Lån som använder Dun & Bradstreet [f.d. Bisnode]

2024-05-25

Information: Lån som använder Dun & Bradstreet

Att ta ett lån från en långivare som använder Dun & Bradstreet kreditupplysning erbjuder flera fördelar. Deras pålitliga kreditbedömning kan dessutom leda till lägre räntor och bättre villkor.

Genom en mindre synlig upplysning [ingen uc] ökar chansen att få framtida lån. Många nya långivare och nischbanker använder metoder för att bedöma betalningsförmåga som innebär större chans för fler att få ett lån.

Lån Dun Bradstreet

Förklaring: Lån med Dun och Bradstreet
En kreditupplysning från Dun & Bradstreet på privatpersoner som ansöker om ett lån fungerar genom att D&B samlar in och analysera olika ekonomiska och personliga data om den individ som efterfrågas.

Efter att ha samlat in data bearbetas och analyseras den av Dun & Bradstreets algoritmer och modeller. Deras system använder statistik och mönster för att utvärdera personens kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Långivare med Dun & Bradstreet

Långivare som anlitar Dun & Bradstreet förlitar sig på deras algoritmer och modeller som använder statistik och mönster för att utvärdera kundens kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Kreditgivaren analyserade den data som finns i kreditrapporten för den efterfrågade personen. Denna poäng ger en indikation på hur bra den berörda individen bedöms kunna betala tillbaka sina skulder och avgör om ett lån kan beviljas.

Lån med Dun & Bradstreet

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Nätlån Snabb handläggning - 10 000 50 000 27,95 27,95 Inom 1-2 dagar 300 35 Dun-Bradstreet
Merax Transparenta priser 4.5 3 000 30 000 43,98 43,98 Oftast samma dag 0 0 Dun-Bradstreet Högkostnadskredit
Extralånet Ett extra bra lån - 10 000 50 000 24,95 24,95 Utbetalning samma dag 0 0 Dun-Bradstreet
Banky Avgiftsfritt - 20 000 150 000 29 29 Lånet betalas ut inom 24h 0 0 Dun-Bradstreet
Cashbuddy Snabbt svar - 5 000 25 000 26,05 26,05 Utbetalning efter godkänt autogiro. 0 0 Dun-Bradstreet

Statistik lån Dun & Bradstreet

Statistik (antal lån)

Antal lån 5
Lägsta belopp 3 000 Kr
Högsta belopp 150 000 Kr
Snitt exempelbelopp 25 000 Kr
Lägst ränta 25,0 %
Högst ränta 44,0 %
Snitt exempelränta 32,3 %
Startavgift 1
Aviavgift 1
Utan UC 5
Anmärkning OK 5
Högkostnad 1
Låg ålder (-20) 5
Pensionärslån (+65) 2

Räntespann lån Dun & Bradstreet

Nätlån
Merax
Extralånet
Banky
Cashbuddy

Vad finns i B&D kreditupplysning

Dun & Bradstreets personupplysningar för låntagare är omfattande och innehåller aktuell information som namn, adress, inkomstuppgifter, betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden.

Efter kundens behov erbjuder D&B olika varianter av personupplysningar, med skräddarsytt innehåll. Deras vanligaste upplysning för privatpersoner är anmärkningskontroll, konsument standard och personupplysning.

Uppgifter i D&B personupplysning

 • Folkbokföringsuppgifter
  Omfattar den aktuella adressen, särskild postadress, civilstånd, äktenskapsförord och eventuell bodelning.
 • Inkomsttaxering
  Innehåller de senaste tre årens inkomstuppgifter, inklusive över- och underskott av kapital. Betalningsförmågan inkluderar antalet betalningsanmärkningar, ansökningar, A-mål och E-mål, samt aktuellt och historiskt skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Företagsengagemang
  Information om den omfrågades involvering i företag.
 • Fastighetsdata
  Visar personens fastighetsinnehav, antingen aktuellt eller taxerat.
 • Aktiviteter
  Omfattar viktiga händelser som betalningsanmärkningar, ändringar i civilstånd, adress och namn, presenterade i kronologisk ordning.
 • Konsumentscore
  Privatpersoners kreditvärdighet och sannolikheten för obestånd enligt D&Bs beräkningar.

När får D&B ta en upplysning

Det är viktigt att notera att Dun & Bradstreet följer strikta riktlinjer och regler när det gäller att hantera personuppgifter och att använda kreditupplysningar.

Enligt bestämmerlser i kreditupplysningslagen måste den som begär en personupplysning ha ett giltigt och motiverat syfte.

Ett sådant syfte kan vara om du planerar att ingå ett kreditavtal eller liknande avtal med den berörda personen, eller om det föreligger eller planeras en avtalsrelation där en ekonomisk riskbedömning är nödvändig.

Respekt för dessa principer är viktigt för att säkerställa rätt och ansvarsfull användning av personupplysningar.

 • Lån
 • Kreditavtal
 • Konsumentkrediter (penningkredit)

Dun och Bradstreet skickar alltid en upplysningskopia när ett företag tar en kreditupplysning på en privatperson. På upplysningskopian framgår det vem som beställt kreditupplysningen samt vilken information som lämnats ut om den omfrågade.

Min upplysning

Med ett konto på Min upplysning får du en notis via e-post när ett företag tar en kreditupplysning hos Dun och Bradstreet. Genom din personliga inloggning får du även en exklusiv översikt över alla tidigare kreditförfrågningar som gjorts på ditt namn.

Genom att använda Min Upplysning, inte bara minskar du din påverkan på miljön, utan du får också snabb och enkel tillgång till alla dina viktiga uppgifter på ett bekvämt ställe.

Med denna unika tjänst har du fullständig kontroll över din kreditinformation och alla offentliga data som är kopplade till ditt personnummer, vilket möjliggör noggrann kontroll av att all information om dig stämmer korrekt.

En extra fördel är att du kan ta obegränsat antal kreditupplysningar på dig själv utan att dessa registreras eller påverkar din kreditvärdighet på något sätt.

Drömmarnas hus

Drömmarnas hus bokhandel

Anna och Henrik hade alltid drömt om att starta ett familjeföretag, en liten bokhandel som skulle bli stadens mysigaste samlingspunkt.

Men som många andra hade de också en oro – att ta ett lån skulle innebära en kreditupplysning, och de ville undvika att ha för många sådana registreringar hos Upplysningscentralen (UC). Dessa registreringar kunde påverka deras möjligheter att ta lån i framtiden.

Då upptäckte de möjligheten att låna pengar med kreditupplysning via Dun & Bradstreet (D&B). Detta skulle ge dem det kapital de behövde för att starta bokhandeln utan att få en prick hos UC.

Med en godkänd ansökan i hand och en tydlig affärsplan, kunde Anna och Henrik äntligen sätta igång med renoveringar, inköp av böcker och inredning.

Bokhandeln ”Drömmarnas Hörna” slog upp sina dörrar ett par månader senare. Det var inte bara en bokhandel; det var ett varmt, inbjudande utrymme fyllt med skratt, drömmar och berättelser. Familjens passion för litteratur smittade av sig på alla kunder.

Ett år senare var ”Drömmarnas Hörna” inte bara en framgångsrik verksamhet, utan också stadens hjärta.

Anna och Henrik tittade ofta tillbaka på den dagen de beslutade sig för att ta ett lån via D&B. Det gav dem möjligheten att förverkliga sin dröm, utan de långsiktiga konsekvenserna av en UC-registrering.

Frågor och svar

Dun Bradstreet samlar in uppgifter från olika källor, inklusive myndigheter, offentliga register, företag och andra tillgängliga datakällor.
En kreditupplysning från Dun Bradstreet innehåller vanligtvis information om personens inkomster, skuldsaldo, betalningsanmärkningar, tidigare lån och krediter, samt eventuella pågående avbetalningsplaner.
Dun & Bradstreet hjälper företag med data och kreditanalys av företag och privatpersoner. Deras huvudkontor finns i Jacksonville, Florida. Den svenska verksamheten har sin grund i förvärvet av kreditupplysningsföretaget Bisnode.
Vanligtvis kan långivare, finansinstitut och andra företag som beviljar lån eller krediter begära en kreditupplysning från Dun Bradstreet i syfte att bedöma en persons kreditvärdighet.
Lagringstiden varierar beroende på lagstiftning och typ av uppgifter, men vanligtvis sparas kreditupplysningar i ett par år.
Ja, genom att ha en sund ekonomisk hantering, betala räkningar i tid och undvika betalningsanmärkningar kan du förbättra din kreditvärdighet över tid.
Ja, du kan kostnadsfritt se vilka uppgifter som finns registrerade om dig via tjänsten mi upplysning.

Populära lånebelopp

låna 10 000

låna 20 000

låna 50 000

låna 150 000

låna 250 000

låna 500 000

Mer om oss

Ekorapport

Kontakt

Säkerhetspolicy

Villkor

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network