HP Bläckpatroner på nätet ★ Prisjämförelse ★

Hewlett-Packard är en av de största tillverkarna av skrivare och tillverkare av skrivarpatroner i världen. Sedan 1990-talet när bläckstråleskrivare blev prisvärda och populära har HP utvecklat olika modeller av bläckpatroner för att passa behoven hos sina kunder.

Det finns fyra typer av patroner som passar till HP skrivare: Svart, tri-color, cyan-magenta-gul och foto svart. Dessa är vidare indelade i två kategorier Äldre modeller av Hewlett Packard med fem eller sex-siffrigt identifikationsnummer och de nya med två eller tre typsiffror.

Beställ och köp HP bläckpatroner

Om du letar efter någonstans att beställa färgpatroner till din skrivare gör du det enklast på Internet. Butikerna på nätet gör det enkelt för dig att köpa din önskade produkt till ett lågt pris och med leverans direkt hem.

Varför ska du köpa bläck online och inte från butiken? Det finns tre viktiga skäl till varför du ska köpa HP bläckpatroner online. Det första, viktigaste och för många det enda skälet är att du kan köpa dina patroner till ett mycket lägre pris.

På nätet kan du handla när det passar dig bäst. Hemsidorna är tillgängliga dygnet runt så du kan shoppa när du själv har lust och tid.

På blaeckpatroner.se hittar du bra webbutiker som erbjuder billigt skrivarbläck till din HP skrivare.

Butiker med billiga bläckpatroner till HP

Patroner

NYKUND: Bläckpatron eller fotopapper 1 krona

Inkclub

NYKUND: Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.

112Ink

Ingen frakt eller andra avgifter


Bläckpatroner HP

___________________________________________________

Mer om HP Bläckpatroner

När kommer till patroner från Hewlett Packard är det långt ifrån säkert att två till synes identiska bläckpatroner till HP är vad de ser ut att vara – i alla fall inte enligt tillverkaren själv. HP patroner är även ett skrivarhuvud. Det gör att patronen blir ganska dyr men å andra sidan garanteras en utskriftskvalitet som en ny skrivare varje gång en ny patron installeras.

HP  original bläckpatroner har ett chip som kodar patronerna efter region för att  förhindra parallellimport och för att tillse att de slutar fungera efter en viss tid. Enligt HP är patronerna försedda med begränsad livslängd för att ”garantera en hög kvalitet”.

För vanliga konsumenter erbjuder HP bläckpatroner med blå  märkning. De är standardprissatta men innehåller mindre färg och är tänkta för  normalinkomsttagare som gör sporadiska utskrifter. För priskänsligare  konsumenter erbjuds patroner med grön märkning.

De rödmärkta patronerna är framtagen för konsumenter med ”extra höga krav” och är de dyraste.

Den medvetne konsumenten kan förslagsvis istället köpa kompatibla bläckpatroner från alternativa tillverkare till betydligt  lägre priser men med samma goda kvalitet.

Om HP

Hewlett-Packard Company

Palo Alto garage

HP i begynnelsen

Hewlett Packard Company (HP) grundlades av de två före detta klasskamraterna från Stanford Universitetet, Bill Hewlett och Dave Packard. Verksamheten startades i ett garage i Palo Alto, Kalifornien. Garaget är ett historiskt byggnadsminne i vad som i dag allmänt kallas Silicon Valley – Kiseldalen.

Thermal InkJet

ThinkJet

Forskning och utveckling inom bläckstråleteknik inleddes 1978. Målet var att ta fram en högkvalitetsskrivare för hemmabruk som var bättre, mindre och tystare än den vid den tiden dominerande matrisskrivarna – de förde ett förfärligt oväsen.

Det tog sex år innan HP 1984 kunde presentera sin skapelse, de kallade den – Thinkjet.

Skrivaren beskrevs som en revolution med utskrifter i hög kvalitet till en lägre kostnad. Den var tyst och portabel (80-talets definition av portabel skilde sig en del från idag). HP kallade sin teknologi ”thermal inkjet”. I den här typen av bläckstråleskrivare alstrar små resistorer värme. Värmen förångar bläcket som då ”bubblar”.

Om HP’s bläckpatroner

För hemmaanvändare och mindre företag använder HP samma affärsmodell som konkurrenten Lexmark. Den kostsamma komponenten, skrivarhuvudet, ingår inte i skrivaren utan är istället monterad på bläckpatronen. Fördelen med det systemet är att kunden i princip köper en ny skrivare varje gång färgen tar slut. Det gör att utskriftskvalitén kan garanteras på ett annat sätt än för skrivare med stationärt skrivarhuvud – som slits ut med tiden.

Problemet med den här lösningen är att de bläckpatroner HP säljer kan blir väldigt dyra. Allt fler av HP:s kunder har därför övergått till att använda s.k. miljöbläckpatroner – och så var det inte tänkt.

För storkunder erbjuder HP skrivare med separata färgpatroner.

Så här installerar du en HP bläckpatron

Top