösning som är lika snabb som den är enkel.

Här kommer Swishlånet in, en revolutionerande finansiell produkt för omedelbara kontantbehov. Swishlån är inte bara ett snabbare sätt att låna pengar, det är snabbast. Från ansökan till utbetalning – det tar bara några minuter.

Du behöver inte vänta i telefonköer, fylla i pappersarbete eller klara en djungel av byråkratiska processer.

Så fungerar Swishlån

Allt du behöver är din telefon och ditt Swish-konto. Det är inga enorma belopp, men när varje krona räknas, kan även ett litet Swishlån göra stor skillnad.

Dess flexibilitet i att betala tillbaka lånet snabbt gör det till ett populärt alternativ. Oavsett om ditt kylskåp plötsligt har gått sönder, bilen vägrar starta eller en oväntad räkning landar i brevlådan, finns Swishlånet där för att rädda dagen.

Men, som vid all typ av lån, bör du vara försiktig och överväga andra alternativa lösningar förutom att ta Swishlån.

Mer om Swishlån

Swishlån är en unik och modern finansiell lösning som snabbt vunnit popularitet idag. De erbjuder omedelbar ekonomisk lindring genom att överföra pengar direkt till ditt bankkonto via Swish inom en mycket kort tidsperiod.

Men som varje finansiell lösning har Swishlån sin egen uppsättning fördelar och nackdelar.

Nackdelar med Swishlån

1. Högre Räntor: Swishlån tenderar att ha högre räntor jämfört med andra typer av lån. Därför är det viktigt att du noggrant överväger din betalningsförmåga innan du tar ut detta lån.

2. Tidspressad Återbetalning: Dessa lån har ofta korta återbetalningstider, vilket kan sätta dig under finansiell press om du inte betalar tillbaka i tid.

3. Risk för Överskuldsättning: Eftersom det är så enkelt att ansöka och få ett Swishlån kan man frestas att ta flera lån vilket kan leda till överskuldsättning.

4. Kan påverka kreditvärdighet: Misslyckande med att betala tillbaka ditt Swishlån i tid kan negativt påverka din kreditvärdighet.

Innan ansökan

1. Innan du ansöker om ett Swishlån, gör en noggrann bedömning av din ekonomiska situation och fundera på om du verkligen behöver lånet.

2. Jämför olika långivare för att hitta den bästa lösningen för dig. Titta på räntor, återbetalningstider och eventuella extra avgifter.

3. Se till att du förstår alla villkor och åtaganden i låneavtalet innan du accepterar det.

4. Ha en återbetalningsplan på plats innan du tar ut lånet. Swishlån kan vara en praktisk lösning för omedelbara pengarbehov, men det är oerhört viktigt att noggrant överväga dess fördelar och nackdelar innan du ansöker.

Den största fördelen med Swishlån är att du kan få pengar snabbt och enkelt, men kom ihåg att de också kan vara dyra och potentiellt skadliga för din kreditvärdighet om de inte hanteras korrekt.

Genom att läsa på den här sidan och använda Swishlån ansvarsfullt, kan du dra nytta av dess bekvämlighet utan att bli överskuldsatt.

Utbetalning av lån med Swish

Swish-lån: En ny form av finansiell flexibilitet

Hälsa på Swish-lån – den senaste spelaren på den svenska lånemarknaden. Swish, ett digitalt betalningssystem, har revolutionerat sättet vi genomför transaktioner på. Faktum är att Swish har blivit en integrerad del av många svenskars ekonomi. Och nu tar intåget i den digitala finansvärlden ett steg vidare: Swish-lån är här.

Swish hjälper oss att snabbt och enkelt skicka pengar via mobilen. Men nu kan Swish även underlätta låntagande. Swish-lån låter dig låna pengar och få dem utbetalda direkt via din Swish-app. Det är det senaste sättet att ta ett lån på, erkänt för sin hastighet och bekvämlighet. Detta är en betydande förändring i jämförelse med traditionella låneprocesser som kan ta flera dagar eller till och med veckor att behandla.

Kom igång med Swish-lån

Om du redan är ansluten till Swish är ansökningsprocessen för ett Swish-lån smidig. Efter att du har verifierat ditt telefonnummer som en del av låneansökan, skickas lånebeloppet direkt till ditt Swish-konto. Du kommer att få en notis på din mobil kort efter att din ansökan har godkänts och pengarna har överförts.

Bland bankerna som är anslutna till Swish idag, hittar vi bland andra Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Marginalen Bank, Nordea, SEB, Skandia, Svea Bank, Swedbank och Ålandsbanken. Att koppla ditt telefonnummer till ditt bankkonto och aktivera Swish är en okomplicerad process. Men om du ännu inte har ett Swish-konto ska du veta att det är enkelt att skapa ett. Ladda ner Swish-appen från App Store eller Google Play, logga in på din bank för att ansluta ditt telefonnummer till ditt konto och aktivera Swish genom att mata in ditt telefonnummer i appen och legitimera dig med Mobilt BankID.

Alternativ till Swish-lån

Swish-lån är inte det enda alternativet om du behöver låna pengar snabbt. Du kan också vända dig till kreditgivare som använder sig av Trustly eller Zimpler för utbetalningar. Dessa metoder är lika snabba som Swish, och dina pengar kommer att utbetalas direkt efter att ansökan har godkänts.

För- och nackdelar med Swish-lån

Swish-lån är snabba och bekväma. Du kan ansöka om och ta emot ett lån direkt från din smartphone. Swish-lån erbjuder vanligtvis mindre lånebelopp än traditionella lån, vilket kan vara fördelaktigt om du bara behöver ett mindre tillskott till din ekonomi.

Men som med alla finansiella produkter finns det också vissa risker och nackdelar. Swish-lån har ofta högre räntor än traditionella privatlån och kortare återbetalningstider. Dessutom kan den snabbhet och bekvämlighet som Swish-lån erbjuder leda till impulsemottagande, något som är viktigt att vara medveten om för att inte hamna i en onödigt svår ekonomisk situation.

Missförstånd kring Swish-lån

Ett faktum att notera är att Swish-lån liksom alla andra lån i Sverige är reglerade enligt Konsumentkreditlagen. Långivare måste också följa andra relevanta lagar och regler. Alla våra listade lån godkänns och verifieras av Finansinspektionen, så du kan känna dig trygg med ditt låneval.

Ett annat vanligt missförstånd är att många tror att Swish-lån inte innebär någon kreditkontroll. Men detta stämmer inte. Visst, pantlångivare borträknade gör alla långivare en kreditbedömning innan de godkänner ett lån.

Där Swish-lån skiljer sig är egentligen vid utbetalningen. Med Swish går den smidigt och snabbt, men kraven för att få låna pengar har inget samband med betalningsmetoden.

Beträffande kriterierna för lån, behöver du vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer, inte ha någon obetald skuld hos Kronofogden, ha en deklarerad inkomst och BankID för att kunna signera ansökan. Sådana krav gäller oavsett om lån utbetalas via Swish eller inte.

Lån som betalas ut via Swish, Trustly eller Zimpler brukar också ha en lite enklare kreditbedömning och därför vara ett bra alternativ om man har en svag kreditvärdighet. Men de har högre kostnader jämfört med vanliga lån och bör användas med försiktighet.

Oavsett om du väljer Swish-lån eller inte bör du alltid vara noga med att kontrollera lånevillkoren, räntesatserna, avgifterna och din förmåga att återbetala lånet. Är du på jakt efter snabba lån med direkt utbetalning kan det dock vara värt att kolla in de långivare som erbjuder alternativa utbetalningstjänster som Swish.

Med direkta utbetalningar är din ekonomiska flexibilitet närmare än någonsin. Ändå är det alltid viktigt att påminna sig själv om att lån bör användas ansvarsfullt och aldrig ses som en långvarig lösning på ekonomiska problem. Oavsett vilken typ av lån du söker, bör du alltid räkna ut hur mycket du har råd att betala tillbaka varje månad, jämföra långivare och se till att du väljer den bästa och billigaste lånet för dina specifika behov.

10 tips

Frågor och svar

Ett Swishlån är en typ av snabblån där pengarna överförs till ditt Swish-konto istället för ditt bankkonto.
Fördelarna med Swishlån är bland annat snabb överföring av pengar, inte att behöva dela bankinformation och möjligheten att få ett lån även om banken är stängd.
Nackdelarna med Swishlån inkluderar högre räntor och avgifter jämfört med traditionella lån, samt risk för skuldsättning om lånet inte betalas tillbaka i tid.
Återbetalning av Swishlån fungerar likt traditionella lån. Du behöver betala tillbaka lånet i enlighet med den tid och ränta som angavs när du tog lånet.
Nej, det är inte nödvändigt att ha en bostad för att ta ett Swishlån. Det finns till och med Swishlån utan UC, vilket innebär att det inte sker någon kreditkontroll.
Beloppet som man kan låna med Swishlån varierar beroende på din kreditvärdighet och långivarens policy, men det kan vara alltifrån ett par hundra upp till flera tusen kronor.
Pengarna från ett Swishlån kan ofta vara tillgängliga på ditt Swishkonto inom några minuter efter att lånet har beviljats.
Det beror på långivaren. Vissa långivare låter dig ta ett Swishlån trots att du har skulder, medan andra kan neka din ansökan.
Krav för att ansöka om ett Swishlån varierar mellan olika långivare, men vanliga krav inkluderar att du är minst 18 år gammal, har en stabil inkomst och inte har några betalningsanmärkningar.

Skicka pengar och betala med Swish.

I den här artikeln

Redaktionen

Claes Bengtsson

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network