Kortlån – verksamheten nedlagd

2024-06-13

Verksamheten nedlagd

Kortlån.se var ett konsumentkreditföretag specialiserat på  mindre lån utan säkerhet (sms lån, snabblån).

Hitta Snabblån

Det var helt gratis att ansöka om att låna pengar och det tillkom inga uppläggningsavgifter avgifterna bestod endast av avdragsgill ränta.

Kortlån erbjuder tre lånetyper

Kortlån Brons

1000 kronor med återbetalningstid 30 -120 dagar

Kortlån Silver

3000 – 5000 kronor med återbetalningstid 30 – 210 dagar

Kortlån Guld

10 000 / 15 000 kronor med återbetalningstid 6 månader till två år.

Kortlån.se har som ambition att erbjuda sina kunder marknadens bästa och billigaste kortlån och de har en lång historik av att förmedla dessa.

För att få låna hos Kortlån måste du ha en taxerad inkomst och vara utan betalningsanmärkningar.

Fördelar med kortlån.se

Samtliga räntor är avdragsgilla vilket innebär att du får tillbaks en del av kostnaden på skatten.Inga extra avgifter tillkommer.

Kortlån tar kreditupplysning via D&B vilket innebär att det går att låna utan UC.

För- och nackdelar med kortsiktiga lån

Det finns ett behov av korta lån för många olika situationer.

Kortsiktiga snabblån är ett enkelt sätt att få tillgång till en mindre mängd kontanter som behövs direkt och som låntagaren kan och vill betala tillbaks så fort som möjligt.

Denna typ av lån har en högre effektiv ränta än lån på långsikt, det innebär dock inte att den faktiska kostnaden för lånet behöver bli oskäligt hög.

Ett kort lån har många fördelar men priset för den snabba servicen innebär att det finns vissa nackdelar som är associerade med låneformen.

Fördelar med Kortlån

En snabb ansökningsprocess och utbetalning är den största fördelen med kortlån. Låneservicen ger tillgång till de pengar som behövs snabbt.För den som är i en nödsituation och behöver pengar på direkten går det inte att vänta på den långsamma hanteringsprocess som präglar vanliga banklån.

Kortsiktiga lån ger tillgång till kontanter på mycket kortare tid än andra typer av krediter.

Det krävs ingen säkerhet för att få ett kortlån. Lånet beviljas utan omständligt pappersarbete eller intyg som kan ta tid att skaffa fram.

Till skillnad från pantlån som historiskt varit den vanligaste formen av små korta lån ger kortlån.se tillgång till pengar utan att kunden behöver riskera att saker går förlorade vid en försäljning. Lånet kan under vissa omständigheter beviljas även till kunder med dålig kreditvärdighet.

Fler får godkänt på kortsiktiga lån.

Vanliga privatlån innebär att hela beslutsunderlaget ofta baseras på de siffror som finns registrerade hos ett kreditupplysningsföretag.

Så länge du har en stadig inkomst utan betalningsanmärkning och inte har några andra utestående lån är det enkelt att få ett kortare lån.

Detta innebär att många människor som inte skulle kunna kvalificera för andra lån kan få tillgång till krediter när de när de behöver.

Ett långsiktigt lån innebär ett åtagande för en lång tid, kanske flera år.

Lån som kräver återbetalning under en lång period är påfrestande, det är helt enkelt inte kul att se räkningen dimpa ner i brevinkastet månad efter månad.

Med ett kortare lån går det att se ett avslut runt hörnet.

Kortlån är flexibla lån med villkor anpassade efter kunden.

Det går att välja belopp och återbetalningstid vilket gör det lätt att sy ihop ett lån som passar den aktuella situationen.

Nackdelar med korta lån

Den största nackdelen med kortsiktiga lån är att den effektiva räntan kommer att vara högre än långa lån.

I vissa fall kan priset för tjänsten upplevas som högt.

Att använda effektiv årsränta på ett lån som kanske återbetalas redan efter en månad blir dock missvisande.

Det är bättre att fråga sig om det inte är rimligt med en avgift på några hundralappar för att hantera utbetalning och återkrav av ett lån oavsett hur stort beloppet är.

Ett problem med korta snabblån som inte går att komma runt men som handlar mer om låntagarnas beteende än långivarens är att människor tar ut kortsiktiga lån eftersom de har en dålig privatekonomi.

De har inte råd med alla räkningar som kommer och som ett resultat måste de låna pengar.

Ibland ljusnar det ekonomiska läget tyvärr inte efter bara en månad och en del personer som tar korta krediter förnyar därför krediterna och då blir det riktigt dyrt i längden.

Trots farorna med korta lån fyller de ett behov och är för många den enda lösningen på en akut situation som kanske skulle bli ännu dyrare och besvärligare om det inte gick att snabbt och enkelt få ett litet lån.

Utgivare

Lastoffer Network

[email protected]

© 2003-24

lastoffer.net

DMCA Protected

lastoffer network