Samla lån och låna pengar online

Pengar är frihet

Pengar har ett pris och Lastoffer är guiden till bättre räntor och villkor på lån och sparande. Att låna på nätet kan gå med en knapptryckning. Slantarna trillar in på kontot redan efter några dagar. Men det gäller att tänka efter innan och välja en trygg, säker och bra långivare. Det går alltid att låna smartare och lägga om lån till lägre ränta. Det finns många banker och företag att välja mellan men villkoren skiljer sig åt väsentligt. Även den som har en dålig kreditvärdighet kan idag få ett lån.

Det går alltid att låna smartare

Samlingslån

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Samla lån från 2000 – 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder

Bank Norwegian

NORWEGIAN: Allt slutförs på nätet

✓ Ränta från 4,99 % ✓ Samla lån ✓ 5 000 – 600 000 Kr

Frogtail

FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Samla lån med många förfrågningar

Goodcash

GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000 kr

✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Svag kreditvärdighet, betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Ferratum

FERRATUM: Mer än pengar till alla

✓ Beviljar lån till kunder med dålig kreditvärdighet om det om det inte finns skuldsaldo eller betalningsanmärkning yngre än 6 månader.

Monetti

MONETTI: Hur mycket vill du låna?

✓ Lån kan beviljas förutsatt att det inte finns någon skuld hos kronofogden.

Innehåll

Det är enklast att låna på webben. Besked om lånet blir beviljat lämnas nästan på en gång, ofta direkt på skärmen. Ett kreditavtal kan löpa under flera år och det är därför extra viktigt att läsa på och jämföra olika alternativ. Oavsett om det gäller ett lån till en investering eller konsumtion går det att hitta en lösning. På Lastoffer Network har vi sammanställt kunskap och information från ledande branschexperter. Vi hittar bra låneerbjudanden  som vi redovisar tillsammans med information om de olika långivarna.

Utvecklingen av digitala lånelösningar har skärpt konkurrensen om nya lånekunder och de kreditgivare som vill hävda sig i konkurrensen  lämnar därför ofta lånebeskedbesked direkt på skärmen eller i mobilen. Genom att signera lånet med Bank-ID kan utbetalningen göras redan samma dag. Den nya tidens lån ger nästan alltid lägre ränta och bättre villkor för den som är smart och lånar online.

Hopbakslån

Baka ihop lån

Hopbakslån är ett bra alternativ för att lätta på skuldbördan, samla alla lån i en räkning och fortare bli skuldfri. Genom att baka ihop många små och dyra krediter i ett enda större lån samlas skulderna i en enda räkning.

Genom att samla alla lån i en betalning betalar den nya långivaren skulderna till de befintliga borgenärerna, och du får bara en betalning varje månad. Genom att vända sig till en seriös och välrenommerad kreditgivare specialiserad på hopbakslån går det att få tillgång till flera erbjudanden med skuldförbättringsplaner och få information om fördelar och risker med varje alternativ.

Förutom att hjälpa dig att avgöra det bästa sättet att baka samman alla skulder kan den nya (och från och med nu den enda) långivaren ge vägledning och stöd på din väg ut ur skuldträsket.

Vänd dig endast till pålitliga företag som har en gedigen historia att få konsumenter skuldfria. Genom att göra så, är du mer sannolikt att uppnå framgång.

Fördelar med ett hopbakslån

För det första får du bara en faktura varje månad att hålla reda på. Om du för närvarande betalar fem, 10, eller fler räkningar till olika borgenärerna varje månad gör bara det att allt känns mycket mindre stressande. Genom att samla skulderna i en räkning blir det bara en räkning en gång i månaden.

Räntan på den nya planen blir lägre än vad du tidigare betalade för dina andra skulder. Jämför de räntor som du betalar på alla lån med vad som erbjuds hos den nya långivaren. I nästan alla fall innebär det betydande besparingar att lägga ihop skulder i en betalning.

Du bör kunna betala av dina skulder snabbare än utan ett hopbakslån. En bra plan för att bli av med skulder ska fungera för dig, konsumenten – inte dina fordringsägare. Som finansiell partner, bör din nya långivare kunna erbjuda flera planer som hjälper dig att både spara pengar och betala av dina skulder så snabbt som möjligt.

Du bör inte längre få samling samtal från borgenärerna. Chansen finns, om du har problem med att göra betalningar, att du har fått flera samtal per månad från dina fordringsägare. När du konsolidera dina skulder till en betalning bör dessa otrevliga samtal och brev sluta komma omedelbart.

Med rätt plan, kan du förbereda dig på framtida ekonomisk framgång. Ekonomisk frihet kommer inte från den enkla handlingen att lägga samman skulder skuld till en betalning; Det är bara det första steget i att bli skuldfri. Ta hjälp av skuldlättnadsföretag, finansiella experter och konsumenter som har varit i dina skor för att få råd, vägledning och det stöd du behöver för att nå dina framtida finansiella mål. Kanske funderar du på att köpa ett hem, hjälpa dina barn eller spara till pensionen. Oavsett ditt mål, om du har för många skulder se till att så snart som möjligt vända dig till en långivare som erbjuder sig att lösa dyra lån och omvandla dem till ett billigare.

Hopbakslån med dålig kreditvärdighet?

Et samlingslån vara ett bra verktyg för den som vill ta ett lån med dålig kreditvärdighet genom att det hjälper dem att få sin ekonomi på rätt spår. Genom att kombinera befintliga räkningar i en ny, månatlig betalning, går det snabbare att bli av med skulderna och bli skuldfri på lång sikt. Men om du är en av många svenska konsumenter med dålig kreditvärdighet, kanske du undrar om du ens kvalificerar dig för ett hopbakslån?

Hopbakslån för kunder med låg kreditpoäng

Om du kämpar med skulder – som många svenskar tyvärr gör – kan du vara ute efter ett sätt att betala dina räkningar och samtidigt komma tillbaka på rätt spår ekonomiskt. Samlingslån för personer med negativ kreditprofil är efterfrågade men är svårare att få. För att få ett större samlingslån för den som har betalningsanmärkningar krävs ofta att den sökande äger sitt hus eller lägenhet. Annars återstår endast dyrare alternativ som endast är att rekommendera om det är ännu dyrare lån (t.ex. snabblån) som ska betalas tillbaks. Hos Frogtail går det att låna upp till 40 000 kronor för att betala tillbaks dåliga lån.

Få hjälp med skulder

Hjälp med skulder

På grund av ekonomiska problem söker tusentals människor över hela landet hjälp. Om du är en av dessa, kan du stå inför förfallna lån, samtal från inkassobolag, och mängder av förseningsavgifter och skyhöga räntor. I många fall är det bästa sättet att bli av med dessa skuldproblem att arbeta med kreditgivare som gärna ser att deras kunder löser dyra lån hos dem.

Att betala av räkningar snabbt

Ingen tycker om att betala räkningar, men om varje månads räkningsskörd innebär ökade utgifter, räkningarna bildar en allt högre hög är dags att ta kontroll över situationen och se till att minska antalet betalningsavier som dimper ner i brevlådan.

Att samla lån

En plan för att byta ut många små mot ett stort lån kan spara pengar om det görs rätt. Det går att baka ihop lån genom att rulla ihop alla små lån till i ett större. För att komma framåt, behöver du hitta ett ersättningslån med låg ränta och en rimlig amorteringstid. Lånet kan användas till att betala tillbaks dyra privatlån, kreditkort, snabblån och andra små krediter.

Vägen till att bli skuldfri

Gör en lista över dina skulder. Du kan inte välja ett bra tillvägagångssätt innan du vet hur mycket du är skyldig. Hitta alla de skulder som du vill bli av med och gör en lista med följande information:

  • Lånets storlek
  • Din månadsbetalning
  • Räntan på lånet

Kontrollera din kredithistoria. Långivare kommer bara att erbjuda lån om de är övertygade om att du kan betala dem tillbaka. Ring till kronofogden och fråga om det finns något registrerat i ditt namn och ta en kreditupplysning på dig själv.  Kontrollera upplysningen noga och bestrid eventuell felaktig information.

Lägga ihop räkningar i en betalning

skuldfri

Förr eller senare kommer den som har lån på flera olika håll inse att det bästa är att sätta samman alla räkningar i en enda månatlig betalning. Många vet dock inte hur de ska gå till väga för att hitta en lösning och bli av med skulderna.

Förutom att ansöka om ett samlingslån kan den som är medlem i ett fackförbund även ansöka om ett medlemslån men oavsett vilken väg den skuldsatte väljer leder de inte fram till målet om skuldfrihet om det hela tiden tillkommer nya skulder.

Ett alternativ till hopbakslån är att göra en plan för att eliminera räkningarna en i taget. Gör en lista över varje kort/skuld med dess nuvarande balans och ränta. Räkna ut hur mycket du har råd att betala av, prova med lite mer än det minsta beloppet men se till att bli av med den kredit som har den högsta räntan först. Vissa finansiella rådgivare föreslår att man istället ska betala av det lägsta saldot först, eftersom det är mer uppmuntrande att se hur antalet lån försvinner och antalet räkningar som kommer med posten minskar.

Förenkla ditt liv så du spendera mindre. Det finns alltid sätt att minska utgifterna, även om det innebär att du kan behöva avstå från ett krogbesök ibland eller vänta med att gå till frissan. Ett bra sätt att spara pengar är att ta med matsäck till arbetet. När du tänker efter ser du säkert att det finns många fler möjligheter att även tjäna lite mer pengar – övertid, andra jobb, även barnpassning.

Privatekonomiska rådgivare rekommenderar hopbakslån som en effektiv metod för att komma till rätta med överskuldsättning för motiverade låntagare som vill ta första steget på vägen mot skuldfrihet.

Nyttiga länkar

Konsumentverket: Privatekonomi

Samla lån

Samla Lån

Samla lån innebär att slå ihop och lägga samman dyra krediter på ett ställe. Genom att hitta en billigare långivare går det att sänka lånekostnaderna betydligt.

Växande kreditkortsräkningar, avier för lån som måste betalas och i värsta fall påminnelser och inkassokrav är en plåga för allt fler skuldsatta svenskar. Känner du igen dig själv? Vill du få ordning på ditt personliga skuldberg och få ett stopp på helt onödiga utgifter för påminnelser och förseningsavgifter?

Om du bestämt dig för att reda upp din privatekonomi finns det flera vägar att gå. Tyvärr går det inte att trolla bort skulderna så länge som du har möjlighet att betala. Är du i en helt hopplös situation finns det möjlighet till skuldsanering men det är ingen enkel väg och endast de mest hopplösa fallen kan komma ifråga för den lösningen.

Att samla lån är en väg till bättre privatekonomi

Vad som återstår är att lägga om lån genom att samla alla lån hos en låntagare. Det är en enkel och snabb lösning på problemet. Istället för att betala till flera olika banker och kreditgivare får du istället ett lån med vilket du betalar alla gamla skulder. Du sparar pengar och sänker dina kostnader.Att samla sina lån har många fördelar. Det blir en lägre ränta på ett större lån än på många små. Långivare föredrar kunder som lånar mycket pengar eftersom kostnaden för att hantera ett lån är lika stor oavsett lånets storlek. Med en lägre totalkostnad går det lättare att betala tillbaka lånet och bli skuldfri.

En annan fördel med att samla sina lån är att det bara blir en avi per månad istället för flera. Det minskar risken för att missa betalningar.

Genom att göra betalningen via autogiro slipper du dessutom aviseringskostnaderna. En liten besparing men – ”många bäckar små”!

Vad innebär det att slå ihop lån?

Att slå ihop lån innebär att lösa många små skulder genom ett nytt större lån. Skuldkonsolidering (samla lån) är det en metod som används för att sänka kostnaden på lån utan säkerhet, kreditkortsskulder och andra dyrare krediter med hjälp av ett billigare lån till lägre ränta.

Hur löser jag lån?

Ansök om ett lån utan säkerhet och kryssa i alternativet att en del av pengarna ska gå till att lösa gamla lån. Skicka in vilka lån du har så kommer den nya kreditgivaren att göra hela jobbet.

Fördelarna med att lägga ihop lån

Lägga ihop lånEn räkning – lätt att hålla reda på

Den mest uppenbara fördelen med att lägga ihop lån är att det bara blir en månadsbetalning i stället för många skulder att hålla reda på. Det blir mindre risk att någon räkning missas. Försenings- och påminnelseavgifter kan undvikas. Det blir lättare att hålla reda på betalningar och undvika förseningsavgifter, extra avgifter och i förlängningen betalningsanmärkningar som kan bli följden av slarv med betalningar.

Lägre ränta

Små lån och krediter har en högre effektiv ränta än ett stort, totalkostnaden för alla lån blir hög. Ett större bra lån innebär en lägre effektiv ränta och därmed lägre utgifter.

Bättre kreditvärdighet

Det blir inga negativa effekter på din kreditvärdighet om du gör om alla inbetalningar till en kredit som betalas på en och samma faktura. Eftersom utgifterna för räntebetalningar och amorteringar har blivit lägre är det möjligt att din kreditvärdighet istället kan förbättras med hjälp av det nya lånet.

Fler fördelar med att samla lån

Att samla ihop lån i en klump är en bra lösning för att få billigare lånekostnader. Om du har kreditkort med hög ränta och andra små skulder från inköp av olika saker kan de samlas ihop, betalas av och ersättas av en enda månadsbetalning.

Att lösa gamla krediter genom att låna pengar online är inte den bästa lösningen för alla. Det beror helt enkelt på din nuvarande ekonomiska situation och vilka villkor en ny långivare är villig att erbjuda. För att få reda på om den här metoden kan hjälpa dig att spara pengar måste du skicka in en ansökan hos någon av de banker och kreditgivare som gärna ser att nya kunder använder pengarna just till att lösa gamla lån.

Lösa korta lån med ett långt

Som en allmän princip bör man inte betala kortsiktiga kostnader med långsiktig finansiering. Detta kan emellertid i vissa fall vara ett alternativ. Om du är för närvarande har så höga kostnader för lån att det finns risk att inte klara återbetalningarna, behöver du andrum genom att sänka dina utgifter med ett längre lån.

Att lägga samman lån kan vara en livlina och är givetvis att föredra framför framtida problem med höga förseningsavgifter, inkasso och i förlängningen kronofogden.

Slå ihop lånFaran med att baka ihop lån

Den stora faran med en lyckad strategi för att baka ihop lån är att om du plötsligt har extra pengar att göra av med kan det vara lätt att frestas att spendera den ökade köpkraften på nya krediter. Om du fortsätter på samma linje och använder din förhöjda disponibla inkomst till att göra nya varuinköp är du dock snart tillbaks i samma sits igen.

Efter att lånen bakats ihop och kostnaderna kommit under kontroll gäller det att undvika att återgå i samma beteende som ursprungligen satte dig i klistret. Att baka ihop lån är ingen metod för att med hjälp av långfristiga skulder finansiera konsumtionsutgifter. Metoden bör användas för att sänka totalkostnaden för lånet och inte att förlänga återbetalningen i syfte att kunna konsumera mera.

Sammanfattningsvis, som med alla andra finansiella lösningar, kan samlingslån användas klokt eller oklokt; men för de flesta konsumenter finns det fler fördelar med att lösa dyra lån och baka ihop dem i ett enda än nackdelar – om det görs med gott omdöme.

Lånemäklare som hjälper till med att samla lån

Vänd dig till Lendo. De är specialister på lån. Det är enkelt att kontakta dem via hemsidan, där anger du att du vill samla dina lån och vilket belopp (ungefär) det rör sig om. Lendo skickar sedan en förfrågan till många olika långivare och informerar dig om aktuella erbjudanden.

Du kan även jämföra räntor och villkor hos olika banker i vår sammanställning av långivare.

Samla ihop lån

SamlingslånAtt hantera många räkningar varje månad är inte bara trist. Det är lätt att missa betalningar och helt i onödan förlora pengar. Att hantera många räkningar är krångligt och ett samlingslån förbättrar därför inte bara ekonomin utan förenklar även tillvaron. Genom att klumpa ihop alla låneräkningar i ett stor lån blir det bara en enda räkning i månaden att hålla rätt på.

Därför är samlingslån populära

  • Vi slipper hantera flera räkningar
  • Vi undviker förseningsavgifter
  • VI får billigare lån
  • De ger oss minskad ekonomisk stress
När vi kämpar för att göra vårt bästa med allt som livet kräver, kan det vara lätt att halka efter. Om du får godkänt på en ansökan om ett samlingslån kan du använda medlen för att betala av alla dina räkningar vilket minskar stress och oro för ekonomin.

Samlingslån är långfristiga lån

Eftersom samlingslån är långfristiga lån, har du mer tid att betala ner dina skulder, så dina månatliga betalningar kan bli betydligt lägre.
Nackdelen med längre amorteringstid är du kommer att betala ränta för en längre tid. Även om du får ett samlingslån med lägre ränta än de gamla lånen kan en längre återbetalningstid i slutändan därför leda till en högre sammanlagd kreditkostnad.
Om du kan samla alla dina skulder till ett lån som har en lägre ränta än de andra lånen, kan du spara pengar. En lägre ränta kan sänka dina betalningar, inte bara göra din skuld mer överkomligt, men också göra det lättare för dig att hålla dig inom din budget.
När du har fått ordning på hushållsbudgeten och har lite extra pengar, kan du öka avbetalningstakten så att du fortare blir skuldfri. Genom att betala av på samlingslånet snabbare kommer du att spara pengar som annars skulle ha gått till räntekostnader.

Samlingslån med betalningsanmärkning

Samla lån med betalningsanmärkningMånga svenska konsumenter börjar leta efter samlingslån först när det brinner i knutarna och skuldbördan blivit ohanterlig. Men även den som redan dragit på sig betalningsanmärkningar kan bli godkänd för ett samlingslån även om villkoren blir sämre.
Naturligtvis är det så att om den erbjudna räntan är högre än de befintliga lånen, kan ett samlingslån bli dyrare och då är det bättre att avvakta tills ett bättre erbjudande dyker upp.

Samlingslån utan säkerhet

Ett samlingslån kräver inga säkerheter, så långivaren måste lita på ditt löfte att återbetala. Eftersom ett blankolån innebär att de förlitar sig på ditt ord gör det lånet mer riskfylld. Räntorna blir därför högre än ett lån mot säkerhet.
Fördelen med samlingslån utan säkerhet är att de inte är knutna till din fastighet, så du behöver inte oroa dig för att förlora värdesaker i händelse av att du halkar efter. Samlingslån utan säkerhet är också det enda alternativet som är tillgängligt för personer som inte har egendom att sätta i säkerhet lånet.

Kan samlingslån förbättra kreditvärdigheten?

Det är svårt att säga om ett samlingslån kan förbättra kreditvärdigheten eftersom det finns så många olika faktorer inblandade. 30 % av din kredit värdering baseras på hur mycket skulder du har (billån, kreditkort, konsumtionslån etc.), men om du samlar lån för att betala av dina räkningar, du sänka skuldbeloppet betydligt. Vilken typ av kredit du använder kan utgöra 10 % av ditt kreditbetyg, så bara med hjälp av att bli av med dåliga lån kan det höja din kreditpoäng.
Då måste man överväga hur du hanterar din skuld och om samlingslånet kommer att förändra dina kreditvanor. Betalningshistorik står för 35 % av din kreditpoäng, så att konsekvent göra sena betalningar kommer att negativt påverka din kreditvärdering. Om ett samlingslån kommer att göra det lättare för dig att göra betalningar i tid, kan det definitivt höja kreditvärdigheten.

Samlingslån kan leda till återfall

Ett samlingslån ändrar inte dåliga vanor. Om en orsak till att du behöver omstrukturera lån är att du varit slösaktig och använt kreditkort(en) för ofta måste du även själv ändra ditt beteende.
Genom att samla lån för att betala av dina skulder kommer du att frigöra dina kreditkort så att du kan dra på dig nya skulder. Det gäller att vara säker på att du har tillräckligt med disciplin för att inte dra på dig nya skulder efter att du fått ett samlingslån godkänt. Det kan sluta med att du sitter med högre skulder än innan.

Jämför lånekostnader för samlingslån

Samlingslån är större lån och det är därför extra viktigt att noggrant studera avgifter. Du kan debiteras med avgifter och långivare kan erbjuda olika räntesatser. Shoppa runt och jämför räntor och avgifter som erbjuds av olika långivare. När du hittar den billigaste långivaren för att samla lån, jämföra det med den aktuella kostnaden för dina räkningar och avgör om det kommer att spara pengar. Samla så mycket information som möjligt så att du kan göra ett välgrundat och förnuftigt beslut och samla sedan ihop alla gamla surdegar till lån och gör dig av med dem.

Jämför lån – spara pengar

Läs om och jämför lån från populära kreditgivare. Att låna online har har blivit så populärt att det idag är det vanligaste sättet för svenska konsumenter att låna pengar på. En anledning är att den starka konkurrensen mellan alla långivare lett till billigare, bättre och flexiblare lånelösningar. Många kreditgivare erbjuder snabblån som inte tidigare varit tillgängliga. Men med alla dessa erbjudanden har det samtidigt blivit svårare för vanliga konsumenter att hitta rätt i lånedjungeln.

Det är viktigt att vara medveten om att räntor och villkor alltid avgörs av individens enskilda förutsättningar. Det krävs därför att först göra en ansökan om ett privatlån utan säkerhet för att få ett erbjudande att ta ställning till.

Hitta lånet med Loffe

Svårare att låna med lågt kreditbetyg

Det är inte bara betalningsanmärkningar som sänker kreditvärdigheten. Att ofta flytta och hoppa mellan jobb kan indikera en rörig situation och få försiktiga långivare att dra öronen åt sig. Många förfrågningar hos kreditupplysningsföretag kan bidra till ett lågt kreditbetyg varför det är bäst att hitta rätt långivare direkt.

Låga räntor får fler att låna pengar

Låneräntorna har varit låga under många år vilket gjort att summan av svenska folkets samlade skulder har fortsatt att öka snabbare än våra inkomster. Ökningstakten är cirka 7 % om året och denna kreditexpansion är något som bland annat Riksbanken har till uppgift att bevaka. Om inflationen förväntas stiga kan räntan komma att höjas genom att Riksbanken ändrar reporäntan (bilden till höger visar aktuell prognos) vilket gör det dyrare för alla som funderar på eller redan har lånat pengar.

Låna pengar online

Pengar är fortsatt billiga vilket innebär sura tider för den som sparar men glada tider för alla låntagare. Marknaden svämmar över av billiga lån och det är enklare än någonsin att få sin ansökan godkänd. Många långivare kan dessutom erbjuda bättre villkor och lägre ränta på både privat- och företagslån än de gamla bankerna eftersom en ansökan om att låna pengar på nätet är billigare och enklare att hantera.

Har du en hyfsad ekonomi och inga betalningsanmärkningar finns det alla möjligheter att få ett billigt internetlån men även om du tidigare har kommit efter med någon betalning kan du få lån trots betalningsanmärkning hos flera långivare.

Eftersom du gör det mesta av jobbet själv genom att sammanställa och skicka in alla uppgifter slipper du oftast betala ansökningsavgift om du tar ett internetlån. Om du blir godkänd kommer pengarna till ditt konto eller via utbetalning inom några dagar.

Hushållens löner och lån

Hushållens löner och lån

Lån och löneutveckling Sedan 1998 har hushållens lån ökat dubbelt så snabbt som inkomsterna. Summan av konsumtions- och bolån var vid utgången av 2018 fem gånger större än för 20 år sedan. I December 2018 uppgick hushållens lån hos svenska monetära finansinstitut (MFI) till 4 000 miljarder kronor. Det är ...
Läs Mer
Debt to income - Skuldkvot

Låna pengar med hög skuldkvot – Lastoffer Network

FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning ✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag ✓ Betalningsanmärkning inget hinder Frogtail SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader Låna från 2000 - 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder Svea Ekonomi GOODCASH: Lån ...
Läs Mer
Begagnad bil lån

6 tips för att köpa en begagnad bil – Lastoffer Network

Den som tänker köpa en begagnad bil är långt ifrån ensam. I Sverige byter mer än en miljon begagnade bilar ägare varje år. Med så många årsmodeller och fabrikat är det utan tvekan en utmaning att göra bra köp. Vi har satt ihop en lista med tips för att köpa ...
Läs Mer

Att låna från vänner och familj är inte alltid en bra idé, men om möjligheten finns och den ränta du blivit erbjuden är väldigt hög kan det vara ett alternativ. Normalt betalar du ingen ränta till bekanta men om lånet sträcker sig över en längre tid, ett år eller mer, bör ni komma överens om en rimlig kompensation.

Visste du att det går att kontrollera uppgifter om sig själv helt gratis? Det är bara att ringa upp kronofogden och höra efter om det finns några anmärkningar registrerade. Kanske har du en betalningsanmärkning utan att du visste om det. Vilken inkomst finns registrerad? Medellönen i Sverige är c:a 30 000 kronor, lönen avgör hur mycket det får att låna.

Kontakta den bank där du har ditt lönekonto och be att få tala med en lånehandläggare. Du kan ofta få bra villkor genom att vända dig till en bank där du redan har en befintlig relation men chansen är större att det finns någonstans på nätet. Vår ambition är att det bästa lånet ska finnas på den här webbplatsen.

Tänk på att det inte bara är räntan som är avgörande för hur dyrt det blir att låna. Ett lån utan avi- och andra avgifter samt utan uppläggningsavgift kan bli billigare även om räntan kan vara högre. Har du redan befintliga lån kan det vara en bra idé att samla lån hos samma långivare.

SMS Lån

Små snabba lån även kallade sms lån eller mikrolån är minikrediter på några tusenlappar. Det är dyra snabblån avsedda som en brygga mellan två löneutbetalningar. Dessa lånetjänster bör endast användas undantagsvis och med försiktighet. Undersök först om det finns andra sätt att få tillgång till en mindre kredit på – exempelvis ett kreditkort.

Alla seriösa svenska företag som erbjuder små krediter är medlemmar i Konsumentkreditföretagen.

Samla lån

Samla lån

Om du redan har lån är det ofta klokt att lösa lån genom att låna ett större belopp. Genom att lägga ihop och samla lån går det enkelt att få lägre totalkostnad för dina lån. Anledningen till det är enkel. De fasta kostnaderna för att administrera ett lån är lika stora för ett litet sms lån som ett stort lån och därför kan du få mycket bättre villkor/ränta genom att samla lån hos en långivare.

Eftersom du kan vara bara ett klick från att ingå ett avtal om privatlån är det extra viktigt att du redan innan du ansöker vet att den långivare du väljer kan erbjuda de lånebelopp och villkor som passar dig bäst. Det bästa erbjudandet kan finnas hos en långivare du inte kände till eller kanske rentav hos din ”gamla” bank.

Konsumtionslån

Blancolån

Svenska banker har sedan 1984 kunnat ge kredit utan det krav på säkerhet i fast egendom som tidigare krävdes enligt banklagen. En blankokredit eller ett konsumtionslån är i formell mening ett dispenslån där banken gör ett undantag från säkerhetskravet. Ett sådant undantag kan dock endast göras om kreditgivaren på goda grunder bedömer att låntagaren kommer att kunna fullgöra sitt betalningsåtagande. Ett blankolån frigör pengar som kan användas till precis vad som helst.

Villkoren i en blankokredit eller vanligare konsumtionslån avgörs av risken för att låntagaren inte skall kunna betala tillbaka lånet. För dig som funderar på att söka ett lån kan bankens resonemang översättas ungefär så här;

Hög lön och egen villa = låg ränta och omvänt låg lön och hyresrätt = högre ränta.

Nischbanker erbjuder inte alla banktjänster och har oftast inga bankkontor. De kan därför erbjuda bättre villkor. Räntorna i jämförelsen ovan är exempel på vilken ränta kunder kan få låna pengar till. Din ränta kommer att sättas med hänsyn till dina egna ekonomiska förutsättningar. Om du vill få förslag från flera banker med bara en UC kan du med fördel anlita en lånemäklare – de förmedlar lån från många kreditgivare.

Låna pengar med dålig kreditvärdighet

Dålig kreditvärdighet

Banker är skyldiga att försäkra sig om att en kund kan betala tillbaks sina skulder. Detta gör de vanligtvis genom att ta en kreditupplysning från något av upplysningsföretagen. En betalningsanmärkning eller obetalda skulder gör det därför svårt att få en ansökan godkänd.

Det finns dock många långivare på nätet som är beredda att titta på mer än bara kreditbetyget. Många är även speciellt inriktade på personer som blivit nekade av banken för att de har en för dålig kreditvärdighet. Även om dessa företag är mer flexibla än bankerna måste dock även de göra en bedömning att en kund har rimliga förutsättningar att klara av att återbetala en skuld.

Den som väljer att bli kund hos ett företag som erbjuder konsumenter att låna trots dålig kreditvärdighet får räkna med att betala en högre ränta. Många väljer ändå att vända sig till dessa företag eftersom de inte har något annat alternativ. Därför har vi valt att redovisa ett urval av de företag som erbjuder snabblån under en separat avdelning.

En individs kreditvärdighet avgörs i första hand av dess betalningsförmåga. Det brukar vanligen innebära inkomst från tjänst. Betalningsanmärkningar innebär nobben hos de flesta långivare men om det inte finns något skuldsaldo hos kronofogden finns det goda möjligheter att få en låneansökan godkänd hos någon av de många alternativa kreditgivarna.

Lån med besked direkt

När vi inte har möjlighet att låna pengar av någon i vår omgivning vänder vi oss till en utomstående långivare. Är du medlem i någon förening kan ett medlemslån vara en fördelaktig lösning i annat fall finns det många långivare att välja bland på nätet. Här har vi samlat allt om krediter och lån på nätet på ett och samma ställe. Att låna pengar på nätet är enkelt och krångelfritt.

Du får besked samma dag, ofta inom en timme, och vissa långivare är så ivriga att låna pengar till dig att de lämnar besked direkt. Dessutom får du nästan alltid lägre ränta och bättre villkor än med ett traditionellt lån. Räntorna är låga vilket medfört en fortsatt kreditexpansion något som Riksbanken har att bevaka och kan påverka genom att ändra reporäntan (bilden visar aktuell prognos) som påverkar vad det kostar att låna pengar.

Mikrolån

Om du bara behöver ett litet lån för att lösa ett värre problem (t.ex. kronofogden) kan microlån vara lösningen. Microlån har en fast avgift som är hög i förhållande till lånets storlek.

Övriga lån, lån trots betalningsanmärkning: Ett dyrare alternativ till vanliga lån är sms lån. Sms lån eller snabblån är små lån till hög ränta men många långivare erbjuder idag gratis smslån (räntefritt) vilket kan vara ett bra alternativ vid ett enstaka tillfälle.
Noll ränta

Spara pengar

Lastoffer Network upplyser och informerar om var du kan låna pengar på nätet tryggt och säkert. Pengar är billigare än någonsin vilket gör det lätt att bjuda över vid köp och försäljning av varandras bostäder. Nollräntan är en fest för låntagare men desto mindre rolig för den sparsamme. Den som sparar pengar gör därför klokt i att överväga att istället för bankens erbjudande låna ut pengar genom att öppna ett högräntekonto.

Låneansökan nu

Ansök om lån – låneansökan på webben med snabbt svar

Ansök om lån och förverkliga dina drömmar nu. Hos lånet.com finns aktuella låneerbjudanden och ett brett utbud av lån med låga räntor som gör det enkelt att göra dina drömmar till verklighet. Här hittar våra besökare dagligen det bästa lånet för varje behov hos svenska långivare som erbjuder enkla lån ...
Läs Mer

Topplån för kontantinsats 15 % med låg ränta

Topplån för kontantinsats är ett lån till kontantinsats som ges utan säkerhet. Det är egentligen ett vanligt blancolån eller privatlån men kallas populärt för topplån eftersom det bidrar med den sista delen av finansieringen av ett bostadsköp ovanpå bostadslånet. Minst 15 % av bostadens pris måste finansieras med pengar som inte är ...
Läs Mer

Lån med försäkring – låneskydd mot arbetslöshet och sjukdom

Lån med försäkring ökar tryggheten. Efter att vi tagit ett lån blir återbetalningen och de återkommande månadsfakturorna snart en stor del av månadens utgifter. Det är bra att vara försäkrad mot oväntade händelser. Många är obotliga optimister och tecknar aldrig några försäkringar eftersom de tror aldrig att just de själva ...
Läs Mer

Snabbaste lånet – utbetalning på dagen

Det finns många snabba lån online från en mängd olika kreditgivare. Långivare på nätet har utvecklat digitala lösningar som snabbar på processen genom att ansökan fylls i på webbplatsen och databehandlas automatiskt. Svar kan lämnas direkt och utbetalning kan ibland göras redan samma dag. Det snabbaste lånet är dock inte samma lån för alla låntagare utan beror på vilken kreditvärdighet låntagaren har. Digitala snabba lån vänder sig till kunder som vill låna utan väntetid. På webbplatsen kan kunden själv välja belopp och återbetalningstid och direkt se vad lånet kommer att kosta. Det räcker med ett fåtal uppgifter som person- och telefonnummer för att ansökan ska kunna databehandlas.

Hur mycket går det maximalt att låna?

Den maximala lånegränsen för privatlån utan säkerhet klättrar stadigt uppåt. De låga räntorna gör det billigt att låna och just nu ligger det högsta lånebeloppet för blankolån på 600 000 kronor. Det är lätt att få tillgång till kontanter för den som har en hög kreditvärdighet och den som har en hög inkomst kan lätt få att få ett stort lån med låg ränta.

På Lastoffer.net har vi samlat både stora och små lån för alla konsumenter som är i behov av snabba kontanter.

Statistik konsumtionslån

Statistik Konsumtionslån

De svenska hushållens skuldsättning har fördubblats på tio år trots bolånetak och amorteringskrav. I januari 2018 uppgick de totala lånen till 3 800 miljarder kronor. 82 procent av hushållens lån är bolån.

Prognos Reporänta

Prognos för reporäntan
2018
kv 4
2019
kv 1
2019
kv 2
2020
kv 1
2021
kv 1
2022
kv 1
Reporänta  –0,50  –0,27 (–0,27)  –0,24 (–0,24)  0,10 (0,10)  0,60 (0,60) 1,10

De svenska hushållen är högt skuldsatta och därmed känsliga för ändrade ekonomiska förutsättningar, som stigande räntor eller högre arbetslöshet.

Källor och lästips

Swedbank: Samla dina lån

SEB: Samla lån och krediter

Resurs Bank: Samla lån det lönar sig

Källa SCB:  Skulderna ökar trots amorteringskrav 

Källa Riksbanken: Reporäntan oförändrad