Låna pengar online

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Låna från 2000 – 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder

Bank Norwegian

NORWEGIAN: Allt slutförs på nätet

✓ Ränta från 4,99 % ✓ Samla lån ✓ 5 000 – 600 000 Kr

Frogtail

FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag ✓ Betalningsanmärkning inget hinder

Goodcash

GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000 kr

✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Svag kreditvärdighet, betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Ferratum

FERRATUM: Mer än pengar till alla

✓ Beviljar lån till kunder med dålig kreditvärdighet om det om det inte finns skuldsaldo eller betalningsanmärkning yngre än 6 månader.

Monetti

MONETTI: Hur mycket vill du låna?

✓ Lån kan beviljas förutsatt att det inte finns någon skuld hos kronofogden.

Pengar är frihet

Innehåll

Pengar har ett pris och Lastoffer är guiden till bättre räntor och villkor på lån och sparande. Att låna på nätet kan gå med en knapptryckning. Slantarna trillar in på kontot redan efter några dagar. Men det gäller att tänka efter innan och välja en trygg, säker och bra långivare. Det går alltid att låna smartare och lägga om lån till lägre ränta. Det finns många banker och företag att välja mellan men villkoren skiljer sig åt väsentligt. Även den som har en dålig kreditvärdighet kan idag få ett lån.

Idag är det enklast att låna på webben. Besked om lånet blir beviljat lämnas nästan på en gång, ofta direkt på skärmen. Ett kreditavtal kan löpa under flera år och det är därför extra viktigt att läsa på och jämföra olika alternativ. Oavsett om det gäller ett lån till en investering eller konsumtion går det att hitta en lösning. På Lastoffer Network har vi sammanställt kunskap och information från ledande branschexperter. Vi hittar bra låneerbjudanden som vi redovisar tillsammans med information om de olika långivarna.

Det går alltid att låna smartare

Utvecklingen av digitala lånelösningar har skärpt konkurrensen om nya lånekunder och de kreditgivare som vill hävda sig i konkurrensen  lämnar därför ofta lånebeskedbesked direkt på skärmen eller i mobilen. Genom att signera lånet med Bank-ID kan utbetalningen göras redan samma dag. Den nya tidens lån ger nästan alltid lägre ränta och bättre villkor för den som är smart och lånar online.

FLER BRA LÅN MED LÅG RÄNTA

Jämför lån – spara pengar

Läs om och jämför lån från populära kreditgivare. Att låna online har har blivit så populärt att det idag är det vanligaste sättet för svenska konsumenter att låna pengar på. En anledning är att den starka konkurrensen mellan alla långivare lett till billigare, bättre och flexiblare lånelösningar. Många kreditgivare erbjuder snabblån som inte tidigare varit tillgängliga. Men med alla dessa erbjudanden har det samtidigt blivit svårare för vanliga konsumenter att hitta rätt i lånedjungeln.

Det är viktigt att vara medveten om att räntor och villkor alltid avgörs av individens enskilda förutsättningar. Det krävs därför att först göra en ansökan om ett privatlån utan säkerhet för att få ett erbjudande att ta ställning till.

Hitta lånet med Loffe

Svårare att låna med lågt kreditbetyg

Det är inte bara betalningsanmärkningar som sänker kreditvärdigheten. Att ofta flytta och hoppa mellan jobb kan indikera en rörig situation och få försiktiga långivare att dra öronen åt sig. Många förfrågningar hos kreditupplysningsföretag kan bidra till ett lågt kreditbetyg varför det är bäst att hitta rätt långivare direkt.

Låga räntor får fler att låna pengar

Låneräntorna har varit låga under många år vilket gjort att summan av svenska folkets samlade skulder har fortsatt att öka snabbare än våra inkomster. Ökningstakten är cirka 7 % om året och denna kreditexpansion är något som bland annat Riksbanken har till uppgift att bevaka. Om inflationen förväntas stiga kan räntan komma att höjas genom att Riksbanken ändrar reporäntan (bilden till höger visar aktuell prognos) vilket gör det dyrare för alla som funderar på eller redan har lånat pengar.

Låna pengar online

Pengar är fortsatt billiga vilket innebär sura tider för den som sparar men glada tider för alla låntagare. Marknaden svämmar över av billiga lån och det är enklare än någonsin att få sin ansökan godkänd. Många långivare kan dessutom erbjuda bättre villkor och lägre ränta på både privat- och företagslån än de gamla bankerna eftersom en ansökan om att låna pengar på nätet är billigare och enklare att hantera.

Har du en hyfsad ekonomi och inga betalningsanmärkningar finns det alla möjligheter att få ett billigt internetlån men även om du tidigare har kommit efter med någon betalning kan du få lån trots betalningsanmärkning hos flera långivare.

Eftersom du gör det mesta av jobbet själv genom att sammanställa och skicka in alla uppgifter slipper du oftast betala ansökningsavgift om du tar ett internetlån. Om du blir godkänd kommer pengarna till ditt konto eller via utbetalning inom några dagar.

Debt to income - Skuldkvot

Låna pengar med hög skuldkvot – Lastoffer Network

FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning ✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag ✓ Betalningsanmärkning inget hinder Frogtail SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader Låna från 2000 - 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder Svea Ekonomi GOODCASH: Lån ...
Läs Mer
Begagnad bil lån

6 tips för att köpa en begagnad bil – Lastoffer Network

Den som tänker köpa en begagnad bil är långt ifrån ensam. I Sverige byter mer än en miljon begagnade bilar ägare varje år. Med så många årsmodeller och fabrikat är det utan tvekan en utmaning att göra bra köp. Vi har satt ihop en lista med tips för att köpa ...
Läs Mer

Låna pengar för att köpa häst? – Lastoffer Network

Hästar kräver inte bara mycket tid och omsorg – de är även dyra i drift. Om du funderat på att ta ett lån för att köpa din häst är det nog bra att först sätta dig in i alla övriga utgifter som väntar. En egen häst kan kosta flera tusen ...
Läs Mer

Att låna från vänner och familj är inte alltid en bra idé, men om möjligheten finns och den ränta du blivit erbjuden är väldigt hög kan det vara ett alternativ. Normalt betalar du ingen ränta till bekanta men om lånet sträcker sig över en längre tid, ett år eller mer, bör ni komma överens om en rimlig kompensation.

Visste du att det går att kontrollera uppgifter om sig själv helt gratis? Det är bara att ringa upp kronofogden och höra efter om det finns några anmärkningar registrerade. Kanske har du en betalningsanmärkning utan att du visste om det. Vilken inkomst finns registrerad? Medellönen i Sverige är c:a 30 000 kronor, lönen avgör hur mycket det får att låna.

Kontakta den bank där du har ditt lönekonto och be att få tala med en lånehandläggare. Du kan ofta få bra villkor genom att vända dig till en bank där du redan har en befintlig relation men chansen är större att det finns någonstans på nätet. Vår ambition är att det bästa lånet ska finnas på den här webbplatsen.

Tänk på att det inte bara är räntan som är avgörande för hur dyrt det blir att låna. Ett lån utan avi- och andra avgifter samt utan uppläggningsavgift kan bli billigare även om räntan kan vara högre. Har du redan befintliga lån kan det vara en bra idé att samla lån hos samma långivare.

SMS Lån

Små snabba lån även kallade sms lån eller mikrolån är minikrediter på några tusenlappar. Det är dyra snabblån avsedda som en brygga mellan två löneutbetalningar. Dessa lånetjänster bör endast användas undantagsvis och med försiktighet. Undersök först om det finns andra sätt att få tillgång till en mindre kredit på – exempelvis ett kreditkort.

Alla seriösa svenska företag som erbjuder små krediter är medlemmar i Konsumentkreditföretagen.

Samla lån

Samla lån

Om du redan har lån är det ofta klokt att lösa lån genom att låna ett större belopp. Genom att lägga ihop och samla lån går det enkelt att få lägre totalkostnad för dina lån. Anledningen till det är enkel. De fasta kostnaderna för att administrera ett lån är lika stora för ett litet sms lån som ett stort lån och därför kan du få mycket bättre villkor/ränta genom att samla lån hos en långivare.

Eftersom du kan vara bara ett klick från att ingå ett avtal om privatlån är det extra viktigt att du redan innan du ansöker vet att den långivare du väljer kan erbjuda de lånebelopp och villkor som passar dig bäst. Det bästa erbjudandet kan finnas hos en långivare du inte kände till eller kanske rentav hos din ”gamla” bank.

Konsumtionslån

Blancolån

Svenska banker har sedan 1984 kunnat ge kredit utan det krav på säkerhet i fast egendom som tidigare krävdes enligt banklagen. En blankokredit eller ett konsumtionslån är i formell mening ett dispenslån där banken gör ett undantag från säkerhetskravet. Ett sådant undantag kan dock endast göras om kreditgivaren på goda grunder bedömer att låntagaren kommer att kunna fullgöra sitt betalningsåtagande. Ett blankolån frigör pengar som kan användas till precis vad som helst.

Villkoren i en blankokredit eller vanligare konsumtionslån avgörs av risken för att låntagaren inte skall kunna betala tillbaka lånet. För dig som funderar på att söka ett lån kan bankens resonemang översättas ungefär så här;

Hög lön och egen villa = låg ränta och omvänt låg lön och hyresrätt = högre ränta.

Nischbanker erbjuder inte alla banktjänster och har oftast inga bankkontor. De kan därför erbjuda bättre villkor. Räntorna i jämförelsen ovan är exempel på vilken ränta kunder kan få låna pengar till. Din ränta kommer att sättas med hänsyn till dina egna ekonomiska förutsättningar. Om du vill få förslag från flera banker med bara en UC kan du med fördel anlita en lånemäklare – de förmedlar lån från många kreditgivare.

Låna pengar med dålig kreditvärdighet

Dålig kreditvärdighet

Banker är skyldiga att försäkra sig om att en kund kan betala tillbaks sina skulder. Detta gör de vanligtvis genom att ta en kreditupplysning från något av upplysningsföretagen. En betalningsanmärkning eller obetalda skulder gör det därför svårt att få en ansökan godkänd.

Det finns dock många långivare på nätet som är beredda att titta på mer än bara kreditbetyget. Många är även speciellt inriktade på personer som blivit nekade av banken för att de har en för dålig kreditvärdighet. Även om dessa företag är mer flexibla än bankerna måste dock även de göra en bedömning att en kund har rimliga förutsättningar att klara av att återbetala en skuld.

Den som väljer att bli kund hos ett företag som erbjuder konsumenter att låna trots dålig kreditvärdighet får räkna med att betala en högre ränta. Många väljer ändå att vända sig till dessa företag eftersom de inte har något annat alternativ. Därför har vi valt att redovisa ett urval av de företag som erbjuder snabblån under en separat avdelning.

En individs kreditvärdighet avgörs i första hand av dess betalningsförmåga. Det brukar vanligen innebära inkomst från tjänst. Betalningsanmärkningar innebär nobben hos de flesta långivare men om det inte finns något skuldsaldo hos kronofogden finns det goda möjligheter att få en låneansökan godkänd hos någon av de många alternativa kreditgivarna.

Lån med besked direkt

När vi inte har möjlighet att låna pengar av någon i vår omgivning vänder vi oss till en utomstående långivare. Är du medlem i någon förening kan ett medlemslån vara en fördelaktig lösning i annat fall finns det många långivare att välja bland på nätet. Här har vi samlat allt om krediter och lån på nätet på ett och samma ställe. Att låna pengar på nätet är enkelt och krångelfritt.

Du får besked samma dag, ofta inom en timme, och vissa långivare är så ivriga att låna pengar till dig att de lämnar besked direkt. Dessutom får du nästan alltid lägre ränta och bättre villkor än med ett traditionellt lån. Räntorna är låga vilket medfört en fortsatt kreditexpansion något som Riksbanken har att bevaka och kan påverka genom att ändra reporäntan (bilden visar aktuell prognos) som påverkar vad det kostar att låna pengar.

Mikrolån

Om du bara behöver ett litet lån för att lösa ett värre problem (t.ex. kronofogden) kan microlån vara lösningen. Microlån har en fast avgift som är hög i förhållande till lånets storlek.

Övriga lån, lån trots betalningsanmärkning: Ett dyrare alternativ till vanliga lån är sms lån. Sms lån eller snabblån är små lån till hög ränta men många långivare erbjuder idag gratis smslån (räntefritt) vilket kan vara ett bra alternativ vid ett enstaka tillfälle.
Noll ränta

Spara pengar

Lastoffer Network upplyser och informerar om var du kan låna pengar på nätet tryggt och säkert. Pengar är billigare än någonsin vilket gör det lätt att bjuda över vid köp och försäljning av varandras bostäder. Nollräntan är en fest för låntagare men desto mindre rolig för den sparsamme. Den som sparar pengar gör därför klokt i att överväga att istället för bankens erbjudande låna ut pengar genom att öppna ett högräntekonto.

Låneansökan nu

Ansök om lån – låneansökan på webben med snabbt svar

Ansök om lån och förverkliga dina drömmar nu. Hos lånet.com finns aktuella låneerbjudanden och ett brett utbud av lån med låga räntor som gör det enkelt att göra dina drömmar till verklighet. Här hittar våra besökare dagligen det bästa lånet för varje behov hos svenska långivare som erbjuder enkla lån ...
Läs Mer

Topplån för kontantinsats 15 % med låg ränta

Topplån för kontantinsats är ett lån till kontantinsats som ges utan säkerhet. Det är egentligen ett vanligt blancolån eller privatlån men kallas populärt för topplån eftersom det bidrar med den sista delen av finansieringen av ett bostadsköp ovanpå bostadslånet. Minst 15 % av bostadens pris måste finansieras med pengar som inte är ...
Läs Mer

Lån med försäkring – låneskydd mot arbetslöshet och sjukdom

Lån med försäkring ökar tryggheten. Efter att vi tagit ett lån blir återbetalningen och de återkommande månadsfakturorna snart en stor del av månadens utgifter. Det är bra att vara försäkrad mot oväntade händelser. Många är obotliga optimister och tecknar aldrig några försäkringar eftersom de tror aldrig att just de själva ...
Läs Mer

Snabbaste lånet – utbetalning på dagen

Det finns många snabba lån online från en mängd olika kreditgivare. Långivare på nätet har utvecklat digitala lösningar som snabbar på processen genom att ansökan fylls i på webbplatsen och databehandlas automatiskt. Svar kan lämnas direkt och utbetalning kan ibland göras redan samma dag. Det snabbaste lånet är dock inte samma lån för alla låntagare utan beror på vilken kreditvärdighet låntagaren har. Digitala snabba lån vänder sig till kunder som vill låna utan väntetid. På webbplatsen kan kunden själv välja belopp och återbetalningstid och direkt se vad lånet kommer att kosta. Det räcker med ett fåtal uppgifter som person- och telefonnummer för att ansökan ska kunna databehandlas.

Hur mycket går det maximalt att låna?

Den maximala lånegränsen för privatlån utan säkerhet klättrar stadigt uppåt. De låga räntorna gör det billigt att låna och just nu ligger det högsta lånebeloppet för blankolån på 500 000 kronor. Det är lätt att få tillgång till kontanter för den som har en hög kreditvärdighet och den som har en hög inkomst kan lätt få att få ett stort lån med låg ränta.

På Lastoffer.net har vi samlat både stora och små lån för alla konsumenter som är i behov av snabba kontanter.