Bläckpatroner

2024-07-18
Faktaruta: Bläckpatroner på nätet

Genom att köpa bläckpatroner online har du tillgång till ett större utbud av olika märken, modeller och typer av bläckpatroner än vad som vanligtvis finns tillgängligt i fysiska butiker.

Här kan du jämföra priser, läsa recensioner och hitta den bästa passande produkten för dina behov.

Bläckpatroner
Förklaring: Bläckpatroner på nätet

Inköp av bläckpatroner kan bli en dyr affär. På blaeckpatroner.se kan du jämföra priser på bläckpatroner till hp, Epson, Brother och Canon.

I en djungel av priser, leverantörer och produkter från olika tillverkare kan det vara knepigt att göra ett välinformerat köp. Vi hoppas att den här sidan kan vara till hjälp och göra det lite mindre krångligt att beställa en ny bläckpatron.

Billiga bläckpatroner

Förutom att sälja halvtomma patroner har tillverkarna många andra trix för sig.

En del patroner förses med en tidsinställning så att de slutar fungera efter en viss tid medan andra patroner bara fungerar om de andra patronerna i skrivaren innehåller tillräckligt med färg.

Det kan alltså vara knepigt att göra ett test för att ta reda på vilka bläckpatroner som blir bäst i test 2023 och vad de egentligen kostar.

Eftersom det är bläckpatronerna som ska generera vinsten vill företagen som sålt skrivaren naturligtvis på alla sätt förhindra att kunderna köper billiga bläckpatroner från andra leverantörer.

Därför försöker de på alla sätt övertyga kunden att endast använda originalpatroner i skrivaren.

Prisjämförelse bläck och toner

Kostnaden för bläck & toner blir med tiden blir den största utgiften för att hålla igång en hem- eller kontorsskrivare. Anledningen till det är att tillverkarna säljer skrivare med subventionerat pris för att istället tjäna pengar på förbrukningsvaror.

De färgpatroner som skickas med nya skrivare ofta halvfulla vilket gör att de fort tar slut – allt för att kunden så snabbt som möjligt ska bli tvungen att ta fram plånboken och köpa nya patroner.

Som tur är finns det många alternativ med både olika tillverkare och återförsäljare så det finns all anledning att jämföra priser på bläckpatroner och samla på sig lite information för att kunna göra ett välinformerade inköp.

10 tips för billigare bläckpatroner

 1. Jämför priser

  Använd prisjämförelsesidor för att hitta den bästa dealen.

 2. Köp i storpack

  Ofta erbjuds rabatter när du köper bläckpatroner i större mängder.

 3. Anmäl dig till nyhetsbrev

  Många onlinebutiker erbjuder rabatter till prenumeranter på deras e-postlistor.

 4. Sök efter rabattkoder

  Innan du slutför ditt köp, sök efter rabattkoder för den aktuella webbutiken.

 5. Läs recensioner

  Välj betrodda märken och säljare baserat på positiva kundrecensioner för att undvika lågkvalitativa patroner.

 6. Överväg kompatibla patroner

  Dessa är ofta billigare än originalpatronerna men fungerar lika bra i de flesta skrivare.

 7. Fri frakt

  Se efter återförsäljare som erbjuder fri frakt, vilket kan sänka de totala kostnaderna avsevärt.

 8. Köp från återförsäljare med returpolicy

  Om patronen inte fungerar som den ska, bör du kunna returnera den utan problem.

 9. Ta reda på patronens livslängd

  Ibland kan billigare patroner ha en kortare livslängd. Se till att du får valuta för dina pengar genom att jämföra pris med antal sidor patronen kan skriva ut.

 10. Gå med i lojalitetsprogram

  Många onlinebutiker erbjuder lojalitetspoäng eller rabatter till återkommande kunder.

Vad kostar bläckpatroner?

Du har kanske redan en uppfattning om vilken typ av patroner du behöver till din skrivare. Kanske har den halvfulla startpatronen som följde med din nya skrivare redan tagit slut och behöver bytas? Men vad kostar nya bläckpatroner?

Vi samlar in priser från ledande återförsäljare för enkel och överskådlig prisjämförelse för 2023.

Det bästa sättet att minska dina långsiktiga tryckkostnader är genom renoverade bläckpatroner. Miljöbläckpatroner kostar mindre än hälften så mycket som nya men ger nästan samma kvalitet på utskrifter.

Den här lösningen är också bra för miljön eftersom de har återanvänts och fyllts på med nytt skrivarbläck. Om alla använde renoverade färgkassetter skulle mängden avfall som hamnar på tippen över hela landet minska drastiskt och vår planet skulle bli en hälsosammare plats att leva på.

Det finns olika typer av färgpatroner. När du behöver köpa en ny skrivarpatron måste du därför göra en avvägning mellan pris och kvalitet.

När det är dags att köpa nya färgpatroner åt en till synes billig skrivare är det många som reagerar på det höga priset och ställer sig frågan – ”varför är bläckpatronerna så dyra?”.

Om vi redan när vi köpte skrivaren istället frågat oss hur skrivaren kan vara så billigt blir svaret kanske inte så förvånande. Skrivare säljs till lågt pris (ofta med förlust för tillverkaren) med baktanken att senare få kunden att betala tillbaks mångfalt när det blir dags att köpa nya patroner!

Detta har lett fram till en grå marknad av billigare färgpatroner från lågpristillverkare vilket för många prismedvetna konsumenter idag blivit ett självklart förstahandsval vid köp av bläckpatroner.

För hemma fixaren går det att spara ännu mer genom att själv fylla på patronerna. För att minska risken att välja fel bläckpatronen är det flera saker som du behöver veta innan du handlar utbytespatroner:

* Du måste veta märke och modell på din skrivare.

* Ta reda på om din skrivare kan använda kompatibla patroner.

Varför är det så dyrt med bläck?

Billigt bläck med erbjudanden till nya kunder. Här finns information om nätbutiker för bläck där det går att köpa bläck till lägst pris, hitta patroner för en krona, handla fraktfritt och ta del av andra erbjudanden till nya kunder.

Varför är det så dyrt med bläck till skrivare?

Var hittar jag bra billigt bläck som både sparar pengar och ger fina utskrifter?

Det och svar på andra frågor samt aktuell prisjämförelse av bläck till skrivare finns på lastoffer.net

Bläckpatroner på faktura

Det går att låna pengar till bläckpatroner genom att betala med faktura eller delbetala via t.ex. Klarna.

Fördelarna för en privatperson att handla bläckpatroner på faktura inkluderar flexibilitet i betalning samt möjlighet att planera och tidigarelägga inköp.

Kompatibla bläckpatroner

Kompatibla kallas de billiga bläckpatroner som inte kommer från samma tillverkare som skrivaren. För att inte bryta mot patent kan en kompatibel patron ha en lite annorlunda konstruktion.

Kompatibla bläckpatroner är nytillverkade och fungerar på samma sätt som den bläckpatron de ersätter. Ofta innehåller de mer bläck än originalprodukten men framförallt – de är betydligt billigare. Läs mer om skillnaden på original och kompatibla bläckpatroner.

Miljöbläckpatroner

Miljöpatroner är återvunna patroner som efter en noggrann process återfyllts med nytt bläck. Miljöbläckpatroner ger nära nog samma kvalitet som originalprodukten.

Kvaliteten på den åter tillverkade bläckpatronen avgörs av vilken teknik som används och i vilket skick den återlämnade patronen var. Ungefär 30 % av de bläckpatroner som lämnas för återvinning kasseras då utskrifterna inte motsvarar de höga krav som ställs innan patronerna kan distribueras till slutkunderna.

Piratpatroner

Den enda lösningen för att undvika höga kostnader och därmed spara pengar på utskriftskostnader är att köpa billiga patroner från tredjeparts tillverkare. Billiga patroner kallas bland annat för piratpatroner , kompatibla, miljö- eller åter tillverkade.

De erbjuds hos nästan alla nätbutiker som ett alternativ till de dyrare originalprodukterna.

Det finns ingenting som talar mot användningen av billigare alternativ. När det kommer till utskriftskvalitet ser den vanlige konsumenten inte någon skillnad på utskrifter som använt original eller piratpatroner.

Konsumentverket har undersökt frågan om skrivarens garanti. Den gäller även om man använder piratpatroner eller andra billigare ersättningspatroner i sin skrivare.

Piratpatron

Färgpatroner

Här hittar du erbjudande på färgpatroner från ledande återförsäljare som erbjuder låga priser och förmåner för nya kunder.

Förutsättningen för att du ska kunna rätt färgpatron är att du tänker igenom dina utskriftsbehov innan du köper en ny skrivare så att du väljer ett kostnadseffektivt och praktiskt alternativ.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på är den typ av färgpatroner som behövs vilket kommer att styra dina framtida inköp och därmed möjligheten att spara på kostnaden för bläck över tid över tid.

Säkerställd kvalitet med HP

HP, som är ett av de ledande företagen när det gäller utskriftsteknik, har investerat mycket i forskning och utveckling för att säkerställa att deras bläckpatroner producerar utskrifter av hög kvalitet. Här är några anledningar till varför utskrifter med bläckpatroner från HP ofta ger en jämn och hög kvalitet:

Precisionsteknik: HP’s bläckpatroner är utformade med precision för att säkerställa en exakt bläckleverans. Detta minimerar risken för bläckfläckar eller ojämn fördelning på pappret.

Högkvalitativt bläck: HP formulerar sitt bläck för att ge klara, skarpa färger och svarta toner. Detta resulterar i levande bilder och skarpa textutskrifter.

Integrerad krets: Många av HP bläckpatroner innehåller en inbyggd krets som kommunicerar med skrivaren. Detta säkerställer optimal bläckfördelning och meddelar användaren när bläcknivåerna är låga.

Lufttätt förseglade patroner: För att förhindra uttorkning är HP’s bläckpatroner förseglade tätt, vilket bevarar bläckets kvalitet tills det används.

Tester och kvalitetskontroll: HP genomför rigorösa tester på sina bläckpatroner för att säkerställa att de uppfyller företagets höga kvalitetsstandarder.

Optimerad för HP-papper: Även om HP’s bläck fungerar bra på alla typer av papper, är det ofta optimerat för att ge bästa möjliga resultat på HP:s eget fotopapper och andra specialpapper.

Automatisk rengöringsfunktion: Många HP-skrivare har funktioner som regelbundet rengör skrivhuvudet, vilket minimerar risken för blockeringar och bibehåller en konsekvent utskriftskvalitet.

Konsistent prestanda: Eftersom HP tillverkar både skrivare och bläckpatroner, är de designade för att fungera optimalt tillsammans. Detta ger en jämn och pålitlig prestanda genom hela patronens livslängd.

Sammantaget kombinerar HP’s teknik, forskning och kvalitetskontroll för att säkerställa att användarna får jämn och högkvalitativ utskrift varje gång de använder företagets bläckpatroner.

Typer av bläckpatroner

Inte alla använder sina skrivare på samma sätt. Vissa användare vill ha lätthet och bekvämlighet med minst antal patroner som möjligt. En del förlitar sig huvudsakligen på svart bläck, medan andra behöver livliga färgutskrifter.Vissa användare vill bara ha de billigaste färgpatronerna och köper gärna storförpackningar för att spara pengar. Läs nedan för att lära dig att välja mellan olika typerna, hur många bläckpatroner du behöver köpa, kanske ännu viktigare, hur du får mest värde ur skrivaren och dess bläck.

Tre-i-ett färgpatroner för enstaka färgutskrifter

Om du gör de flesta av dina utskrifter i svart, är tre-i-ett färgpatroner ett billigt alternativ. Tillsammans med en svart bläckpatron kan en ny skrivare som använder flerfärgspatroner producera skarpa svarta utskrifter och, när du behöver dem, färg utskrifter.

Trefärgspatroner innehåller tre färger i en enda patron, vanligen röd, gul och cyan. Färgerna blandas för att producera de nyanser du behöver när du skriver ut. Om du skriver ut alla färger lika ofta är det en bekväm lösning. Tre färgs bläckpatroner är också ett miljövänligt alternativ till flera bläckpatroner. Kort sagt, skrivare som använder en kompositpatron är perfekta för dagliga dokumentutskrifter och enstaka färgdokument.

Enskilda färgpatroner för avancerade utskrifter

Om du kommer att använda din skrivare för frekventa färgutskrifter kan en ny skrivare som använder av individuella färgpatroner vara ditt bästa val. Det gäller särskilt om du skriver ut i enstaka färger då du bara behöver ersätta en individuell patron, vilket minskar kostnader för utskrift på lång sikt.

De flesta skrivare med individuella färgbläckpatroner kräver fyra patroner; mer avancerade modeller kan dock ha åtta individuella färgkassetter.

Spara tid och pengar med XL-patroner

Användare som vill ha valuta för deras pengar kan köpa extra stora bläckpatroner. Högavkastningspatroner producerar nästan två tredjedelar mer utskrifter än vanliga medelstora patroner och är perfekta för kontor som skriver ut ett stort antal dokument varje dag. Skrivarbläck med hög kapacitet är ett ”grönt” alternativ. Med våra och andras spartips på bläck kan snittkostnaden per utskrift blir ännu lägre.

Tillförlitliga utskrifter med HP

HP bläckpatroner och tonerkassetter är utformade speciellt för att ge tillförlitlig utskrift och hög precisionsutgång, sida efter sida, för att hålla ditt företag eller hem igång smidigt. Med deras originalprodukter kan du vara säker på att varje utskrift kommer att bli precis som det var tänkt. HP-bläck, toner och papper levererar fantastiska tryck, med livfulla färger och rika svarta.

Tyvärr är originalprodukter från Hewlett Packard ganska dyra. Genom att göra lite avkall på kvalitet går det att spara mycket pengar på att använda kompatibla produkter istället. Beställ bäst och billigast HP bläckpatroner och läs mer om hur du kan åtgärda problem på HPs hemsida support bläckpatroner.

Livfulla färger med Epson

Om du vill vara säker på högsta kvalitet bör du bör överväga att köpa original Epson toner och bläckpatroner . För det första är detta bläck gjort för att fungera särskilt bra med Epson-skrivare, så utskriftsprestandan blir bättre med Epson bläckpatroner jämfört med generiska patroner.

För det andra är Epson bläckpatroner kända för sina livfulla bläckfärger som gör varje bild och bild vacker och levande. Tryckta projekt för skolan, rapporter för arbete eller bilder för vänner och familj kommer att se fantastiska efter installation av Epson bläckpatroner.

Om du kan tänka dig att tumma lite på kvaliteten går det att spara mycket pengar med kompatibla Epson patroner.

Säkerställt resultat med Brother

Brother rekommenderar sina kunder att använda Genuine toner för att Brother bläckpatroner och laserskrivare ska fungera smidigt. Brothers ingenjörer genomför omfattande tester för att säkerställa kontinuerlig, pålitlig prestanda och därmed säkerställa högkvalitativa och professionella resultat.

När du använder Brother Genuine toner får du: Hög kvalitet: Du behöver inte offra kvalitet för att spara pengar med Brother.

Det finns även ett rikt utbud av billiga kompatibla produkter till Brother.

Detta är det dyraste och ibland det enda alternativet om du har köpt en ny skrivare som det ännu inte finns andra typer av patroner till. Det blir allt vanligare att tillverkarna förser nya patroner med ett chip som har till syfte att begränsa livslängden och försvåra tillverkningen av billigare kopior.

Hög kvalitet från Canon

Canon skrivarbläck och toners är kända för egenskaper som hög kvalitet och livliga bläckfärger. Canon bläck finns i en mängd vackra färger, inklusive svart, cyan, magenta och gul. Canon-skrivarbläck räcker länge, är snabbtorkande, blekbeständig och praktiskt taget fläckfri på både matta och blanka tryckytor.

Den skriver också ut tydliga, skarpa bokstäver och bilder tack vare specifik teknik till patronens munstycke som hjälper till att skriva ut detaljer med extra skärpa. Om du skriver ut bilder fungerar Canon-bläck bäst i kombination med Canons fotopapper. Canon bläck är också konstruerat och tillverkat i Japan för total kvalitetssäkring.

Original Canon bläck och toner designad av Canon för att vara helt tillförlitlig med din Canon-skrivare. Detta borgar för att din Canon skrivare får en jämn kvalitet och problemfri prestanda.

Original Canons förbrukningsvaror är bättre genom design – för att säkerställa den tillförlitlighet, kvalitet och det höga värde du förväntar dig av din Canon-skrivare.

För enklare utskriftsarbeten går det att använda kompatibla billiga ersättningsprodukter för Canon.

Lång livslängd med toner

Har du en laserskrivare? Lyft på skrivaren lock och leta efter tonern: en färglaser har vanligen fyra toners. Monokroma laserskrivare som bara skriver ut i svart har bara en toner. Skrivarens modellnummer hittar på toppen av ytterhöljet.

När du har tagit reda på vilken beteckning tonern har är det dags att leta efter en kompatibel produkt som passar med din skrivare.

Komponenter i skrivare

I en bläckstråleskrivare är skrivarhuvudet den viktigaste komponenten – det ansvarar för att rätt mängd bläck hamnar på papperet.

Skrivhuvudet är antingen integrerat i själva skrivaren eller en del av bläckpatronen. Om skrivhuvudet är integrerad med patronen kan du enkelt ersätta kassetten (och skrivhuvudet) med en ny patron.

Om skrivhuvudet är monterat i skrivaren och slutar fungera, blir det sannolikt billigare att köpa en ny skrivare, i stället för att reparera den.

Skrivhuvudet är konstruerat för att leverera mycket exakta mängder av bläck på papper. En droppe bläck kan vara så små som 1 Pico liter (en miljarddel av en liter). Detta ger en uppfattning om komplexiteten i skrivhuvudet och varför det är så viktigt.

Färg bläckpatroner har oftast fyra färger – svart, cyan (blå), magenta (röd) och gul.

När dessa fyra färger kombineras i de rätt blandningarna kan de representera 26 miljarder färger. Bläckstråleskrivare för professionell användning kan använda åtta eller fler kassetter för att få högkvalitativa utskrifter.

Utskrift med tom patron förstör skrivarhuvudet

Bläcket som strömmar genom varje munstycke fungerar även som ett smörj- och kylmedel så att munstycket inte skadas. Därför är det mycket viktigt att aldrig göra utskrifter med en tom bläckpatron.

Skrivhuvudet kan bränna ut om bläckpatronen inte återfylls eller ersättas omgående. Effekten av skadan kan bli allt ifrån dålig utskriftskvalitet som visar sig i form av linjer över sidan, oskarpa och ljusa och mörka fläckar.

Livslängd

Beroende på vissa faktorer kan en bläckpatrons livslängd variera från några månader till ett par år. Den viktigaste faktorn är om patronen är har öppnats. Patroner som är förseglade i originalförpackningen och lagras på en sval torr plats bör hålla i upp till två år.

Även det minsta hål i vakuumförpackningen gör att bläcket torkar och patronen blir obrukbar.

Livslängden för en skrivarpatron i arbete beror på typ av slitage som det blir under den perioden används. Om du gör en hel del färgutskrift kommer bläckpatronen naturligtvis ta slut fortare. Livslängden kan förlängas genom påfyllning eller återanvändning.

En patron med integrerat skrivarhuvud kan enligt vissa uppskattningar återfyllas 8-10 gånger med bibehållen kvalitet.

Använd varumärkespatroner för utskrifter av färgfoton i hög kvalitet som ska sparas. För slit och släng utskrifter, dokument och utskrifter för tillfälligt bruk går det utmärkt bra att spara pengar på att använda billigare patroner.

Prismatrisen ovan beskriver de olika patrontypernas egenskaper.

 • Kompatibel patron

Kompatibelt skrivarbläck är ofta billigast, den håller en medelhög till hög kvalitet (motsvarande original).

 • Miljöbläckpatron

Återanvänt skrivarbläck tar upp nästan hela det vertikala fältet, kvaliteten är ojämn och varierande. En åter tillverkad färgpatron kan ha använts allt från 1 -10 gånger. Därför kan utskriftskvalitet variera från att nästan motsvara original till att ge så dåliga utskrifter att den i värsta fall måste skickas i retur till tillverkaren.

 • Originalpatron

En varumärkespatron håller en jämn och mycket hög kvalitet, patroner från HP och Lexmark (patroner med påmonterat skrivarhuvud) är dyrare och återfinns längst till höger.

Canon och Epson skrivare har stationärt skrivarhuvud vilket gör patronen billigare.

Kompatibelt skrivarbläck ger bäst kvalitet för minst pengar. Om valet står mellan original eller åter tillverkad/miljöpatron, välj original för fotoutskrifter och miljöpatron för utkast och enklare utskrifter.

10 tips

 • Rätt modell

  Kontrollera skrivarmodellen noggrant innan du köper bläckpatroner för att säkerställa kompatibilitet.

 • Rätt förvaring

  Förvara oöppnade bläckpatroner på en sval och torr plats för att förlänga deras livslängd.

 • Håll fingrarna borta

  Undvik att röra vid bläckpatronens kretsar eller munstycke för att förhindra skador eller bläcksmetning.

 • Bläcknivå

  Använd skrivarens bläcknivåfunktion för att övervaka hur mycket bläck som är kvar och för att förutse när du behöver en ersättare.

 • Regelbunden användning

  Försök att använda patronen regelbundet för att förhindra att bläcket torkar ut i munstyckena.

 • Återfyllda patroner

  Överväg att använda återfyllda eller kompatibla bläckpatroner som ofta är billigare än originalpatroner.

 • Rätt inställningar

  Innan du sätter in en ny bläckpatron, se till att skrivaren är påslagen och att den är i korrekt position för bläckpatronbyte.

 • Rengörning

  Om bläcket börjar falna eller smeta ut, prova skrivarens rengöringsfunktion för att rengöra bläckmunstyckena.

 • Storpack

  När du köper nya bläckpatroner, överväg att köpa i bulk för att dra nytta av kvantitetsrabatter.

 • Återvinning

  Återvinn tomma bläckpatroner när det är möjligt för att minska miljöpåverkan.

Frågor och svar

Nej. Enligt konsumentverket gäller skrivarens garanti även om konsumenten har använt påfyllda, återtillverkade eller kompatibla patroner.
Genom att välja återvunna patroner/toner sparar du inte bara pengar utan du gör också din del för miljön.
En nackdel är att skrivaren inte avläser rätt innehåll i patronen. Det finns inget som kan göras för att ändra detta. Det betyder att indikation om att patronen är tom kan vara felaktig. En återfylld patron har tidigare används, kvaliteten blir sämre desto fler gånger samma patron återanvänds.
Det beror det på vad du skriver ut, stora färgblock som grafer, cirkeldiagram etc eller fotografier kommer att använda mer bläck. Beräkning av hur många sidor en bläckpatron räcker till baseras på 5% färgtäckning av en sida, en A4-sida med standardtext klassas som en sida. Ett fotografi i A4 storlek motsvarar 20 standardsidor.
Bläckbehållare kan fyllas på flera gånger. Patroner med påmonterat skrivarhuvud fungerar dock lite annorlunda. Eftersom de innehåller elektriska kretsar försämras kvaliteten, de går inte att återanvända mer än 10 gånger.
Det är viktigt att köpa bläckpatroner som är kompatibla med din specifika skrivarmodell. Det finns original bläckpatroner från tillverkaren av din skrivare samt generiska bläckpatroner från tredjepartsleverantörer. Generiska bläckpatroner kan vara billigare, men det är viktigt att se till att de är kompatibla med din skrivare för att undvika problem med kvalitet och prestanda.
De flesta skrivare meddelar dig när det är dags att byta ut en bläckpatron. Det kan finnas en varning på skrivarens kontrollpanel eller datorprogramvara som indikerar att bläckpatronen är låg eller slut.
Det är möjligt att återanvända bläckpatroner, men det kräver speciell utrustning och kunskap för att göra det på ett säkert sätt. De flesta människor väljer att köpa nya bläckpatroner istället.
Att köpa generiska (kompatibla) bläckpatroner eller återfyllda bläckpatroner från tredjepartsleverantörer kan vara billigare än att köpa originalbläckpatroner från tillverkaren av din skrivare. Det är också möjligt att spara pengar genom att köpa bläckpatroner i storpack (multipack, värdepaket).
De flesta tillverkare av bläckpatroner erbjuder återvinningstjänster för sina produkter. Du kan också återvinna bläckpatroner genom lokala återvinningsstationer eller genom återförsäljare som erbjuder återvinningstjänster. Detta är ett viktigt steg för att minska miljöpåverkan från uttjänta bläckpatroner.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network