Bläckpatroner – Populära nätbutiker

Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


112Ink

112INK Ingen frakt eller andra avgifter


Patroner
Innehåll

Lastoffer Network erbjuder en konsumentguide för billiga bläckpatroner och toner på nätet ✓ Erbjudanden till nya kunder.

Här finns information om butiker där det går att köpa färgpatroner till lägst pris, hitta patroner för en krona, handla fraktfritt och ta del av andra erbjudanden till nya kunder. Nytt bläck till skrivaren kan bli ett dyrt inköp. Det är därför ett ämne som intresserar många konsumenter och varför vi har gjort den här hemsidan.

Varför är skrivarpatroner och toner så dyra? Var hittar jag billiga bläckpatroner som det går att spara pengar med? Det och svar på andra frågor samt aktuell prisjämförelse av skrivarbläck hittar du svar på här.

Prisjämförelse Bläck

Det behöver inte vara krångligt att köpa skrivarbläck. Men med det ökande antalet patrontyper från olika tillverkare som nu finns tillgängliga kan det ibland vara knepigt att göra rätt val (läs mer om olika patrontyper).

 

Spara pengar tips

Billiga Patroner

Billiga Bläckpatroner

Det är ingen tvekan om att bläckpatroner är den dyraste delen av skrivaren. Tillverkarna säljer skrivare till konsumenter med rabatterade priser i förhoppning att göra stora förtjänster när bläckpatronerna tagit slut. De färgpatroner som skickas med nya skrivare är dessutom ofta halvfulla vilket gör att de fort tar slut – allt för att kunden så snabbt som möjligt ska bli tvungen att ta fram plånboken och köpa nya patroner.

Förutom att sälja halvtomma patroner har tillverkarna många andra trix för sig. En del patroner förses med en tidsinställning så att de slutar fungera efter en viss tid medan andra patroner bara fungerar om de andra patronerna i skrivaren innehåller tillräckligt med färg. Det kan alltså vara knepigt att veta vad bläckpatroner till skrivare egentligen kostar.

Eftersom det är bläckpatronerna som ska generera vinsten vill företagen som sålt skrivaren naturligtvis på alla sätt förhindra att kunderna köper billiga bläckpatroner från andra leverantörer. Därför försöker de på alla sätt övertyga kunden att endast använda originalpatroner i skrivaren.

Skrivarens garanti

Den enda lösningen för att undvika höga kostnader och därmed spara pengar på utskriftskostnader är att köpa billiga patroner från tredjeparts tillverkare. Billiga patroner kallas bland annat för piratpatroner, kompatibla, miljö- eller återtillverkade. De erbjuds hos nästan alla nätbutiker som ett alternativ till de dyrare originalprodukterna.

Det finns ingenting som talar mot användningen av billigare alternativ. När det kommer till utskriftskvalitet ser den vanlige konsumenten inte någon skillnad på utskrifter med original och kompatibla patroner. Konsumentverket har undersökt frågan om skrivarens garanti. Den gäller även om man använder kompatibla eller andra billigare ersättningspatroner i sin skrivare.

Bläckpatron eller toner?

Har du en bläckstråleskrivare eller en laserskrivare? Lyft på skrivaren lock och leta efter patronen: en färgbläckstråleskrivare har vanligen fyra små patroner. Medan en färg laserskrivare har fyra betydligt större patroner. Toners som bara skriver ut i svart har bara en tonerkassett. Skrivarens modellnummer hittar på toppen av ytterhöljet. När du har tagit reda på vilken beteckning patronen har är det dags att leta efter en kompatibel patron som passar med din skrivare.

Billigast HP Bläckpatron

Bäst och billigast HP bläckpatroner från ledande e-butiker

Populära nätbutiker NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona Läs mer om Patroner.se NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare. Läs mer om InkClub 112INK Ingen frakt eller andra avgifter Läs mer om 112ink Många konsumenter som vill spara pengar på HP bläckpatroner använder refillsatser, ...
Läs Mer
Hur många bläckpatroner behövs?

Hur många bläckpatroner behöver jag köpa?

Populära nätbutiker NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona Läs mer om Patroner.se NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare. Läs mer om InkClub 112INK Ingen frakt eller andra avgifter Läs mer om 112ink Bläckpatroner till skrivare är för storförbrukaren en dyr investering, ofta närmar ...
Läs Mer

Piratpatroner, vad skiljer och var är dom billigast?

Populära nätbutiker NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona Läs mer om Patroner.se NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare. Läs mer om InkClub 112INK Ingen frakt eller andra avgifter Läs mer om 112ink Piratpatroner kallas bläckpatroner och tonerkassetter som inte är tillverkade under ett ...
Läs Mer

Original, kompatibel eller återanvänd patron?

Prismatrisen ovan beskriver de olika patrontypernas egenskaper.

1. Kompatibel patron

Den kompatibla patronen är ofta billigast, den håller en medelhög till hög kvalitet (motsvarande original).

2. Miljöbläckpatron

Den återanvända patronen tar upp nästan hela det vertikala fältet, kvaliteten är ojämn och varierande. En åter tillverkad färgpatron kan ha använts allt från 1 -10 gånger och kan därför ge en utskriftskvalitet från att nästan motsvara original till att ge så dåliga utskrifter att den i värsta fall måste skickas i retur till tillverkaren.

3. Originalpatron

En varumärkespatron håller en jämn och mycket hög kvalitet, patroner från HP och Lexmark (patroner med påmonterat skrivarhuvud) är dyrare och återfinns längst till höger. Canon och Epson skrivare har stationärt skrivarhuvud vilket gör patronen billigare.

Slutsats

Kompatibla patroner ger bäst kvalitet för minst pengar. Om valet står mellan original eller åter tillverkad/miljöpatron, välj original för fotoutskrifter och miljöpatron för utkast och enklare utskrifter.

Guide Bläckpatroner

Det finns olika typer av bläckpatroner. När du behöver köpa en ny skrivarpatron måste du därför göra en avvägning mellan pris och kvalitet. I den här guiden kan du informera dig om tre vanliga typer av bläckpatroner.

När det är dags att köpa bläckpatroner åt en till synes billig skrivare är det många som reagerar på det höga priset och ställer sig frågan – ”varför är bläckpatronerna så dyra?”. Om vi redan när vi köpte skrivaren istället frågat oss hur skrivaren kan vara så billigt blir svaret kanske inte så förvånande. Skrivare säljs till lågt pris (ofta med förlust för tillverkaren) med baktanken att senare få kunden att betala tillbaks mångfalt när det blir dags att köpa nya patroner!

Detta har lett fram till en grå marknad av billigare patroner från lågpristillverkare vilket för många prismedvetna konsumenter idag blivit ett självklart förstahandsval vid köp av bläckpatroner. För hemma fixaren går det att spara ännu mer genom att själv fylla på patronerna. För att minska risken att välja fel bläckpatronen är det flera saker som du behöver veta innan du handlar utbytespatroner:

* Du måste veta märke och modell på din skrivare.

* Ta reda på om din skrivare kan använda kompatibla patroner.

Kompatibel patron

Kompatibla produkter

Kompatibla kallas de billiga bläckpatroner som inte kommer från samma tillverkare som skrivaren. För att inte bryta mot patent kan en kompatibel patron ha en lite annorlunda konstruktion. Kompatibla färgpatroner och bläckpatroner är nytillverkade och fungerar på samma sätt som den bläckpatron de ersätter. Ofta innehåller de mer bläck än originalprodukten men framförallt – de är betydligt billigare.
Miljöbläckpatron

Miljöbläckpatroner

Miljöpatroner är återvunna patroner som efter en noggrann process återfyllts med nytt bläck. Miljöbläckpatroner ger nära nog samma kvalitet som originalprodukten.

Kvaliteten på den åter tillverkade bläckpatronen avgörs av vilken teknik som används och i vilket skick den återlämnade patronen var. Ungefär 30 % av de bläckpatroner som lämnas för återvinning kasseras då utskrifterna inte motsvarar de höga krav som ställs innan patronerna kan distribueras till slutkunderna.
original

Varumärkespatroner

Detta är det dyraste och ibland det enda alternativet om du har köpt en ny skrivare som det ännu inte finns andra typer av patroner till. Det blir allt vanligare att tillverkarna förser nya patroner med ett chip som har till syfte att begränsa livslängden och försvåra tillverkningen av billigare kopior.

Komponenter i en skrivare

I en bläckstråleskrivare är skrivarhuvudet den viktigaste komponenten – det ansvarar för att rätt mängd bläck hamnar på papperet. Skrivhuvudet är antingen integrerat i själva skrivaren eller en del av bläckpatronen. Om skrivhuvudet är integrerad med patronen kan du enkelt ersätta kassetten (och skrivhuvudet) med en ny patron. Om skrivhuvudet är monterat i skrivaren och slutar fungera, blir det sannolikt billigare att köpa en ny skrivare, i stället för att reparera den.

Skrivhuvudet är konstruerat för att leverera mycket exakta mängder av bläck på papper. En droppe bläck kan vara så små som 1 Pico liter (en miljarddel av en liter). Detta ger en uppfattning om komplexiteten i skrivhuvudet och varför det är så viktigt. Färg bläckpatroner har oftast fyra färger – svart, cyan (blå), magenta (röd) och gul. När dessa fyra färger kombineras i de rätt blandningarna kan de representera 26 miljarder färger. Bläckstråleskrivare för professionell användning kan använda åtta eller fler kassetter för att få högkvalitativa utskrifter.

Utskrift med tom patron förstör skrivarhuvudet

Bläcket som strömmar genom varje munstycke fungerar även som ett smörj- och kylmedel så att munstycket inte skadas. Därför är det mycket viktigt att aldrig göra utskrifter med en tom bläckpatron. Skrivhuvudet kan bränna ut om bläckpatronen inte återfylls eller ersättas omgående. Effekten av skadan kan bli allt ifrån dålig utskriftskvalitet som visar sig i form av linjer över sidan, oskarpa och ljusa och mörka fläckar.

Livslängd

Beroende på vissa faktorer kan en bläckpatrons livslängd variera från några månader till ett par år. Den viktigaste faktorn är om patronen är har öppnats. Patroner som är förseglade i originalförpackningen och lagras på en sval torr plats bör hålla i upp till två år. Även det minsta hål i vakuumförpackningen gör att bläcket torkar och patronen blir obrukbar.

Livslängden för en skrivarpatron i arbete beror på typ av slitage som det blir under den perioden används. Om du gör en hel del färgutskrift kommer bläckpatronen naturligtvis ta slut fortare. Livslängden kan förlängas genom påfyllning eller återanvändning. En patron med integrerat skrivarhuvud kan enligt vissa uppskattningar återfyllas 8-10 gånger med bibehållen kvalitet.

Sammanfattning

Använd varumärkespatroner för utskrifter av färgfoton i hög kvalitet som ska sparas. För slit och släng utskrifter, dokument och utskrifter för tillfälligt bruk går det utmärkt bra att använda billigare patrontyper.

Tillverkare av skrivare

Brother
Canon
Dell
Epson
HP
Lexmark

Top