Låna pengar med låg ränta

2023-10-01

Fakta: Vad är ett lån med låg räntaSå här får du låna pengar enkelt med låg ränta:

Räntan är priset på pengar och vår långuide hjälper dig att hitta lägre räntor och bättre villkor på lån.

Här finns de bästa erbjudandena på krångelfria stora och små lån för alla behov.

Låna pengar - lägst ränta

Förklaring: så lånar man pengar med låg ränta enkelt
Nya långivare utvecklar ständigt enklare digitala lösningar som gör att det går allt snabbare att få ett nytt lån.

Tack vare det kan vi få svar direkt och utbetalning kan göras redan samma dag.

Just nu är det lättast att få ett bra lån hos: Ekonomen som har lån med högst betyg på Trustpilot.

En snabb och smart lösning är att samla lån med ett samlingslån.

Ett hopbakslån har förbättrat den privatekonomiska situationen för många låntagare och de lånen hittar du också här.

Den disponibla inkomsten stiger när pengar som tidigare gick till att betala dyra räntor istället kan läggas på roligare saker tack vare ett billigare lån.

Jämför exempelränta

För att göra det enklare för konsumenter att jämföra blancolån utan säkerhet ska långivare ange en exempelränta i sin konsumentkommunikation.

Exempelränta är den räntesats som erbjuds i en vanlig kreditsituation.

Den lägsta räntan är bara aktuell för den som har högsta kreditbetyg. Genom att  jämföra privatlån från populära kreditgivare går det att hitta ett riktigt bra låneerbjudande.

Men det finns många långivare på nätet som är beredda att titta på mer än bara kreditbetyget.

Det är inte ett problem att få låna pengar med svag kreditvärdighet eller en eller flera betalningsanmärkningar hos långivare som väljer att titta på framtida återbetalningsförmåga istället för gammal data.

Lån med låg ränta

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Lånochspar Förmånliga lån 4.7 50 000 600 000 4,95 10,95 Direkt utbetalning till servicekontot i Lån & Spar Bank 395 0 UC
COOP Låneskydd - 15 000 500 000 4,45 14,95 1-2 bankdagar 0 35 UC
Lendo Ansök på 2 min 4.6 10 000 600 000 4,7 33,75 Beror på långivare 0 0 UC

Statistik lån med låg ränta

Statistik (antal lån)

Utvalda lån 3
Lägsta belopp 10 000 Kr
Högsta belopp 600 000 Kr
Snitt exempelbelopp 298 333 Kr
Lägst ränta 4,5 %
Högst ränta 33,8 %
Snitt exempelränta 5,1 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Anmärkning OK 1

Räntespann lån med låg ränta

Lånochspar
COOP
Lendo

Hur förhandlar du om räntan?

CHECKLISTA: LÅN

Tips ett: Låna pengar av någon du känner

Kan du låna pengar av någon du känner? Att låna från vänner och familj är inte alltid en bra idé, men om du är säker på din betalningsförmåga och att lånet med säkerhet kan betalas tillbaka i tid kan det vara den enklaste lösningen.

Normalt betalar du ingen ränta för ett tillfälligt lån men om återbetalningen drar ut på tiden ett år eller mer, bör du åtminstone ge kompensation för den ränta som långivaren gått miste om.

Tips två: Ta en kreditupplysning
Ta en kreditupplysning på dig själv. Det finns flera anledningar till varför man bör ta en kreditupplysning på sig själv:

Identifiera felaktigheter: Genom att ta en kreditupplysning på dig själv kan du se om det finns några felaktigheter i din kreditinformation . Om det finns några felaktigheter kan du ta itu med dem så att de inte påverkar din kreditvärdighet negativt.

Tips tre: Granska vilka uppgifter

Granska vilka uppgifter som finns om dig. Kanske har du en betalningsanmärkning utan att du visste om det. Det innebär att din kreditvärdighet kan vara svagare än du hade trott. Vilken inkomst finns registrerad? Medellönen i Sverige är c:a 36 000 kronor. Hur många förfrågningar finns registrerade?

Tips fyra: Kontakta din bank

Kontakta den bank där du har ditt lönekonto och be att få tala med en lånehandläggare. Du kan ofta få bra villkor genom att vända dig till en bank där du redan har en befintlig relation.

Tips fem: Jämför ränta och villkor

Jämför ränta och villkor mellan olika banker. Tänk på att det inte bara är räntan som är avgörande för hur dyrt det blir att låna. Ett lån utan avi- och andra avgifter samt utan uppläggningsavgift kan bli billigare även om räntan kan vara högre.

Har du redan befintliga lån kan det vara en bra idé att samla lån hos samma långivare exempelvis genom att ta hjälp av en lånemäklare.

Frågor och Svar

Minimikravet för att få låna pengar är att vara myndig och folkbokförd i Sverige. Hos de flesta långivare får man inte heller ha några betalningsanmärkningar
Utöver din kreditvärdighet och lånebeloppet kan även din anställningsstatus, ålder, inkomst och skuldsättningsgrad påverka din möjlighet att få ett lån med låg ränta.
Om du redan har ett lån kan det vara möjligt att förhandla med din långivare för att få en lägre ränta. Det kan vara bra att kontakta dem och förklara din situation samt undersöka om det finns några möjligheter till ränteförhandlingar eller refinansiering.
För att ta reda på om du kvalificerar dig för ett lån med låg ränta är det bäst att kontakta olika långivare och diskutera din ekonomiska situation. De kommer att bedöma din kreditvärdighet och andra relevanta faktorer för att ge dig en uppfattning om vilken ränta du kan förvänta dig.
Det finns olika typer av räntor att välja mellan, som fast ränta och rörlig ränta. För att avgöra vilken som är mest fördelaktig för dig och ger en låg kostnad totalt sett bör du överväga din lånetidshorisont, räntemarknaden och din ekonomiska stabilitet.
Förutom räntan kan det finnas andra avgifter som påverkar totalkostnaden för ett lån, såsom uppläggningsavgifter, administrationsavgifter eller försäkringskostnader. Se till att noggrant jämföra alla avgifter och kostnader för att få en klar bild av det totala lånebeloppet.
Att använda Bank-ID för att ansöka om och skriva under lånekontraktet är det snabbaste sättet att slutföra ett låneavtal.

Låg ränta ger billigare lån

Låna pengar billigt med låg ränta

Vi har sorterat fram de långivare som erbjuder enkla, billiga lån med låg ränta och snabb utbetalning.

Ett lån med en lång amorteringstid (återbetalningstid) ger en lägre kostnad per månad än ett lån som ska betalas tillbaka fortare. Detta innebär dock inte att ett längre lån är billigare, den totala kostnaden blir högre eftersom räntan betalas under en längre tid.

Räntan på ett vanligt blancolån är vanligen rörlig, det innebär att den påverkas direkt när Riksbanken fattar beslut om ändringar i reporäntan. Det finns flera kreditinstitut som erbjuder lån online med lång amorteringstid och låg ränta.

Förutom ränta och amortering kan det vara värt att tänka på att de samlade aviavgifterna (ofta 20 – 40 kr per månad), ansökningsavgift och andra avgifter kan tillkomma och tillsammans bli en betydande kostnad för ett lån som ska betalas tillbaks under många år.

Bäst lån online just nu

 1. Lånochspar : Har lån online med ränta från 4,95 - 10,95 %
 2. COOP : Har lån online med ränta från 4,45 - 14,95 %
 3. Lendo : Har lån online med ränta från 4,7 - 33,75 %
 1. Lånochspar

  Lånochspar
  Belopp 50 000 - 600 000 kr
  Ränta 4,95 % - 10,95 %
  Löptid2 - 15 år
  Anmärkning Nej
  Uppläggning 395 Kr
 2. COOP

  COOP
  Belopp 15 000 - 500 000 kr
  Ränta 4,45 % - 14,95 %
  Löptid2 - 12 år
  Anmärkning Nej
  Uppläggning Ingen avgift
 3. Lendo

  Lendo
  Belopp 10 000 - 600 000 kr
  Ränta 4,7 % - 33,75 %
  Löptid1 - 15 år
  Anmärkning Kan godkännas
  Uppläggning Ingen avgift

Enkla lån med låg ränta [definition]

Snabblån med lägre ränta

Snabblån, weblån eller mikrolån är minilån på några tusenlappar. Det är dyra lösningar avsedda som en brygga mellan två löneutbetalningar. Snabblån delas in i två kategorier – högkostnadskredit och konsumentkredit.

Genom att undvika högkostnadskrediter går det att hitta bra snabblån med lägre ränta och hög beviljandegrad.

För att inte bli tvungen att skylta med en röd varningstriangel måste räntan ligga lägre än 30 % på snabblån som vill slippa att hamna i  kategorin högkostnadskrediter.

Från många håll rekommenderas att endast använda högkostnadskrediter undantagsvis och med försiktighet.

Vi bör därför först ta reda på om det finns andra sätt att få tillgång till en mindre kredit på – exempelvis ett kreditkort. Man måste ha fyllt 18 år för att låna pengar och vara folkbokförd i Sverige för ta ett snabblån.

Tänk på att ju längre du betalar tillbaka ditt lån, desto högre blir den samlade kostnaden för räntebetalningar. Det bästa snabblånet kan innebära en smidig lösning på akuta problem men det är en service som har ett pris.

Mikrolån

Mikrolån är snabblån på mindre belopp. Det var små krediter till bönder i tredje världen som kallades mikrolån. Begreppet har fått utökad definition och omfattar nu även mindre snabblån.

Den typ av mikrolån som riktas till privatpersoner används sällan för att göra investeringar istället används pengarna till att betala akuta räkningar eller sätta lite guldkant på tillvaron.

Ett mikrolån definieras som ett lån på en mindre summa pengar som inte kräver någon säkerhet. Vidare har mikrolånet har en okomplicerad ansökningsprocess med snabb utbetalning av lån.

Låna pengar akut 24/7

Plötsligt händer det – krisläge! När katastrofen kommer är ett akut lån för många den enda lösningen. En kris kan uppstå när som helst. Som tur är finns det långivare som kan erbjuda akuta lån med utbetalning på helgen – dygnet runt.

När man är i skriande behov av pengar spelar kostnaden mindre roll. Det viktigaste är att det akuta problemet kan lösas snabbt. Akutlån är lån med den högsta servicenivån. De kan sökas dygnet runt och betalas ut även på helger.

Eftersom ett akutlån är ett speciallån för särskilt brådskande behov kostar det givetvis mer än ett vanligt lån. Akutlån klassas ofta som högskostnadskrediter. För att få ett akutlån på en gång måste man använda bank-id.

Låna pengar enkelt utan UC

Låna pengar utan UC

De flesta kreditgivare hämtar uppgifter från från centrala register (t.ex. Upplysningscentralen). Vissa mindre långivare gör egna bedömningar av kunder.

De kan erbjuda sina kunder att låna pengar utan kreditupplysning vilket innebär att information om låneansökningen inte lämnas ut.

Vi rekommenderar inte att välja bort långivare för att de använder sig av UC. Om man väljer bort alla långivare som använder UC blir det svårare att hitta ett bra lån.

Upplysningscentralen är inte en myndighet (även om det kan låta så) de arbetar på precis samma sätt som andra kreditupplysningsföretag. Om man ändå vill undvika en UC går det att låna pengar utan UC  exempelvis genom lån som använder Dun & Bradstreet eller lån med Creditsafe.

Långivare måste alltid göra en kreditbedömning av nya kunder för att säkerställa att lånet inte innebär en för stor belastning på låntagarens privatekonomi.

Ett godkänt kreditbetyg (från t.ex UC) är ofta det viktigaste beslutsunderlaget för att att bevilja ett lån.

Billån med låg UC Score

En låg UC score gör ett billån dyrare. Banker och kreditgivare sätter räntan efter kundens UC Score (även andra beräkningar som Creditsafe Creditscoring används). Det gör att det blir dyrare att få till exempel ett billån med låg uc score.

Ett vanligt upplägg för billån är att man betalar 20% i kontantinsats och lånar till resten. För ett äkta billån bilen vara köpt av en bilhandlare som är auktoriserad. Det ska finnas ett  avbetalningskontrakt påskrivet innan bilen levereras.

Om man har en väldigt låg kreditscore är det svårt att få ett billån hos den vanliga banken. Då är det enklare att ta ett vanligt blancolån utan säkerhet. En låg UC score är inget hinder för att få låna pengar men det kan göra det svårare att få ett billån med låg UC kreditscore.

Bank ID förenklar långivningen

Snabbast lån med Bank-ID

För att få kunna låna pengar med svar direkt på skärmen behöver man använda en e-legitimation. Bank-ID är den vanligaste metoden för att legitimera sig digitalt. Bank-ID får man gratis från sin bank eller en myndighet.

Om man väljer att använda en e-legitimation går det att låna pengar med bank-id som är det vanligaste e-legget.

Med Bank-ID metoden kan en låneansökan på nätet behandlas automatiskt med ett snabbt svar.

Efter att kunden har legitimerat sig med Bank-ID är det bara att välja lånebelopp och återbetalningstid. Om lånet blir beviljat signeras det med Bank-ID och betalas ut så snabbt det går.

Ansöka om problemfria lån

Att ansöka om lån med snabbt svar utan krångel eller andra problem som dessutom erbjuder en låg ränta är lockande för de flesta låntagare. Det kan göra skillnaden mellan en överkomlig månadskostnad och en som på sikt riskerar att få privatekonomin att gå över styr.

Ett lån med låg ränta kan användas för att lägga om dyra lån vilket kan ge pengar över till ett nytt lån för att till exempel köpa en finare, trevligare och mer tillförlitlig bil än vad som ursprungligen var planerat att köpa.

Det är möjligt att hitta  bra lån med låg ränta på flera sätt. Många banker och andra långivare annonserar i dagstidningar om sina låneerbjudanden.

Det är dock värt att notera att ett lån som marknadsförs på dyr annonsplats kan vara dyrare än lån som inte gör så mycket väsen av sig – någonstans måste ju reklamen betalas.

Förutom i lokaltidningen kan erbjudanden om bra lån med låg ränta hittas genom en enkel sökning på Internet. Många webbplatser som till den du hamnat på just nu erbjuder information om de bästa och mest fördelaktiga låneerbjudandena.

Låna pengar med svar direkt på skärmen

Pengar är fortsatt billiga vilket innebär sura tider för den som sparar men glada tider för alla låntagare. Marknaden svämmar över med billiga lån online och det är enklare än någonsin att få sin ansökan godkänd. Det går lätt att låna pengar med svar direkt på skärmen och utbetalning redan samma dag.

Genom att låna pengar pengar online med svar direkt får man snabbare svar på en ansökan. Direktlån med svar direkt på skärmen finns för både privat- , företags- och snabblån.

Direktutbetalning till samma bank

Lån med svar direkt och utbetalning till samma bank som man har själv finns bara på nätet och är därför billigare och enklare att hantera än den gamla sortens lån med pappersdokument som skulle undertecknas.

Eftersom du gör det mesta av jobbet själv genom att sammanställa och skicka in alla uppgifter slipper du oftast betala ansökningsavgift om du lånar online. Om du blir godkänd kommer pengarna till ditt konto eller via utbetalning inom några dagar.

När det handlar om att låna pengar till en investering i kryptovaluta, aktieköp eller en snabb bilaffär är det ofta helt nödvändigt att kunna låna pengar med svar direkt.

Låna pengar över 60 år

Låna pengar över 60 år

Möjligheterna att få låna pengar över 60 år är begränsade hos de svenska storbankerna. Svenska pensionärer som fått nobben av banken kan istället vända sig till digitala webbaserade nischbanker.

Där är det lättare att få låna pengar online, pensionen betraktas som vilken inkomst som helst och det sker ingen åldersdiskriminering. Att få tillgång till en kredit är extra värdefullt för äldre medborgare som vill sätta lite guldkant på livet innan det är för sent.

Det är ett trist faktum att med högre ålder minskar bankens intresse för att göra affärer. Redan när man fyllt 60 räknar långivare med en rejält reducerad framtida inkomst, oavsett arbetssituation.

Enligt bankerna ska det vara svårare att få låna med högre ålder eftersom de måste säkerställa att kunderna kan betala av sina lån livet ut. Genom att begränsa kreditgivningen från 60 år säkerställer de att de inte riskerar kreditförluster.

När storbankerna nobbar äldre kunder finns det många andra som är beredda att ta över. Nya långivare har ett annat tänk kring kreditgivning och det finns många nätbaserade kreditgivare där det går att låna pengar över 60 år.

Bättre villkor på företagslån

Business är pengar. Extern finansiering för tillväxt och investering får högst lönsamhet med billig finansiering. Att hitta lägst ränta och enklast företagslån är idag betydligt lättare. Det beror på att nya moderna långivare opererar med egna beräkningsmetoder och kan bevilja fler företag lån.

Den maximala lånegränsen för att låna pengar online utan säkerhet som används för investering i företag klättrar stadigt uppåt. De låga räntorna gör det billigt att få ett direktlån och lånebelopp för företagsinvesteringar bli allt högre.

Alla företag och branscher kan låna online och det är lika lätt få ett lån till cafeverksamhet eller låna till en konsultfirma helt digitalt och utan pappersarbete.

På lastoffer.net har vi samlat nya långivare specialiserade på företagens kapitalbehov.

I stort sett alla framgångsrika förmögna människor och företag har blivit rika med hjälp av andra människors pengar. De har i de flesta fall gjort det genom att låna pengar till en investering vilket gjort det möjligt för deras affärer att växa.

Det är lätt att få tillgång till kapital för den som har en hög kreditvärdighet och för företag är det idag lätt att få ett företagslån med låg ränta.

10 Tips för låg ränta

Att hitta rätt långivare kan vara en utmaning, särskilt när marknaden är mättad med många alternativ. För den som vill finna en långivare med konkurrenskraftig ränta och enkel process, kommer dessa 10 tips att vara oumbärliga.

 1. Jämför räntor

  Använd databasen på lastoffer för att jämföra räntor mellan olika långivare. Genom att göra detta kan du få en överblick över vilka som erbjuder de mest fördelaktiga villkoren.

 2. Läs recensioner

  Läs recensioner och välj långivare med högst betyg hos Trustpilot från tidigare kunder. Detta kan ge insikt i långivarens pålitlighet och kundservice.

 3. Se över lånevillkoren

  Förutom räntan, se till att granska andra villkor som återbetalningstid, avgifter, och eventuella bindningstider.

 4. Granskad långivare

  I Sverige bör du kolla att långivaren är under tillsyn av Finansinspektionen och inte förekommer på den svarta listan, vilket säkerställer att de följer svenska lagar och regler.

 5. Fråga om individuell ränta

  Många långivare erbjuder en individuell ränta baserat på din ekonomiska situation. Se till att förstå hur din ränta bestäms.

 6. Undvik dolda avgifter

  Läs det finstilta. Undvik långivare som har många dolda avgifter och försök i möjligaste mån hitta ett avgiftsfritt lån.

 7. Överväg en medlåntagare

  Om du har en medlåntagare med bättre kreditvärdighet kan det hjälpa dig att få en lägre ränta.

 8. Tänk på din kreditvärdighet

  En högre kreditvärdighet kan ge dig tillgång till bättre räntor. Om möjligt, arbeta på att förbättra din kreditvärdighet innan du lånar.

 9. Kommunicera direkt

  Om du är osäker, tveka inte att kontakta långivaren direkt och ställa frågor. Detta kan också ge en känsla av deras kundservice.

 10. Välj flexibilitet

  Långivare som erbjuder flexibilitet i återbetalning, som möjlighet att ändra betalningsdatum eller skjuta upp betalningar, kan vara värdefulla om din ekonomiska situation skulle ändras.

Att hitta en långivare med både en låg ränta och enkel process kräver forskning och noggrannhet. Med dessa tips kan du navigera genom utbudet och hitta den bästa möjliga långivaren för dina behov.

Riksbanken är bankernas bank

Banker lånar in pengar från allmänheten genom sparkonton. De kan också utfärda obligationer för att finansiera bostadslån.

Bankernas egen bank är Riksbanken och där kan svenska affärsbanker låna elektroniska pengar direkt och göra insättningar på bankens konto i centralbankens betalningssystem.

Sveriges centralbank heter Riksbanken och där har alla svenska banker ett konto. Bankerna kan låna elektroniska pengar som skapas av Riksbanken.

Pengar som skapas av Riksbanken kallas centralbankspengar är pengar skapade av Riksbanken det vill säga svenska staten. Affärsbankspengar skapas när banken ger lån.

Sveriges Riksbank bildades 1668 och är världens äldsta centralbank. Sedan 1904 har de ensamrätt på att ge ut sedlar och mynt. De elektroniska pengar som bankerna har på Riksbankens konto är garanterade av svenska staten.

Beräkna ränta på lån

Med  vår lånekalkylator blir det enkelt att beräkna ränta lån. Dra i reglagen för att ange önskat lånebelopp, återbetalningstid och vilken ränta du tror att du kommer att få betala. Notera hur räntan som är priset på lånet tar allt större plats desto längre tid lånet löper.

Frågor om lån? Få svar direkt på frågor om lån av Nordea, Sveriges största långivare.

Redaktionen

Claes Bengtsson guidar våra besökare till optimala beslut. Claes utbildning kombinerat med praktisk erfarenhet garanterar kvalificerad rådgivning.

[email protected]

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

Hjälp vid överskuldsättning

Hallåkonsument

Telefon: 0771 - 525 525

lastoffer.net

Kakfri webbplats

DMCA Protected

lastoffer network