Bläck till bläckstråleskrivare

2024-04-24
Faktaruta: Bläck till bläckstråleskrivare

Bläck till bläckstråleskrivare< innehåller flytande bläck och fungerar som skrivarens färgreserv.

Genom att spruta små droppar bläck på papperet skapar bläckstråleskrivaren text och bilder. Patronerna finns i olika färger, ofta svart, cyan, magenta och gul, för att producera ett brett färgspektrum.

Bläck till bläckstråleskrivare

Patroner.se

populärt val
Patroner.se
Billiga bläckpatroner - online sedan 1996
Erbjudande Bläck en krona
Trustilot betyg 4,5
Produkt för en krona Ja

Bäst bläck till bläckstråleskrivare

 1. Patroner.se : Bläck till bläckstråleskrivare
 2. InkClub : Bläck till bläckstråleskrivare
 3. Tonerlagret : Bläck till bläckstråleskrivare
 4. Office and Print : Bläck till bläckstråleskrivare
 5. Kjell & Co : Bläck till bläckstråleskrivare

InkClub

InkClub
Mer än bara bläck och toner
Erbjudande Bläckpatron en krona
Trustilot betyg 4,4
Produkt för en krona Ja

Tonerlagret

Tonerlagret
Toner och bläck till lagerpris
Erbjudande Låga priser
Trustilot betyg 3,3
Produkt för en krona Nej

Office and Print

Office and Print
Bra priser på produkter du använder
Erbjudande Fraktfritt över 1000 Kr
Trustilot betyg
Produkt för en krona Nej

Kjell & Co

Kjell & Co
Kunskap och tillbehör till hemelektronik
Erbjudande Fri frakt över 499 Kr
Trustilot betyg 3,4
Produkt för en krona Nej

Trustscore Erbjudande Frakt Sista beställning
InkClub Mer än bara bläck och toner 4,4 Bläckpatron en krona 49 kr 19:00
Patroner.se Billiga bläckpatroner - online sedan 1996 4,5 Bläck en krona 49 kr 16.00
Tonerlagret Toner och bläck till lagerpris 3,3 Låga priser 49 kr 16.00
Office and Print Bra priser på produkter du använder Fraktfritt över 1000 Kr 95 kr 13.00
Kjell & Co Kunskap och tillbehör till hemelektronik 3,4 Fri frakt över 499 Kr 49 kr 14:00
Förklaring: Bläck till bläckstråleskrivare

Drivande bakom utvecklingen av bläckstråleskrivare är efterfrågan på skrivare för fotoutskrifter och nya skrivarmodeller som förenar skrivare, kopieringsmaskin och skanner i en enhet. Innovationer och fallande priser har lett till kraftigt ökad försäljning av bläckstråleskrivare för både hem- och kontorsanvändning.

Det är dock först när bläcket tar slut som man upptäcker den verkliga kostnaden för den tillsynes så billiga skrivaren. Kostnaden för en svart och färg ersättningspatron kan ofta bli lika hög som kostnaden för själva skrivarenheten.

När man inser hur dyrt det kan bli att skriva ut färgbilder blir användaren mer selektiv med vilka fotografier som skrivs ut och företagets inköpsansvarige klagar över kostnaderna för inköp av bläckpatroner.

Bläck till bläckstråleskrivare

När det gäller inköp av bläckpatroner finns det flera olika typer och tillverkningskällor att välja mellan. De dyraste patronerna och som du blir rekommenderad att köpa är original patroner från tillverkaren av den subventionerade skrivaren.

De här patronerna känner du lätt igen, de har tillverkarens logo (samma som skrivaren) och säljs i samma butik där du köpte skrivaren. För billigast utskrifter gäller det att både välja rätt skrivare och rätt återförsäljare av bläckpatroner.

et billigaste och smartaste valet för inköp av bläck till skrivare är att välja kompatibla bläckpatroner – det sparar man mest pengar på.

Vilka typer av bläck finns det?

Vissa sorters utskriftsjobb kräver en särskild typ av bläck. Det finns flera typer av skrivarbläck framtagna för att ge bäst resultat för varje typ av utskrift.  För enklare utskrifter finns det en uppsjö av asiatiska tillverkare av lågprisbläck, vilket innebär billigare utskrifter än märkesbläck.

Tillverkare av skrivare rekommenderar sina kunder att använda varumärkesbläck för bästa resultat.Bläckpatroner används endast i bläckstråleskrivare – laserskrivare använder toner, ett pulverformigt ämne som smälts på papperet under utskriftsprocessen.

Patroner finns i olika storlekar och konfigurationer, alla utformade för att passa olika modeller av skrivare. Många företag tillverkar bläckpatroner, inklusive återvunna, påfyllda patroner eller patroner som är utformade för att fungera med varumärkesskrivare men till en lägre kostnad. Det är viktigt för konsumenterna att köpa rätt typ av bläck och rätt storlek på patronen för sin skrivare.

Majoriteten av bläckstråleskrivare använder flytande bläck av något slag, oavsett om det är pigmentbaserat eller färgbaserat. Pigmentbaserade bläck binder till papperet något bättre än färgbaserade bläck, vilket minskar sannolikheten för att bläck kommer att blöda genom papperet. Färgämnesbaserat skrivarbläck ger ljusare färger i ett bredare sortiment, men avluftning är vanligare. Vattentätt bläck är också ett populärt alternativ, eftersom de flesta utskrifter med flytande bläck kommer att blöda om slutprodukten blir våt.

Vissa skrivare använder fast bläck – block av en färgad, vaxartad substans som vanligtvis till stor del består av vegetabiliska oljor som smälts och appliceras på papperet under utskriftsprocessen.

Denna typ sägs ge mer livfulla färger och mycket högkvalitativ utskrift. De ger mycket mindre avfall än traditionella bläckpatroner med flytande bläck. Denna rörelse mot grönt, eller miljövänligt, bläck har fått många i branschen att ändra sin inställning till hur bläcket tillverkas och distribueras. Återvunna bläckpatroner har blivit vanligare. Många tillverkare erbjuder möjligheten att skicka tillbaka de tomma patronerna för enkel återvinning.

Varför är mina utskrifter så dyra?

Skrivare kan variera mycket i pris, men instegsköpare som letar efter en enkel hemskrivare tenderar att komma hem med den billigaste skrivaren.  Vissa modeller kostar så lite som några hundra kronor. En skrivare med en liten prislapp kan vara lockande för den oinformerade konsumenten.  Skrivarindustrin har blomstrat genom att sälja billiga skrivare med dyrt bläck i flera år. Affärsidén är den samma som för rakhyvlar.

Genom att erbjuda en billig och bra rakhyvel kan sedan stora vinster kammas hem när det blir dags att köpa nytt rakblad.Med rakbladsmodellen är tanken på att sälja en vara till ett lågt pris som lockar kunden att köpa, men tar ut ett högt pris för förbrukningsvaror som varan är beroende av för att fungera.  Till exempel kostar en handhållen rakhyvel lite i jämförelse med de dyra bladpaket du behöver köpa och återköpa för att faktiskt använda produkten.

Du har köpt en budgetskrivare

På samma sätt fungerar det med budgetskrivare. Efter ett års användning av din budgetprisskrivare, har du redan spenderat mer pengar på bläckpatroner än du gjorde på skrivaren. Faktum är att detta är anledningen till att många skrivare är prissatta så lågt att de till och med säljs med en liten förlust. Varför?

Eftersom de kan ta ut ett högre belopp för bläcket kunden kommer att behöva för att kunna använda produkten, och när kunden har slut på bläck eller toner, har de inget annat val än att köpa igen.

Vi rekommenderar att du tar erbjudanden om tokbilliga skrivare med en stor nypa salt.  Skrivarna är säkert bra men det är inte där skon klämmer. Gör lite efterforskningar först och leta efter en skrivare som uppfyller dina behov och erbjuder ett bra utskriftsvärde.

Din skrivare matchar inte utskriftsbehoven

Skrivarpatroner och deras kostnad per utskrift skiljer sig betydligt mellan olika modeller.  Oavsett om du äger en allt-i-ett-bläckstråle eller en färglaserskrivare avgör vad du skriver ut och vilken typ av patron du skriver ut med hur snabbt du får slut på bläcket.

Bläckstråleskrivare använder bläckpatroner, som för det mesta är bäst sporadiska hemutskrifter och foton.  På grund av sin mindre storlek och begränsade kapacitet kan de kräva frekvent ersättning om du skriver ut ofta, vilket snabbt gör hål i hushållskassan.

Laserskrivare använder tonerkassetter och föredras av hemmakontor och företag med stora utskriftsbehov. Om du skriver ut regelbundet är det bättre att investera i en laserskrivare.  Det kan kosta lite mer men du får ett bättre övergripande utskriftsvärde under skrivarens livstid.

De flesta tonerkassetter kan skrivas ut tusentals sidor innan de behöver bytas ut och till skillnad från en bläckpatron torkar inte tonerkassetterna ut om de inte används under en längre tid.

Om du skriver ut många dokument och inte behöver högupplösta färgbilder sparar du förmodligen mycket pengar på lång sikt genom att byta till en laserskrivare.

Du köper fel typ av bläckpatron

Utskriftskapacitet mäts som det ungefärliga antalet sidor som du kan skriva ut med en patron.  Kostnadsberäkningar baseras på 5% sidtäckning eller utskrifter där 5% av sidan är täckt med bläck.  Varje patron har en unik kostnadsprofil, och vissa är mycket mer kostnadseffektiva än andra.

De flesta patroner säljs i både standard och hög kapacitet, eller XL-storlek.  Ett antal skrivare fungerar också med extra stora högkapacitetskassetter.  Patronerna med högre kapacitet är fyllda med mer bläck, och om du skriver ut mycket är de ofta det bästa alternativet.

Tänk på att patronkostnaden kan vara mycket olika beroende på vilken skrivare du äger.  Du kan köpa två patroner med jämförbar sidavkastning till helt olika priser, varför utskriftskostnad alltid bör beaktas när du köper en ny skrivare.

Du betalar för mycket för skrivarpatroner

Många skrivarpatroner med varumärken kan vara dyra.  Lyckligtvis är de inte ditt enda utskriftsalternativ!  Kompatibla patroner från en välrenommerad tredjepartstillverkare kan minska dina patronkostnader dramatiskt och erbjuda jämförbara utskriftsresultat till ett mycket lägre pris.

Eftersom de resurser som behövs för att tillverka ett kompatibel alternativ är låg, kan besparingarna överföras direkt till kunden, utan att offra utskriftskvaliteten. Hos lastoffer hittar du tusentals kompatibla patroner till konkurrenskraftiga priser, vilket ger ett överkomligt alternativ för de flesta skrivarmodeller.

Bläcktankskrivare som Epson Ecotank eller Canon Megatank är ett annat lågkostnadstryckalternativ, men dessa produkter är bara ekonomiska om du skriver du har ett väldigt stort utskriftsbehov.  Oavsett vilket alternativ du väljer, håll ett öga på dina långsiktiga patronkostnader.

Nu när du vet varför dina utskrifter kostar så mycket kan du vidta lämpliga åtgärder för att söka efter en skrivare med bläckpatroner som bäst passar din budget.  Välj inte av den första bästa skrivare du ser utan fundera även på om den erbjuder en överkomlig utskriftskostnad.

Färgämnesbaserat bläck

Färgämnesbaserat (dye) bläck består av en vattenlösning där färgpigmenten är upplöst i vattenblandningen istället för inkapslade i små partiklar. Skrivare som använder färgämnesbaserat bläck använder värme och tryck för att förånga vattnet när den binder bläcket till fibrerna i papperet.

Tips

 • 1. Förvara bläckpatroner i originalförpackningen tills de ska användas för att förhindra uttorkning.
 • 2. Se till att använda rätt bläckpatron specifikt designad för din skrivarmodell för att säkerställa bästa utskriftskvalitet.
 • 3. Rengör skrivarens bläckmunstycken regelbundet för att förhindra igensättning och säkerställa en jämn bläckfördelning.
 • 4. Undvik att ta bort bläckpatronen från skrivaren om det inte är nödvändigt, för att minska risken för uttorkning.
 • 5. Investera i högkvalitativa bläckpatroner för att undvika bläckläckage och andra vanliga problem.
 • 6. Tänk på att vissa tredjepartsbläck kan vara av lika bra kvalitet som originalbläck men till ett lägre pris.
 • 7. Om du skriver ut sällan, gör en testutskrift varje vecka för att hålla bläcket flytande och förhindra igensättning.
 • 8. Se till att alltid ha en reservpatron till hands för att undvika driftstopp.
 • 9. Använd kvalitetspapper anpassat för bläckstråleskrivare för bästa utskriftsresultat.
 • 10. Kontrollera skrivarens inställningar och välj rätt papperstyp och utskriftskvalitet för dina behov.

Frågor och svar

Flytande bläck används oftast i bläckstråleskrivare och finns i antingen färgbaserade eller pigmenterade former. Vissa skrivare använder fast bläck istället för flytande bläck.
Kontrollera om patronens ventiler är igensatta. Prova att använda en annan bläckpatron för att avgöra om skrivaren kan känna igen andra patroner. Om skrivaren brukade fungera med en gammal patron kan du prova att installera den gamla patronen igen och se om skrivaren ger någon form av utskrift. Täppta munstycken kan enkelt rengöras med alkohol.
Flera faktorer kan göra att produkten skriver ut tomma sidor, till exempel utskriftsinställningar, lågt bläck eller själva produkten. Skriv ut en testsida för att se om något av munstyckena är igensatta. Rengör skrivarhuvudet om det behövs. Kontrollera att inställningarna för pappersstorlek, orientering och layout i skrivarprogramvaran är korrekta.
Ja. Ecotank-systemen som använder en bläcktank och inte patroner kan och kommer att torka upp. Om du inte använder skrivaren regelbundet kan den torka ut. Om du använder skrivaren men tanklocket/tätningen är skadad eller inte sitter bra kan den också torka upp med tiden.
Pigmentbaserade bläck binder till papperet något bättre än färgbaserade bläck, vilket minskar sannolikheten för att bläcket kommer att blöda genom papperet.
Färgämnesbaserat skrivarbläck ger ljusare färger i ett bredare sortiment, men avluftning är vanligare. Många av Canons skrivare ur Pixma serien använder färgämnesbaserat bläck.

Redaktionen

Stig Eskilsson är skribent och expert inom området för bläckpatroner och toner. Med sin gedigna kunskap och passion för ämnet bidrar han regelbundet med informativa och insiktsfulla artiklar.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-23

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network