Vad är det för skillnad på original och kompatibla bläckpatroner?

Skillnad original kompatibel bläckaptron

Kompatibla bläckpatroner (även kallade piratpatroner) kommer från en annan tillverkare och originalpatronen från den som tillverkade bläckstråleskrivaren är både mycket liten och samtidigt ganska stor.

Prisskillnaden är för de flesta konsumenter den stora frågan när kompatibla bläckpatroner jämförs med det ursprungliga varumärket. I vissa fall kan kostnaden för en kompatibel patron vara så mycket som 70 % lägre än för originalversionen. Skillnaderna i pris mellan det ursprungliga varumärket och en kompatibel lasertoner till hp kan fortfarande vara så mycket som 50 % men är normalt cirka 30 %.

Är kompatibelt bläck lika bra som original patroner?

Den mängd utskrifter som du får från att använda kompatibla bläckpatroner bör vara minst lika stor som originalet. Många kompatibla patroner har faktiskt en högre kapacitet och innehåller mer bläck vilket innebär att de räcker längre än det dyrare alternativet. Prisskillnaden blir viktigast om du kan få samma eller fler utskrifter från en billigare bläckpatron med bibehållen kvalitet.

Ett bra sätt att avgöra om kvaliteten är tillfredsställande är att utföra ett experiment med högglansigt fotopapper. Om du har ursprungliga original bläckpatronen i skrivaren skriver du ut ett urval av bilder på fotopapper under en tid och sätter upp dem på väggen eller någonstans där du kan se dem regelbundet.

När bläcket är slut köper du in en uppsättning av kompatibla bläckpatroner och kör en serie av samma foton på samma papper och sätter upp dem tillsammans med de tidigare utskrifterna och ser efter om det finns skillnader mellan de två utskrifterna. Resultaten bör berätta om skillnaden är tillräckligt små för att kunna övergå till det billigare alternativet med acceptabel kvalitet. För vardagsutskrifter som inte innebär utskrift på fotopapper är det troligt att piratpatronerna i de flesta fall kommer att vara bra.

Vad är skillnaden mellan kompatibla och återfyllda/återtillverkade bläckpatroner?

Även om tekniken bakom olika typer av skrivare som använder bläckpatroner är extremt komplex finns en enkel anledning till varför vissa skrivare kan använda kompatibla (nytillverkade) medan vissa endast kan använda påfyllda bläckpatroner.

Canon, Brother och Epson tillverkar skrivare med ett inbyggt skrivarhuvud. Därför, när du byter ut en färgpatron behöver du i praktiken bara ersätta bläckbehållaren. När en färg tar slut byter du helt enkelt bara ut den tomma färgbehållaren. HP, Lexmark och Dell tillverkar skrivare som har skrivarhuvudet integrerat i bläckpatronen. I detta fall sitter skrivarhuvudet på bläckpatronen och du får ett nytt varje gång patronen byts ut. Dessa bläckpatroner är i regel dyrare, eftersom de har mer teknik inbyggd.

En HP bläckpatron med integrerat skrivarhuvud kan i regel fyllas på upp till 10 gånger utan nämnvärd kvalitetsförlust. Om den återanvänds fler gånger än så innebär det tillslut märkbara försämringar av utskriftskvaliteten.

Kompatibel eller återfyllda patroner ger det bästa värdet och gör din utskrift mer ekonomiskt sett till mängden utskrifter.

OEM, kompatibla och miljöbläckpatroner

Är du förvirrad över den tekniska jargongen som används när det pratas färgpatroner och toner? Med alla de senaste innovationerna på toner- och bläckpatronsmarknaden är du kanske fortfarande rådvill inför alla val som konsumenten står inför.

Det är viktigt att lära sig de viktigaste skillnaderna mellan alla alternativ så du kan inte bara göra ett välgrundat beslut utan också kan spara tusentals kronor över tiden utan att kompromissa med utskriftskvalitet och sidtäckning.

Många konsumenter frågar sig vilka deras bläck och toner alternativ är för just deras skrivare. Det finns i huvudsak tre olika sorters alternativ; OEM (Original Equipment Manufacturer), kompatibel och återtillverkade produkter.

OEM (Original Equipment Manufacturer)

OEM bläck och toner patroner har samma varumärke som din skrivare och tillverkas av samma företag. På nätet är det lätt att hitta förbrukningsmaterial som bläckpatroner till Epson, HP, Canon, Brother, Lexmark, Dell och alla de stora varumärkena på marknaden. Dock kommer du att upptäcka att prisskillnaden mellan olika återförsäljare ofta är försumbar.

Nya kompatibla bläck- och tonerkassetter

Kompatibla patroner är som namnet antyder, “kompatibla” med skrivaren men produceras av en annan tillverkare – inte den ursprungliga skrivartillverkaren. Kompatibelt skrivarbläck benämns  ibland som “generiska” bläck- och tonerkassetter och produceras under en hög standard och strikt kvalitetskontroll. Ofta överstiger utskrifterna kvaliteten även jämfört med OEM bläck och toner kassetter. Därför, ger de konsumenten mer värde för pengarna och är kanske med undantag för professionella fotoutskrifter ett förnuftigt alternativ.

Renoverade tonerkassetter

Renoverade tonerkassetter är i grunden tomma toners som har återanvänts och ”renoverats” av certifierade tekniker. Processen innebär att tomma patroner köps eller samlas in, rengörs och inspekteras, slitna delar byts ut sedan fylls tonerkassetten på med nytt bläckpulver. Efter att de testas, packas de och säljs vidare.

Varför är återfyllda patroner det självklara valet för många företag och konsumenter?

Soptippar är fyllda med tomma bläckpatroner; genom att återanvända bläck och toner gör du därför en aktiv handling för en bättre miljö. En annan anledning är att de mest välrenommerade leverantörerna fyller patronerna till 100 % (det är inte alltid originalpatroner är helt fyllda) och därför i de flesta fall erbjuder en mycket högre sidtäckning.

Om du vill spara pengar och skona miljön är renoverade tonerkassetter en bra lösning

De återförsäljare av bläck som vi rekommenderar erbjuder konkurrenskraftigt prissatta OEM, pålitliga kompatibla patroner och av högsta kvalitet renoverade bläck och toners. De produceras i toppmoderna anläggning med ISO 9001: 2000 certifiering.

För att göra sina kunder nöjda arbetar näthandlare hårdare än konkurrenterna i en knivskarp industri och förbättrar ständigt sina erbjudanden och villkor för att uppnå fullständig kundtillfredsställelse.

HP.se produktpåstående original bläckpatroner

Quora: skillnad original och kompatibel bläckpatron

Originalbläckpatroner tillverkas av samma företag som skrivaren, medan kompatibla bläckpatroner tillverkas av tredjepartsföretag.
Inte nödvändigtvis. Både original- och kompatibla bläckpatroner kan leverera bra utskriftskvalitet, men det beror på tillverkarens kvalitet och din specifika skrivare.
Inte alltid. Vissa kompatibla bläckpatroner kan leverera liknande utskriftskvalitet som originalpatroner, medan andra kan vara av lägre kvalitet. Det är viktigt att välja pålitliga kompatibla patroner från pålitliga företag.
Ja, kompatibla bläckpatroner är vanligtvis säkra att använda med din skrivare. Se dock till att välja patroner som är kompatibla med din specifika skrivarmodell för att undvika eventuella problem.
Nej, det är inte olagligt att använda kompatibla bläckpatroner. Du har rätt att använda bläckpatroner från tredjepartsföretag, så länge de inte bryter mot några upphovsrättslagar.
Ja, enligt utslag hos konsumentverket gäller garantin.
Originalbläckpatroner är utformade för att passa perfekt med din skrivare och kan ge utskrifter av högsta kvalitet. De har också en garanti från tillverkaren.
Kompatibla bläckpatroner är vanligtvis billigare än originalpatroner, vilket kan vara fördelaktigt för dem som vill spara pengar på bläckkostnader.

Kontakt

Integritetspolicy

Villkor

© 2003-23

lastoffer network