Lexmark Bläckpatroner på nätet ★ Prisjämförelse ★

Nätbutiker med billiga Lexmark bläckpatroner


Patroner

NYKUND: Patroner.se Bläckpatron eller fotopapper 1 krona


Inkclub

NYKUND: Inkclub Handla bläck för 1 krona Störst sortiment, multipack för storförbrukare.


112Ink

112INK Ingen frakt eller andra avgifter


En bläckpatron till en Lexmark skrivare innehåller upp till tre olika färger, på patronen är även skrivarhuvudet monterat. Skrivaren är av den anledningen billig men bläckpatronerna är dessvärre ganska dyra. Detta har lett till en omfattande handel med både förfalskade patroner men även helt legala kompatibla och återvunna patroner.

Lexmark har tagit till sig en del av kritiken mot de höga priserna på förbrukningsvaror och startat ett eget återvinningsprogram dit använda patroner kan skickas kostnadsfritt för att fyllas på med nytt bläck till en lägre kostnad än vad en ny patron skulle kosta.

En bläckpatron tar ungefär ett tusen år för naturen att bryta ner, att återvinna patroner är en bra insats för miljön. En patron med påmonterat skrivarhuvud beräknas kunna användas upp till 10 gånger med bibehållen utskriftskvalitet.

Välj Skrivarfamilj

Lexmark P
Lexmark X
Lexmark Z

Bläckpatroner Lexmark

___________________________________________________

Om Lexmark

Lexmark Inc.

Huvudkontoret i Lexington

Lexmark grundades 1991 efter avknoppning från IBM. Företaget börsintroducerades 1995 och har specialiserat sig på skrivare och kringutrustning.  Lexmark ligger långt framme i utvecklingen av nya produkter och var bland annat tidigt ute med en wifi lösning för hemmaskrivare. Lexmark är även en stor tredjepartstillverkare av skrivare och kringutrustning åt bl.a. Dell.

Lexmark och lagen – sue ‘em all

SCC

Lexmark kämpar frenetiskt mot tillverkare av återfyllda och kompatibla bläckpatroner. Den ’illegala’ konkurrensen har till viss del punkterat affärsmodellen och tärt på profiten. Kärnan i Lexmark’s affärside är den lukurativa marknaden för förbrukningsmaterial (bläck och toners).

Den i teorin sluga planen att kapa åt sig marknadsandelar genom att (nästan) skänka bort skrivare (utan skrivarhuvud) och sedan ta ordentligt betalt för bläckpatronerna har fått sig en ordentlig törn tack vare kreativa (kinesiska) entreprenörer och prismedvetna konsumenter.

Lexmark förbjuder kunder att använda bläckpatronen mer en en gång …

Viss framgång har nåtts i en del av alla de stämningar som blivit en allt viktigare aktivitet i företagets dagliga verksamhet. Överenskommelser har gjorts med vissa storkunder om att de bara får använda Lexmark bläckpatroner en enda gång annars väntar stämning.

.. startar istället egen återfyllning av bläckpatroner

Lexmark har dessutom gjort en helomvändning och startat egen återfyllningsverksamhet – något som tidigare aktivt motarbetats.

Nederlag i rätten

En av de största motgångarna kom i juni 2007 när en jury i Kentucky avfärdade Lexmark’s patentinvändningar mot en av världens största tillverkare av utrustning för återtillverkning av lasertoners (SCC). Ett bakslag för Lexmark men en stor framgång för konsumenter och den glada direktören för Static Control Components, Ed Swartz.

 

Top