Guide: Kontaktlinser

KontaktlinsLetar du efter svenska nätbutiker som säljer billiga kontaktlinser med erbjudande för nya kunder?

För många människor är inte glasögon något alternativ. Särskilt aktiva person och barn har ständiga problem med tappade glasögon vilket resulterar i repor och försämrad syn. När det gäller olika typer av fysiskt arbete är glasögon långt ifrån en optimal lösning för personer med synfel. Idrottsmän kan överhuvudtaget inte använda glasögon. Har du någonsin sett en fotbollsspelare i glasögon?

Med hjälp av kontaktlinser är det enkelt att korrigera synen och de sitter dessutom kvar på ögat under sport, arbete och lek. Moderna linser är så lätta och tunna att bärarna inte ens tänker på att de har kontaktlinser.

Kontaktlinser är effektiva och bekväma så länge de tas väl om hand. När kontaktlinser används hela dagen kan smutspartiklar och protein lätt samlas på linsen vilket kan orsaka en suddig syn som kan vara mycket irriterande. För att undvika liknande problem måste kontaktlinser rengöras och desinficeras regelbundet med linsvätska. Linsen måste desinficeras för att eliminera mikroorganismer och smutspartiklar. Slarv och vårdslöshet med linser kan orsaka ögoninfektioner.

Innan du kan köpa linser online måste du besöka en optiker eller ögonläkare för att fastställa vilken typ av synfel du har och vilken lins som du skall köpa för att korrigera felet. Tyvärr är det inte alla som kan använda kontaktlinser eftersom linserna inte passar alla personers ögon.

LenswayGaranterat lägst pris - leverans inom 24 timmarOm Lensway
LensstoreSolglasögon på köpetFri fraktOm Lensstore
Lenson50 kr rabatt till nya kontaktlinskunderSnabb leverans Om Lenson
NetlensKöp nu betala senare - prismatchning garanterar lägst prisOm Netlens

Köpa kontaktlinser på nätet

KontaktlinsmärkenVarför inte köpa kontaktlinser på nätet och spara pengar på annars så dyra linser? Gör som många andra smarta konsumenter. Att beställa online är både enklare, smartare och det går dessutom mycket fortare!

Vet du inte vilken styrka du behöver eller har du inte använt linser tidigare? Hos optikern kan du få hjälp med en synundersökning, de värden du får på dina ögon använder du sedan när du beställer billiga linser på nätet.

Varför köpa kontaktlinser online?

- Eftersom det är enkelt, bekvämt och betydligt billigare.

Besparingar kan variera från 15 % till upp till 70 % jämfört med inköp hos en optiker. På nätet hittar du det bredaste urvalet från de flesta tillverkarna, och det är det perfekta sättet att jämföra funktioner, alternativ och kostnader. Möjligheten handla när som helst på dygnet i lugn och ro är obetalbar.

Innan du lägger din beställning online finns det några saker att tänka på.

Bra att veta om kontaktlinser

Kontakter är tunna, plast-formade skivor gjorda för att korrigera problem med synen som långsynthet, närsynthet och astigmatism. Ögats naturliga fukt hjälper linsen att fastnar ögat. Kontaktlinser kan också bäras av personer som genomgått en operation för grå starr, eftersom de kan hjälpa ögonen att läka lite snabbare. Kontakter ger ett fullt synfält. Linsen och fokus är samma som vid användande av glasögon.

batmanSyfte – varför behöver du kontaktlinser?

Människor bär kontaktlinser av många olika skäl. De flesta för att de föredrar linser i stället för glasögon för syn korrigering. Kontaktlinser används för att korrigera astigmatism, närsynthet, långsynthet eller presbyopi. Det finns olika typer av linser för varje av dessa ändamål. Det är viktigt att du med hjälp av en optiker utreder ditt behov:

  • Toriska linser används för astigmatism.
  • Sfäriska linser ordineras för närsynthet och framsynthet.
  • Multifokala linser bidrar till korrigeringen av presbyopi, ett tillstånd som orsakas av ålder och som gör att ögat inte längre fokuserar tydligt på nära objekt, som när man läser.

Andra kontaktlinser kan tjäna ett terapeutiskt syfte för att skydda hornhinnan och fördela medicin för att behandla ögat. Dekorativa kontaktlinser är i grund och botten färgade linser som ger olika effekter, som regnbågens färger och kattens ögon. Kosmetiska linser, å andra sidan, är avsedda att ändra det övergripande utseendet på ögonen.

Varumärken och tillverkare

Cooper Vision
Air Optix
Biomedics
Acuvue