Prisjämförelse bläckpatroner

2023-12-07
Faktaruta: risjämförelse av bläckpatroner

En prisjämförelse av bläckpatroner innebär att man jämför priset på samma eller liknande bläckpatroner hos olika återförsäljare för att hitta det mest förmånliga priset.

Det kan göras genom att besöka olika webbplatser eller använda prisjämförelsesidor som listar priser från olika återförsäljare. Genom att analysera priserna kan man välja den återförsäljare som erbjuder det bästa priset och därigenom spara pengar på sina bläckpatronköp.

Prisjämförelse bläckpatroner & toner

Patroner.se

populärt val
Patroner.se
Billiga bläckpatroner - online sedan 1996
Erbjudande Bläck en krona
Trustilot betyg 4,5
Produkt för en krona Ja

Bäst prisjämförelse bläckpatroner

 1. Patroner.se : Prisjämförelse bläckpatroner
 2. InkClub : Prisjämförelse bläckpatroner
 3. Tonerlagret : Prisjämförelse bläckpatroner
 4. Office and Print : Prisjämförelse bläckpatroner
 5. Kjell & Co : Prisjämförelse bläckpatroner

InkClub

InkClub
Mer än bara bläck och toner
Erbjudande Bläckpatron en krona
Trustilot betyg 4,4
Produkt för en krona Ja

Tonerlagret

Tonerlagret
Toner och bläck till lagerpris
Erbjudande Låga priser
Trustilot betyg 3,3
Produkt för en krona Nej

Office and Print

Office and Print
Bra priser på produkter du använder
Erbjudande Fraktfritt över 1000 Kr
Trustilot betyg
Produkt för en krona Nej

Kjell & Co

Kjell & Co
Kunskap och tillbehör till hemelektronik
Erbjudande Fri frakt över 499 Kr
Trustilot betyg 3,4
Produkt för en krona Nej

Trustscore Erbjudande Frakt Sista beställning
InkClub Mer än bara bläck och toner 4,4 Bläckpatron en krona 49 kr 19:00
Patroner.se Billiga bläckpatroner - online sedan 1996 4,5 Bläck en krona 49 kr 16.00
Tonerlagret Toner och bläck till lagerpris 3,3 Låga priser 49 kr 16.00
Office and Print Bra priser på produkter du använder Fraktfritt över 1000 Kr 95 kr 13.00
Kjell & Co Kunskap och tillbehör till hemelektronik 3,4 Fri frakt över 499 Kr 49 kr 14:00

Jämför priser på bläckpatroner

Lägst kostnad för skrivarbläck erhålls med kompatibla bläckpatroner eller miljöbläckpatroner. Priserna kan skilja sig en hel del mellan olika återförsäljare och är lite knepiga att jämföra eftersom det inte är en homogen produkt. Samma patrontyp kan vara både en återanvänd originalpatron eller en nytillverkad kompatibel samt innehålla olika mängder bläck.

Det är komplicerat att jämföra priser på bläck och toner. Det finns idag ett enormt utbud av patroner och lasertoners från olika tillverkare till högst skiftande priser, kvalitet och innehåll. För att kunna göra en rättvisande prisjämförelse finns många faktorer att ta hänsyn till.

Det ur ett konsumentperspektiv kanske mest intressant att få reda på vilken skrivare som är mest ekonomisk men då nya skrivare lanseras så gott som veckovis blir en sådan undersökning mycket komplicerad och resurskrävande.

En grundlig jämförelse kräver att kostnaden för ersättningspatroner räknas ut för varje skrivarmodell vilket skulle bli enormt arbetskrävande och kostsamt.

Genom att bli medveten om vissa basfakta kan du dock göra sig tillräckligt informerad för att kunna göra ett bättre och mer ekonomiskt köp.

Det är inte alltid säkert att nya patroner är det självklara valet. Sett till den totala kostnaden per utskrift (beroende på skrivartyp) blir kostnaden ofta lägre med en återanvänd eller kompatibel bläckpatron. Även ursprungsleverantörer av HP bläckpatroner och Lexmark har återvinningsprogram för skrivarpatroner.

Det kan vara värt att beakta att skrivare använder olika metoder för utskrifter. De vanligaste teknikerna är micro piezo (Epson) och termisk utskrift. Utan att gå närmare in på de tekniska detaljerna kan skillnaderna med avseende på kostnad och kvalitet beskrivas så här;

Jämfört med den termiska bläckstråleskrivaren ger en micro piezo patron i allmänhet utskrifter med finare kvalitet vilket gör både nya och återvunna patroner något dyrare. Denna aspekt bör övervägas under inköp.

Den ultimata jämförelsen bör definiera kostnad per utskrift. När du vet priset per patron, leta efter information om vilket antal sidor som skrivaren kan skriva ut i en viss kvalitet innan kassetten med bläck tar slut. Med dessa två parametrar, bör du ha tillräckligt med information för att välja rätt printerpatron.

I dag har praktiskt taget alla en skrivare hemma, så det är många som får problem när  färgpatronerna tar slut. Tidigare var du tvungen att leta i olika butiker men idag kan du genom Internet använda den här sidan för att jämföra priser på Canon bläckpatroner och sedan beställa hem patronerna direkt till dörren.

Hur kan jag jämföra pris på det bästa skrivarbläcket?

Om du vill jämföra priser på toner och patroner finns det många svenska och europeiska online-återförsäljare som levererar till både företag och privatpersoner. På lastoffer jämför vi aktuella priser till alla vanliga bläck- och laserskrivare.

Vilka bläckpatroner är det som jämförs?

Det finns tre huvudtyper av skrivarbläckpatroner att tänka på: OEM, renoverade och kompatibla. OEM- eller originalutrustningstillverkare, patroner är vad du hittar i de flesta kontorsbutiker och i storhandeln. Dessa produkter kommer direkt från varumärket, som HP eller Canon, och är det dyraste alternativ.

Jämförelse av originaltoner och bläck

Handlarens vinstmarginal på originalprodukter är mycket minder än för kompatibla produkter och därför skiljer sig priserna inte så mycket. Om man endast vill köpa originalprodukter är det bäst att leta efter tillfälliga erbjudanden och lagerrensningar’

Var kan man jämföra billigast bläckpatroner?

Det finns ett antal alternativ tillgängliga för företag för att spara pengar på skrivarbläck, med de största besparingarna som erbjuds dem som inte är rädd för att använda förbrukningsvaror från okända tillverkare.

Pris på skrivarbläck jämförs med champagne

Skrivarbläck har visat sig vara dyrare än champagne, och andra liknande jämförelser har gjorts tidigare, nämligen med guldpriset. I en värld där det papperslösa kontoret snart kan bli normen har tiden som går åt till att pyssla med och räkna ut kontorsskrivaren minskat dramatiskt, men priset på bläck är fortfarande lika högt som någonsin.

Tillverkare låser in konsumenter för att hindra jämförelse

Precis som med alla andra teknikföretag är leverantörsinlåsning ett verkligt problem för skrivarägare eftersom tillverkare ofta ser till att det är mycket lättare att köpa sitt eget egna bläck i sina egna bläckpatroner än att undersöka var man kan köpa en kompatibel produkt för mindre pengar.

Men som andra teknikområden finns det besparingar att göra om du shoppar runt på tredjepartswebbplatser och butiker – små besparingar som kan öka över tiden, särskilt om ditt företag använder mycket bläck.

Billigt skrivarbläck finns på många ställen på webben, och ännu större besparingar kan göras om du tar en risk med billigare asiatiska produkter som fortfarande är kompatibla.

Dessa tillverkare säljer betydligt billigare skrivarbläck än välkända tillverkare men kvaliteten kan ibland vara lägre. Det är inget alternativ för en kräsen proffsfotograf som kräver högsta möjliga kvalitet men funkar utmärkt för vanliga användare.

Varför är det så stora prisskillnader på skrivarbläck?

Anledningen till att skrivarbläck är så dyrt är delvis på grund av problemet med leverantörsinlåsning. Skrivartillverkare säljer ofta sin hårdvara – själva skrivaren – med förlust och gör sin vinst på återkommande köp av bläck och bläckpatroner under skrivarens livstid.

Denna affärsmodell kan ses överallt och allt fler företag ser det stora värdet i att knyta upp kunder och skapa långsiktiga kundrelationer.

Är det billigare att fylla på själv?

Att fylla på dina egna bläckpatroner för skrivare kan vara ett kostnadseffektivt sätt att hantera sin bläckbudget, även om det kräver lite mer praktisk ansträngning att underhålla.

Denna process innebär att man köper de officiella skrivarbläckpatronerna från tillverkaren och sedan en påfyllningssats.

Både bläcket och bläckpatronen måste vara kompatibla med skrivaren för att det ska fungera.

Vissa tillverkares skrivarpatroner, som exempelvis Canon Pixma skrivare, är försedda med ett chip för att förhindra att produkter från tredje part.

Därför, när du fyller på dessa typer av patroner, måste chipet också återställas vilket kan göras med en chipåterställningsenhet som kan köpas online.

Svårigheter vid prisjämförelse av bläckpatroner

Det är ofta problematiskt att jämföra så kallade kompatibla patroner rakt av med original. Vare sig kvalitet eller mängden bläck i behållaren är den samma. Att bara jämföra priset blir därför nästan alltid missvisande.

Det är som att jämföra privatlån med snabblån – det är helt olika produkter. En bläckpatron med påmonterat skrivarhuvud kan återanvändas flera gånger, ofta så många som 10 gånger men efter det sjunker kvaliteten på utskrifterna märkbart. Det går på förhand inte att veta hur många gånger en bläckpatron har blivit återfylld.

Resultatet av undermåliga så kallade miljöbläckpatroner är dålig utskriftskvalitet och fel på skrivaren. Ibland kan därför det som verkade vara en besparing på sådana produkter leda till dyrare långsiktiga utgifter. Det gäller därför att se upp och bara handla från pålitliga leverantörer.

I grund och botten finns det bara två alternativ när det gäller att köpa billiga skrivarpatroner och ingen av dem är ett ”perfekt” val. Originalpatroner garanterar kompatibilitet och optimal prestanda med din specifika skrivare, men är dyra.

Patroner från tredje part är tillgängliga för vissa skrivare och är billigare, men medför risk för suboptimala prestanda- och kompatibilitetsproblem.

Vilket skrivarbläck är billigast i jämförelser?

När du väljer att köpa en ny skrivare är det naturligt för den medvetna konsumenten att vilja beslutet baserat utskriftskostnaden. Men det finns mer i beslutet än bara priset på förbrukningsvaror som bläck och toner.

Skrivaren i sig kommer kanske att ha en större inverkan på företagets totala bläckanvändning än själva typen av bläck. När du köper en skrivare ska du leta efter egenskaper som en låg kostnad per sida och bläckpatronernas kapacitet – större storlekar kan leda till större besparingar.

Återigen, när man frågar vilket skrivarbläck som är billigast, kommer det alltid att vara eftermarknaden, bläck från tredje part som säljs av inofficiella tillverkare.

Dessa patroner är ofta mycket billigare än den officiella leverantörens eget skrivarbläck men den ursprungliga tillverkaren kommer att säga att deras egna patroner är mer tillförlitliga och håller längre.

Vanliga klagomål med patroner från tredje part innebär ofta dålig kompatibilitet, bläckläckage och utskrift av dålig kvalitet.

Att välja att köpa från officiella tillverkare som erbjuder bläckprenumerationer som levererar nya patroner varje månad, som HP: s Instant Ink-erbjudande, kan också leda till besparingar utan att behöva riskera kompatibilitets- eller prestandaproblem.

Enligt HP går det att spara upp till 50% på bläck eller toner när de prenumererar på Instant Ink, beroende på antalet sidor som skrivs ut per månad, så det är värt att överväga sådana program i dina köpbeslut.

Var kan man köpa det billigaste skrivarbläcket?

Så kallade ”prenumerera och spara” -initiativ som HP: s Instant Ink kan köpas direkt via tillverkaren och kan i vissa fall spara företag pengar. Du har också möjlighet att köpa enskilda patroner direkt från tillverkaren men detta är ofta inte det billigaste alternativet.

Stora e-handelswebbplatserna som Amazon erbjuder alla populära bläckpatroner för skrivare, men de är sällan billigare än tredjepartsåterförsäljare som kan erbjuda rabatter & storpack och därmed de billigaste skrivarbläckpatronerna totalt sett.

Hur fungerar prisjämförelser?

Prisjämförelser är verktyg som gör det möjligt för kunder att jämföra priser, leverans alternativ och tillhandahållna tjänster från flera återförsäljare på en enda webbsida och identifiera den handlare som erbjuder det bästa erbjudandet.För e-handelshandlare är prisjämförelsemotorer en möjlighet att marknadsföra sina produkter hos intresserade köpare.

Besökare på en prisjämförelsesajt surfar inte bara planlöst på nätet utan har ofta redan fattat beslutet att köpa och letar helt enkelt efter det lägsta priset.

Med sin höga avsikt att köpa är jämförelsekunder därför en idealisk publik för att marknadsföra produkter.

Vad är prisjämförelse?

Prisjämförelse innebär att jämföra priset på liknande produkter i olika butiker, över olika märken. Med uppkomsten av e-handeln har jämförelseshopping nu blivit en praxis för online-shoppare.

Det uppskattas att mer än en miljon svenskar använder prisjämförelse webbplatser innan de gör en beställning online.

10 Tips

 • Använd prisjämförelsesajter

  Dessa webbplatser samlar priser från olika återförsäljare, vilket ger en snabb översikt av de bästa erbjudandena.

 • Kontrollera kompatibilitet

  Se till att bläckpatronen passar din skrivarmodell innan du jämför priser.

 • Läs kundrecensioner

  De kan ge insikt om bläckets kvalitet och huruvida det är prisvärt.

 • Jämför pris per volym

  Vissa patroner kan vara dyrare initialt men erbjuder mer bläck, vilket ger bättre värde över tid.

 • Beakta fraktkostnader

  Vissa onlinebutiker kan erbjuda lägre produktpriser men höga fraktkostnader.

 • Titta på paketerbjudanden

  Vissa återförsäljare erbjuder rabatter när du köper flera patroner samtidigt.

 • Se upp för kampanjer

  Återförsäljare kan ha tidsbegränsade erbjudanden eller rabatter på bläckpatroner.

 • Undersök garantin

  En lägre pris kan vara lockande, men se till att det inte påverkar produktens garanti eller kvalitet.

 • Jämför original mot kompatibla patroner

  Kompatibla eller återfyllda patroner kan erbjuda bättre värde än original, men undersök kvaliteten först.

 • Försiktighet med ”för bra för att vara sant”-erbjudanden

  Extremt låga priser kan indikera patroner av låg kvalitet eller potentiella bedrägerier.

Manuell eller automatisk prisjämförelse

Frågor och svar

Hos en prisjämförelsesajt fungerar prisjämförelsesajter ungefär som en sökmotor - skillnaden är att prisjämförelsemotorer visar produkter.
Det beror på vilken produkt det handlar om. På lastoffer jämför vi priser på bläck och toner.
lastoffer är en jämförelsesajt för priser på bläck och toner
Vid jämförelse av produktpriser ska man förutom priset kontrollera varifrån produkten skickas. Andra saker att notera är varumärke, material och kvalitet.

Redaktionen

Stig Eskilsson är skribent och expert inom området för bläckpatroner och toner. Med sin gedigna kunskap och passion för ämnet bidrar han regelbundet med informativa och insiktsfulla artiklar.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network